Translate

Τα Απογευματινά της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου 2012

«Καλατράβα»: Μας κόστισε 130 εκατ. ευρώ και κινδυνεύει με κατάρρευση!

Το στέγαστρο «Καλατράβα», που κόστισε περίπου 130 εκατ. ευρώ είναι…ελαττωματικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Συγκεκριμένα, λόγω προβλημάτων στην κατασκευή και τη συντήρηση του έργου, δημιουργείται εν δυνάμει κίνδυνος για την κατάρρευσή του!... Ο κίνδυνος είχε επισημανθεί από το 2005 σε έκθεση του γερμανικού οργανισμού «Germanischer Lloyd» επισημαίνονταν κατασκευαστικές ατέλειες στο έργο, όπως στις συγκολλήσεις και τις διασυνδέσεις στην αψίδα. Από το 2009 είχε εγκριθεί κονδύλι 6 εκατ. ευρώ για έργα επιδιόρθωσης και συντήρησης, ωστόσο η έλευση της τρόικα και οι... περισσότερα »

Στουρνάρας σε βουλευτές: Ενα λάθος και θα οδηγηθούμε στη χρεοκοπία και εκτός ευρώ

Προ των ευθυνών τους έθεσε ο υπουργός Οικονομικών τους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο Γιάννης Στουρνάρας σε δραματικούς τόνους είπε ότι είναι άδικο και παράλογο να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια τώρα που τώρα πράγματα αλλάζουν. Κάποιοι λιποψυχούν και λένε ότι δεν θα τα καταφέρουμε και κάποιοι μπορεί και να το επιδιώκουν... τόνισε με νόημα ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες, ένα λάθος στις επιλογές μας μπορεί να μας οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία και εκτός Ευρωζώνης, με απρόβλεπτα δεινά για τη χώρα. Κάποιοι λένε ότι αυτό είνα... περισσότερα »

Γιούχαραν την Ρεπούση στα Χανιά! (βίντεο)

24GRστο24GR
*Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες πολιτευτών καθώς και στελεχών των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στα Χανιά, μαζί με πολίτες, οι οποίοι διέκοψαν την παρουσίαση βιβλίου της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ και καθηγήτριας ιστορίας (τρομάρα της) στο ΑΠΘ Μαρίας Ρεπούση.* * * Η παρουσίαση του βιβλίου *«Τα Μαρασλειακά 1925-1927» *έγινε στην... αίθουσα του ΤΕΕ/ΤΔΚ και όλα ξεκίνησαν ομαλά. Όμως, όπως αναφέρει το flashnews.gr, ξαφνικά πολιτευτές και στελέχη του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», μαζί με άλλους πολίτες που ήταν καθισμένοι στην αίθουσα, σηκώθηκαν και άρχισαν να «επιτίθενται» λεκτικά στην Ρεπούση φωνάζο... περισσότερα »

Στουρνάρας για τα μέτρα: Ολα σε... ένα (νοικοκυρεμένα)

24GRστο24GR
*«Δεν υπάρχει περιθώριο για κατάθεση ξεχωριστών νομοσχεδίων» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, απορρίπτοντας ουσιαστικά το ...* * **αίτημα της ΔΗΜ.ΑΡ. για κατάθεση των εργασιακών μέτρων σε διαφορετικό νομοσχέδιο από αυτό που θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δεύτερα και θα περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.* «Μετά το ελληνικό Κοινοβούλιο ψηφίζουν και άλλα Κοινοβούλια για την εκταμίευση» συμπλήρωσε με νόημα ο υπουργός Οικονομικών, υπογρα... περισσότερα »

Κρατά επιφυλάξεις η ΔΗΜΑΡ και για την ψήφιση του προϋπολογισμού

Αλλαγή στάσης σήμερα από τη ΔΗΜΑΡ για το αν θα ψηφίσει ή όχι τον προϋπολογισμό καθώς μέχρι χθες βουλευτές και στελέχη του κόμματος δήλωναν δημοσίως ότι θα ψηφίσουν θετικά τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης σήμερα αυτή η στάση μετατράπηκε σε επιφυλάξεις... Η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Ασημινα Ξηροτύρη απαντώντας στην κριτική που της άσκησε νωρίτερα ο Φίλιππος Σαχανιδης είπε: «Δεν είναι ότι λέμε παιχνίδια, ούτε ανάγκη ξεκούρασης κ. Σαχινίδη, είναι επανιεράρχηση προτεραιοτήτων που πρέπει να κάνετε κι εσείς». Η κ.Ξηροτύρη δικαιολόγησε τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση λέγοντας «εμείς ως ... περισσότερα »

Η εθνική μας κληρονομιά φωτεινός σηματοδότης

24GRστο24GR
*Ο Ανδρέας Κάλβος αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές, που όντες γεννημένοι σε μία από τις πιο δύσκολες, αλλά συνάμα πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας μας, αφιέρωσαν την τέχνη τους στην υπηρεσία του Αγώνα…* Σύγχρονος του Εθνικού μας ποιητή, Διονυσίου Σολωμού, γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1792 στην Ζάκυνθο, όταν... η Γαλλική Επανάσταση είχε ήδη ξεσπάσει και τα γαλλικά στρατεύματα ετοιμάζονταν να κατέβουν στα Επτάνησα. Μαθήτευσε πλάι στον Αντώνη Μαρτελάο, ο οποίος αργότερα δίδαξε και τον Διονύσιο Σολωμό. Το 1802 πηγαίνει με τον πατέρα του στο Λιβόρνο της Ιταλίας και λα... περισσότερα »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για τη μυστική συνάντηση Ομπάμα, Μέρκελ, Σόιμπλε, Σαρκοζί και Παπανδρέου!

24GRστο24GR
*Βγήκε στη δημοσιότητα από τη Γαλλία το σπουδαιότερο ντοκουμέντο της διαπραγμάτευσης.* * *Αν και οι περισσότεροι μιλάμε για τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους, λες και είναι κάτι πολύ εύκολο, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα σκληρό πόλεμο στον οποίο καλείται ο εκάστοτε πρωθυπουργός να σταθεί όρθιος κρατώντας αντίσταση σε σκληρότατες πιέσεις. *Ο πρώην υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουάν αποκαλύπτει...* * *** * στο “Ημερολόγιο Κρίσης”, για τη μυστική συνάντηση των Ομπάμα, Μέρκελ, Σόιμπλε, Σαρκοζί, Παπανδρέου το Νοέμβριο του 2011 με αφορμή την ανακοίκωση του ΓΑΠ... περισσότερα »

ΜΕΡΙΧΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ «ΑΓΙΟΥΣ ΑΚΙΝΔΥΝΟΥΣ»,

[image: dscn1854] Πλήθος πιστών και σύσσωμο το Γυμνάσιο και Λύκειο Κύθνου παρέστησαν κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄στον Ιερό Ναό των «Αγίων Ακινδύνων», στο Μέριχα της Κύθνου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην εθελούσια πορεία των νέων στην ηλικία Μαρτύρων προς το θάνατο, τον οποίο δεν θεωρούσαν τέλος ή αφορμή λύπης, αλλά απαρχή μιας νέας πορείας προς την όντως ζωή. *«Επειδή»,* υπογράμμισε, *«όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία αποτελούν ένα διαρκές παρόν, σήμερα μπορούμε να βαδίσουμε προς την πραγματική ζωή... περισσότερα »

O ναός του Παναγίου Τάφου απειλείται με κλείσιμο λόγω χρεών!!

24GRστο24GR
*Ένα από τα κεντρικά χριστιανικά ιερά στον κόσμο, ο ναός του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ, για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία του μπορεί να κλείσει εξαιτίας χρεών στις κοινόχρηστες υπηρεσίες.* Οι ισραηλινές Αρχές πάγωσαν τους λογαριασμούς του ναού, στον οποίο... η εταιρεία παροχής ύδατος εξέδωσε τιμολόγιο για την πληρωμή των υπηρεσιών της για τα τελευταία 15 χρόνια ύψους σχεδόν 2,5 εκατ. δολαρίων. Κατά παράδοση ο ναός ποτέ στην ιστορία του και υπό οποιαδήποτε εξουσία δεν πλήρωνε για το νερό και άλλες κοινόχρηστες υπηρεσίες, αλλά πριν από δύο χρόνια η ισραηλινή κυβέρνηση άρχισ... περισσότερα »

Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαμίας 3.11.2012.

Σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαμίας επί τη μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και επί τη αναμνήση των Εγκαινίων του Ιερού Ναού που τελέσθηκαν στις 31 Οκτωβρίου του 2010. Διαβάστε περισσότερα »

Το Βερολίνο θέλει να έχει τον Ειδικό Λογαριασμό σε γερμανική τράπεζα!

24GRστο24GR
*Για τη μεταφορά εκτός Ελλάδας του γνωστού ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού στον οποίο θα κατατίθεται η βοήθεια των δανειστών εμμένουν κάποιες χώρες της Ευρωζώνης και διατηρούν το θέμα υπό εξέταση. * Για το θέμα ερίζει η Γερμανία, η οποία θα... επιθυμούσε ο συγκεκριμένος λογαριασμός να βρίσκεται σε τράπεζα στο έδαφός της. Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με επιχειρήματα να αποτρέψει τη μεταφορά του δεσμευμένου λογαριασμού εκτός Ελλάδας, και σύμμαχο στη σχετική προσπάθεια έχει κατά τις πληροφορίες το ΔΝΤ. Ως γνωστόν, πρόκειται για γερμανική απαίτηση, την οποία προέβαλε το γερμανικό ... περισσότερα »

Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Αθανασίου-Καβαλλαρίου Λαγκαδά.

Έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε ότι την *Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012, *με την ευκαιρία της εορτής του εν Αγίοις Πατρός ημών *Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού *πανηγυρίζει ο* Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Αθανασίου* Καβαλαρίου. Παρακαλείσθε να μετέχετε στις Ιερές Ακολουθίες που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Διαβάστε περισσότερα »

Στα πέρατα του κόσμου Εορτάζει απόψε ο Άγιος Γεώργιος

Στα ιστορικά Αμπελάκια της Θεσσαλίας, στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος τον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Πλήθη πιστών κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, ο οποίος αποτελεί θρησκευτικό, ιστορικό και βυζαντινό μνημείο, τόσο από τα Αμπελάκια, όσο και από τις γειτονικές κωμοπόλεις. Διαβάστε περισσότερα »

Τροπαιοφόρε Μεγαλομάρτυς Γεώργιε Πρέσβευε Υπέρ ημών.

Στον εσπερινό της Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νικαίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Δημάρχου Κιλελέρ κ. Ρίζου Κομήτσα. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος προς τους πιστούς μίλησε για την υψοποιό ταπείνωση που πρέπει να έχουμε για να φθάσουμε στην καθαρά προσευχή, η οποία θα επιτευχθεί μόνο με ταπεινό φρόνημα και ειλικρινή διάθεση μετανοίας. Διαβάστε περισσότερα »

Η Γαλλία θα γίνει η νέα Ελλάδα;

Μπορεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη να παραμένει σήμερα η Ελλάδα και στη συνέχεια η Ισπανία κι η Ιταλία, όμως τα σύννεφα της χρηματοπιστωτικής κρίσης μαζεύονται βαριά και πάνω από τη Γαλλία. Με ένα ιδιαίτερα καυστικό και προκλητικό άρθρο με τίτλο «Η Γαλλία είναι η νέα Ελλάδα;» η Bild, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας..... κατακεραύνωσε πριν από λίγες ημέρες την άσχημη κατάσταση της γαλλικής οικονομίας και τον πρόεδρο Ολάντ πυροδοτώντας ανησυχίες. Όμως, στου… Ολάντ την πόρτα όσο θέλεις βρόντα! «Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάρρευση, τα οικονομικά της στοιχεία ... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους