Translate

Τα πρωινά της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου 2012

Τα μέτρα φέρνουν έκτακτο ανασχηματισμό!

Η απόφαση της ΔΗΜΑΡ είναι ειλημμένη. Θα καταψηφίσει τα μέτρα. Αυτό τι σημαίνει πρακτικά; Ότι είναι εκτός κυβέρνησης από… Πέμπτη πρωί! Ο Σαμαράς έχει λάβει τις αποφάσεις του και είναι τελεσίδικες... Από την στιγμή που ο Φώτης Κουβέλης θα καταψηφίσει τα μέτρα, ο ανασχηματισμός παίρνει τον δρόμο του ώστε να αποχωρήσουν οι επιλογές της ΔΗΜΑΡ και η κυβέρνηση να συνεχίσει τον δρόμο της… Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που θα σπάσουν την γραμμή και θα υπερψηφίσουν, δεν αποκλείεται να συνεχίσουν να έχουν δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση ή όπως αναφέρει το parapolitika.gr... περισσότερα »

Λοβέρδος: To ΠΑΣΟΚ ή θα ενωθεί με τη ΔΗΜΑΡ ή θα διαλυθεί

Στρατηγική ανάγκη για τη χώρα είναι η ρήξη και αλλαγή του κομματικού συστήματος αμέσως μετά την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ, υποστήριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος προανήγγειλε την επιστροφή του στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μόνο όταν τεθεί ηγεσίας και αντικατάστασης του Ευάγγελου Βενιζέλου μέσα από αυτήν... Ο πρώην υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά τονίζει ότι η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Τετάρτη παρουσίασε εικόνα διάλυσης και «ή θα γίνει νέο κόμμα ή θα μετασχηματιστεί καθολικά το ΠΑΣΟΚ, διότι ως έχει σήμερα έχει κλείσει τον κύκλο... περισσότερα »

Χρυσοχοϊδης: Όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις σε ένα κόμμα

Την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κόμματος στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις εξέφρασε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης , τονίζοντας ότι μόνο έτσι θα μπορέσει η χώρα να βγει από το αδιέξοδο και να μπει σε Ευρωπαϊκή τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA... , υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ οδηγείται στην αποσύνθεση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δεν ανταποκρίθηκε στο λαό, έγιναν σημαντικά στρατηγικά λάθη. Δεν έχει νόημα να κάνουμε μνημόσυνο για το ΠΑΣΟΚ, για ένα κόμμα που οδηγείται σε αποσύνθεση και διάλυση.... περισσότερα »

Κόκκινη κάρτα από το ΣτΕ για το κάπνισμα

Μπλόκο στους καπνιστές βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, κρίνοντας ότι είναι «θεμιτή», για λόγους προστασίας της υγείας των πολιτών, η απαγόρευση του καπνίσματος σε καφετέριες, καφενεία, ταβέρνες, μπαρ κ.λπ.. Το Δ’ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, παρότι αναγνωρίζει ότι η απαγόρευση του καπνίσματος σε όλα τα καταστήματα... υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκτός από τα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης άνω των 300 τ.μ με ζωντανή μουσική, «συνιστά σημαντικό περιορισμό», θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένη, λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί το κάπνισμα για την υγεία των καπνιζόντων -και μ... περισσότερα »

Καταργούνται τα δώρα σε όλα τα ταμεία- Μαχαίρι στις συντάξεις

Μειώσεις 3 ταχυτήτων στις συντάξεις προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται τη Δευτέρα προς ψήφιση στη Βουλή. Οι περικοπές των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ θα κλιμακώνονται μεταξύ 5% και 15% ενώ για τον υπολογισμό... τους θα συνυπολογίζεται τόσο η κύρια όσο και η επικουρική σύνταξη. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος», το τελικό πακέτο μέτρων για το ασφαλιστικό προβλέπει και κατάργηση των δώρων σε όλα τα Ταμεία ενώ πρόσθετες ρυθμίσεις προβλέπονται για ειδικές ομάδες ασφαλισμένων, όπως άγαμες θυγατέρες και ανασφάλιστοι υπερήλικες

Η Αθήνα μιας άλλης εποχής

Η Αθήνα με τα περίπου πέντε εκατομύρια κατοίκους και το ατελείωτο τσιμέντο που όλοι γνωρίζουμε δεν ήταν πάντα έτσι. Μερικές μόνο δεκαετίες νωρίτερα η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική. Ας δούμε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες:... [image: Perierga.gr - Η Αθήνα μιας άλλης εποχής] Θησείο [image: Perierga.gr - Η Αθήνα μιας άλλης εποχής]Κολλέγιο Αθηνών, Ψυχικό [image: Perierga.gr - Η Αθήνα μιας άλλης εποχής]Οδός Πατριάρχου Ιωακείμ, Κολωνάκι [image: Perierga.gr - Η Αθήνα μιας άλλης εποχής]Ψυχικό – Πεντέλη [image: Perierga.gr - Η Αθήνα μιας άλλης εποχής] [image: Perierga.gr - Η Αθήνα μιας ... περισσότερα »

Και όμως! Η Γη δεν… κινούνταν πάντα

Από καταβολής του γένους, ο άνθρωπος σήκωνε τα μάτια του στον ουρανό προσπαθώντας να καταλάβει τι συμβαίνει σε αυτή τη… σκεπή του κόσμου του, το ουράνιο στερέωμα. Όσο δεδομένο κι αν θεωρούμε σήμερα ότι η Γη κινείται τόσο γύρω από τον άξονα της, όσο και γύρω από το αστέρι της, τον Ήλιο, πρέπει να θυμόμαστε πώς καταλήξαμε στη γνώση αυτή και πως δεν ήταν πάντα τόσο θεμελιακή αλήθεια... Η περίφημη φράση του Γαλιλαίου “και όμως κινείται” που ψιθύρισε βγαίνοντας από το κολαστήριο της Ιεράς Εξέτασης και αφού είχε απαρνηθεί την άποψη ότι η Γη κινείται, είναι το πιο γνωστό ίσως ιστορικό τε... περισσότερα »

Άναψαν και πάλι τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες στις ΗΠΑ

Επαναλειτουργούν τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες η λειτουργία είχε διακοπεί λόγω του τυφώνα Σάντι. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ: «Στις 07:00 π.μ. (13:00 ώρα Ελλάδας), η Αρχή για την Πυρηνική Ασφάλεια ανέφερε ότι όλοι οι αντιδραστήρες στο βορειοανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι είχαν σταματήσει να λειτουργούν λόγω των συνεπειών του τυφώνα Σάντι, άρχισαν και πάλι να λειτουργούν αυξάνοντας σιγά-σιγά την παραγωγή τους»... Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση 3,6 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση από τα 8 εκατ. που ήταν στην κορύφωση του... περισσότερα »

Deutsche Bank: Οι απαιτήσεις της Τρόικα έχουν φθάσει στα όρια του ανεκτού

Υπέρ μιας νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα τάχθηκε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Ντάβιντ Φόλκερτς-Λαντάου. Τατόχρονα εξαπέλυσε πυρά εναντίον της Τρόικα λέγονας πως οι αξιώσεις της έχουν φθάσει στα όρια του τι μπορεί να γίνει πολιτικά ανεκτό στην Ελλάδα. Μιλώντας στην εφημερίδας Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ... , που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο, ο Φόλκερτς-Λαντάου πρότεινε να δοθεί και νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα παρότι η Γερμανία αποκλείει ως τώρα τη χρηματοδότηση των υπερχρεωμένων χωρών πέραν του συμφωνηθέντων. Οταν ο επικεφαλής οικονομολόγος της De... περισσότερα »

Greece All Time Classic

Με κεντρικό μήνυμα "Greece All Time Classic" η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε την Επικοινωνιακή Στρατηγική του Ελληνικού Τουρισμού για τη νέα τουριστική περίοδο. Με το μήνυμα αυτό θα ταξιδεύσει η Ελλάδα στις αγορές του εξωτερικού, με στόχο φυσικά τη διεύρυνση της τουριστικής κίνησης αλλά και την καθιέρωσή της στον κατάλογο των μεγάλων δυνάμεων του τουρισμού... «Η Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από τη σημερινή της εικόνα. Οι κρίσεις έρχονται και φεύγουν... Η Ελλάδα όμως είναι ακόμα και θα είναι για πάντα ένα ισχυρό όνομα» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κεφαλογιάννη, στην ομιλ... περισσότερα »

Ο Νικόλαος Γύζης είναι παντοτινός!

24GRστο24GR
*Εφυγε από το Σκλαβοχώρι της Τήνου για να ασχοληθεί με το μεγάλο του πάθος, και άνοιξε τα φτερά του για την Ευρώπη, όπου αναγνωρίστηκε ως ένας από τους πιο επιφανείς Ελληνες ζωγράφους του 19ου αιώνα. * Ο Νικόλαος Γύζης, αυτή η σπουδαία μορφή της Ελληνικής ζωγραφικής, είναι... το τιμώμενο πρόσωπο της μεγάλης έκθεσης που ανοίγει τις πύλες της στις 8 Νοεμβρίου στο Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη. Περίπου 100 δημιουργίες του σημαντικότερου εκπροσώπου της περίφημης Σχολής του Μονάχου θα φιλοξενηθούν για τρεις μήνες στους εκθεσιακούς χώρους του Ιδρύματος, σε μια προ... περισσότερα »

Τα... φούμαρα των Σκοπίων!

24GRστο24GR
*Η προπαγάνδα των Σκοπίων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο ενός άκρατου λαϊκιστικού εθνικισμού, δεν έχει όρια. * Οι Σκοπιανοί, μετά τα κιτς αγάλματα του Μεγαλέξανδρου και του δεκαεξάκτινου αστεριού της Βεργίνας που έχουν... τοποθετήσει στα περισσότερα σημεία της πόλης, λες και η Ιστορία γράφεται με τα αγάλματα, σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν εθνικιστικά ακόμη και το...κάπνισμα. Στο πλαίσιο αυτό του άκρατου εθνικισμού το τελευταίο χρονικό διάστημα λανσάρουν τσιγάρα από τα Σκόπια, τα οποία φέρουν το όνομα "Μακεδονία"! Μάλιστα, σύμφωνα με τη σκοπιανή προπαγάνδα, τα συγκεκριμένα τσιγάρα έ... περισσότερα »

Βαρουφάκης: "Δεν πρέπει να πάρουμε τη δόση!"

24GRστο24GR
*Οι διαπραγματεύσεις με τον Τόμσεν πρέπει να σταματήσουν και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάρουμε τη δόση, δήλωσε ο οικονομολόγος Γ. Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή "ΣΚΑΙ στις 7".* Σύμφωνα με τον ίδιο αν πάρουμε τη δόση οδηγούμαστε σε αδιέξοδο και του χρόνου τέτοια εποχή πάλι θα χρειαζόμαστε χρήματα. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε επίσης πως... είναι αδύνατο με μέτρα 11,5 δισ. να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα στη χώρα άμεσα. Τι προτείνει ο ίδιος; Το πρωτογενές έλλειμμα είναι αυτή τη στιγμή 1,5% δηλαδή υπολείπονται ουσιαστικά περίπου 2,5 δισ. ευρώ ώστε αυτό να εξαλειφθεί. Η πρόταση... περισσότερα »

Αρχαία Ελλάδα: Όταν οι τραπεζίτες δεν ήταν ανεξέλεγκτοι...

24GRστο24GR
*Σταθερά δάνεια μεγάλης διάρκειας: Επιτόκιο γύρω στο 10%. * * **Τρέχοντα δάνεια: Επιτόκιο 12% (υψηλότερα όμως τα επιτόκια των ναυτοδανείων). * * **Η υπογραφή συμβολαίων ανάμεσα σε τράπεζα και ιδιώτη υποχρεωτική, παρουσία μαρτύρων!* * * *Τραπεζική διευκόλυνση: Η φύλαξη χρημάτων και άλλων αντικειμένων δωρεάν. * * **Και όλα αυτά με την παλιά...* * **** πολύ παλιά δραχμούλα*. *Δεν πρόκειται για διαφήμιση σύγχρονης τράπεζας, αλλά για τα ισχύοντα στο τραπεζικό σύστημα της αρχαίας Αθήνας. * Οι ομοιότητες άλλωστε με τη σημερινή λειτουργία των τραπεζών δεν σταματούν εδώ: ιδιωτικές τράπεζες και... περισσότερα »

Να ξεχάσουμε τον κόσμο που ξέραμε

24GRστο24GR
*Στον απόηχο ενός άρθρου της Pravda*, oι New York Times παραδέχονται: **Ποια είναι η σημαντικότερη αλλαγή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ επί Ομπάμα και πώς επηρεάζει τις ισορροπίες ισχύος...* *Γράφει ο Μακεδών* Περιττό να ειπωθεί ότι ο υπογραφόμενος νιώθει δικαιωμένος με το πρόσφατο άρθρο των *New York Times,* με τίτλο *«Η Μουσουλμανική Αδελφότητα νέος σύμμαχος των ΗΠΑ»*, αφού σ’ αυτήν τη στήλη... δημοσιεύθηκε προ καιρού ανάλογο άρθρο με τίτλο *«Η ισλαμική άνοιξη φέρνει χριστιανικό χειμώνα»*. Και επιβεβαιώνεται η άποψη ότι αφενός τα πράγματα στην πολιτική δεν είναι όπως φαίνοντα... περισσότερα »

Εικόνες ενός οικονομικού βιασμού (by Yiannis Biliris) [βίντεο]

24GRστο24GR
*Ένα οπτικό δοκίμιο του Γιάννη Μπιλίρη για την Αθήνα της κρίσης.* * * * * *Δείτε το βίντεο...* * * ** * * *TΙPS:* *Μόλις πατήσετε το κουμπί του play, περιμένετε λίγο, μέχρι να φορτώσει η ταινία. Τότε εμφανίζεται η ένδειξη cc, στο δεξιά τμήμα της οθόνης, που υποδεικνύει τη λειτουργία υποτίτλων, όταν υπάρχουν. **Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους της επιλογής σας | Μπορείτε να επιλέξετε μεγαλύτερη ή μικρότερη ανάλυση του video, ανάλογα με την ταχύτητα της σύνδεσής σας, κάνοντας κλικ στην επιλογή ανάλυσης (240p, 360p, 480p κλπ) * *Πατώντας το εικονίδιο του ηλεκτρικού λ... περισσότερα »

Η ζωή σου, η τιμή σου!

24GRστο24GR
*Αν η ζωή μας είχε αξία θα το είχαμε ήδη αποδείξει πολεμώντας με νύχια και με δόντια για να την διατηρήσουμε έστω και ακρωτηριασμένη. * Αναρωτιόμαστε, γράφουμε και προσπαθούμε να αναλύσουμε τι πάει στραβά σε αυτόν τον τόπο και μένουμε άπραγοι στην κατακρεούργηση της θεωρητικής αξιοπρέπειας μας. Θεωρητικής, διότι δεν έχουμε αξιοπρέπεια εφόσον δεν έχουμε αξία ως ζωές. Έχουμε τιμή. Κοστολογηθήκαμε για την... εκπαίδευσή μας, την εργασία μας, για την υγεία μας, για την ψήφο μας, για τον φόρο μας, την κηδεία μας, κι εμείς αυτή την στιγμή δεν παλεύουμε για την υποτίμηση της αξίας μας... περισσότερα »

Δε μπορείς να ανασάνεις... Αλλά μπορείς να ουρλιάξεις… (βίντεο)

24GRστο24GR
*Το συγκλονιστικό βίντεο που θα παρακολουθήσετε, δημιουργήθηκε από το ισπανικό συνδικάτο εργασίας για την πανευρωπαϊκή εργατική κινητοποίηση της 14ης Νοεμβρίου, στην οποία μετέχει και η Ελλάδα.* Μια εικόνα ίσων χίλιες λέξεις … και στο συγκεκριμένο βίντεο μπορεί μην ακούμε τους πρωταγωνιστές να μιλούν, αλλά η εικόνα που βλέπουμε τα λέει όλα! Φανταστείτε έναν άνθρωπο που... χάνει τη δουλειά του. Έναν άνθρωπο που χάνει το σπίτι του. Έναν άνθρωπο που δε μπορεί να ζήσει τον έρωτα όπως θέλει και με όποιον θέλει. Μήπως αυτός ο άνθρωπος είστε εσείς…; Δε μπορείς να ανασάνεις... Αλλά μπορεί... περισσότερα »

Η αδίστακτη Τουρκία και η ανεξήγητη στήριξή μας

24GRστο24GR
*Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης* *Εχουμε ξαναγράψει από τη στήλη αυτή ότι οι εξελίξεις στη Συρία θα κρίνουν τον νέο γεωπολιτικό χάρτη των ισορροπιών στην περιοχή και εξ αυτού του λόγου αποτελούν ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τον Ελληνισμό, την Κύπρο και την Ελλάδα, που αξίζει τη συνεχή παρακολούθηση και την προσοχή μας.* Ομως, εκτός από την παρακολούθηση και την προσοχή μας, αξίζουν και... την ανάλογη πολιτική από πλευράς της χώρας μας, για να μην τρέχουμε μονίμως πίσω από τις εξελίξεις. Στην κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία η Τουρκία έπαιξε ξεκάθαρα αποσταθεροποιητικό ρόλ... περισσότερα »

Ναύπλιο Εορτή Ανακομιδής Λειψάνων Αγίου Γεωργίου.

*Ευχαριστούμε πολύ τους κυρίους Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά. * Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή αυτή στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο ,με νυχτερινή θεία λειτουργία. Τόσο στον εσπερινό όσο και στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, παρόντος και του Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ Ιακώβου. Καθόλη την διάρκεια της ιεράς Αγρυπνίας είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος. Διαβάστε περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους