Translate

Γιούνκερ: Δεν ήμασταν αρκετά αλληλέγγυοι στους Έλληνες


Tη "λύπη" του για την "έλλειψη αλληλεγγύης" προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε σημερινή του ομιλία σε εκδήλωση για τα 20 χρόνια του ευρώ, στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
Με αφορμή την 20ή επέτειο του κοινού νομίσματος, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στους επικριτές του ευρώ, σημειώνοντας πως ανάμεσά τους ήταν και αυτοί που κατέκριναν τις πολιτικές λιτότητας της ευρωζώνης. Όπως είπε, αυτές δεν εφαρμόστηκαν για να τιμωρηθούν οι άνεργοι ή οι εργαζόμενοι αλλά γιατί ήταν αναγκαίες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, επισήμανε πως προσωπικά λυπάται για τη σημασία που δόθηκε στην επιρροή του ΔΝΤ. "Τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, ήμασταν πολλοί αυτοί που πιστεύαμε πως η Ευρώπη έχει αρκετές δυνάμεις για να την αντιμετωπίσει χωρίς την επιρροή του ΔΝΤ", είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως εάν η Καλιφόρνια αντιμετώπιζε δυσκολίες θα απευθυνόταν στις ΗΠΑ, όχι στο ΔΝΤ, και έτσι έπρεπε να γίνει και στην Ευρώπη.
"Επίσης λυπάμαι για την έλλειψη αλληλεγγύης όταν ξέσπασε αυτό που ονομάσαμε ελληνική κρίση. Δεν ήμασταν αρκετά αλληλέγγυοι με την Ελλάδα", υπογράμμισε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του που η Ελλάδα, όπως και η Πορτογαλία και άλλες χώρες έχουν "βρει μια θέση, ίσως όχι στον ήλιο, αλλά ανάμεσα στις υγιείς χώρες".
SOFOKLEOUSIN.GR
Τη "λύπη" του για την "έλλειψη αλληλεγγύης" προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε σημεριν

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους