Translate

To Lada Vesta και με φυσικό αέριο

Μετάβαση στην πηγή του άρθρου.


Η Lada ξεκίνησε την παραγωγή της πρώτης έκδοσης του σεντάν Vesta με φυσικό αέριο, που αποτελεί και το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία της ρώσικης εταιρείας που κινείται με το οικονομικό αυτό καύσιμο.

 

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

 

Η Lada ανακοινώνει ότι το νέα Vesta CNG έχει χαμηλότερο κόστος κίνησης πάνω από 3 φορές σε σχέση με το βενζινοκίνητο Vesta. Για την αποθήκευση του καυσίμου έχει τοποθετηθεί μια δεξαμενή 90 λίτρων (18 κ.μ. φυσικού αερίου) στο χώρο του πορτ-μπαγκάζ και πίσω από την πλάτη των πίσω καθισμάτων. Λόγω του μεγάλου όγκου (480 λτ.), η δεξαμενή κλέβει λίγο χώρο από το πορτ-μπαγκάζ του Vesta.

 

Με την προσθήκη του φυσικού αερίου, η Lada υπόσχεται ότι το Vesta μπορεί να κάνει πάνω από 1.000 χλμ. (συνδυαστικά βενζίνη-φυσικό αέριο) χωρίς να χρειαστεί να ανεφοδιαστεί. Προς το παρόν η ρώσικη φίρμα δεν αναφέρει ποιο από τα μοτέρ του σεντάν της διαθέτει η νέα έκδοση με φυσικό αέριο (1,6 λτ. με 106 άλογα ή 1,8 λτ. με 122 ίππους), τονίζοντας ότι περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα δώσει μέσα στο επόμενο διάστημα.

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους