ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου

Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει τη Δευτέρα να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Το ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να αναδειχθεί η αντισυνταγματικότητα του κόμματος της Χρυσής Αυγής με στόχο να τεθεί εκτός νόμου. Ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συντακτικού Συνεδρίου, στον πολυχώρο «Αθηναϊς»... ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Σε σημερινό του άρθρο σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα» χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή αντισυνταγματικό κόμμα, ναζιστικό, φιλοχουντικό και προκλητικό. Κι όπως επισημαίνει υπάρχουν θεσμικοί τρόποι αντιμετώ... περισσότερα »

Μαγευτικό εστιατόριο… κρέμεται στα βράχια!

Δεν ξέρουμε πόσοι από εσάς πάσχουν από υψοφοβία αλλά νομίζω πως ήρθε η ώρα να ξεπεράσετε όσους φόβους έχετε περί ύψους! Ο λόγος είναι προφανής, βέβαια, και ακούει στο όνομα «Sanyou Cave Restaurant»... Πάνω από τον ποταμό Chang Jiang στην επαρχία Hubei της Κίνας ένα φωτεινό μονοπάτι δείχνει το δρόμο για να προσεγγίσει ο επισκέπτης ένα από τα πλέον ατμοσφαιρικά και εντυπωσιακά εστιατόρια. [image: perierga.gr- Μαγευτικό εστιατόριο... κρέμεται στα βράχια!] Αν και η ομώνυμη σπηλιά Sanyou αποτελεί τη σπουδαιότερη τουριστική ατραξιόν της ευρύτερης περιοχής, το εστιατόριο δεν μπορεί παρά ν... περισσότερα »

Αφοπλισμό της Ελλάδας επιθυμούν οι δανειστές

Τα όσα γράφουν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών περί “κατάργησης της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας” στην Ελλάδα ,για να “μειωθούν περαιτέρω οι αμυντικές δαπάνες”. είναι ανατριχιαστικά. Κι αυτό γιατί επιβεβαιώνουν τους πλέον καχύποπτους που από την αρχή της κρίσης το 2009 έλεγαν ότι μεταξύ άλλων οι δανειστές θα μας οδηγήσουν και σε αφοπλισμό! Τα όσα αναφέρονται στην έκθεση της Κομισιόν για την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας δεν μπορούν δυστυχώς να οδηγήσουν σε άλλο συμπέρασμα, γιατί η πρόταση ανοησία των γραφειοκρατών δεν προτείνει κάτι που θα αντικαταστήσει την κατάργηση της θ... περισσότερα »

Με το φορολογικό νομοσχέδιο θα «τελεσιδικήσει» η εξαθλίωση

Γράψαμε για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα νεκρώσει την αγορά και θα οδηγήσει μέσα σ’ ένα χρόνο την κοινωνία σε εξαθλίωση, αφού σκοπός είναι να μαζευτούν και οι τελευταίες οικονομίες μας. Ένας δημιουργικός φορολογικός νόμος με ενιαίο χαμηλό φορολογικό συντελεστή για κάθε εισόδημα στην ελληνική επικράτεια, προκειμένου να ανταγωνιστούμε τις γείτονες χώρες, θα ήταν η λύση. Αλλιώς το 2014τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα. Μόνο η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας μπορούν ν’ αλλάξουν την κατάσταση. Όλα τ’ άλλα είναι, με το συμπάθιο, μπούρδες... Ήδη φωνές, ακόμα και ε... περισσότερα »

Μήπως πρέπει να ξεκουραστεί ο κ. Αβραμόπουλος;

Μπορεί να φανεί σκληρή στους νεοδημοκράτες η κριτική μου στο πρόσωπο του αντιπροέδρου του κόμματός τους, αλλά θα διαπιστώσουν -αν δεν το διαπίστωσαν ακόμη- ότι πολλές αστοχίες έχουν γίνει στο υπουργείο Εξωτερικών, μέσα σε λίγο διάστημα. Αυτό δε που συνέβη με την παρουσίαση του βιβλίου για το κουρδικό ζήτημα, ξεπερνά όλα τα προηγούμενα. Στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών επρόκειτο να παρουσιαστεί το βιβλίο «Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν»... , του κ. Μουράτ Καραγιλάν, που μετέφρασε ο κ. Σάββας Καλεντερίδης και κυκλοφορήθηκε από τις δικές του εκδόσεις Ινφογνώμων. Το βιβλίο αυτό εκδόθη... περισσότερα »

Πόσο θα ζήσουμε με βάση το που μένουμε

Ενας χάρτης-σοκ που αποκαλύπτει τις δραματικές διαφορές στο προσδόκιμο ζωής σε όλο τον κόσμο βρίσκεται αναρτημένος στο δικτυακό τόπο CIA World Factbook. Βάσει αυτού η χώρα με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής είναι το Μονακό (89.68 χρόνια) και αυτή με το μικρότερο το Τσαντ όπου κατά μέσο όρο οι κάτοικοί του ζουν μόλις 48,69 χρόνια... Ουσιαστικά ο χάρτης αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που ζουν σε χώρες όπου είναι αναπτυγμένο το δημόσιο σύστημα υγείας έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Ετσι βλέπουμε ότι σε χώρες όπως η Ιαπωνία, ο Καναδάς και η Μεγάλη Βρετανία το προσδόκιμο ζωής ξεπερνά τα 80 χρ... περισσότερα »

Σεραφείμ Πειραιώς σε Σαμαρά: Ανακήρυξε την ΑΟΖ και διώξε τους λαθρομετανάστες για να γραφτεί το όνομά σου με χρυσά γράμματα...

Με μια επιστολή - πολιτική παρέμβαση ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απευθύνεται στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Αρχικά του εκφράζει την ικανοποίησή του για την συμφωνία μεταξύ της ΤΡΕΝΟΣΕ, της Cosco και της Hewlett-Packard... Στη συνέχεια του υποδεικνύει να τα βρει με τους Ρώσους,δίνοντάς τους τα ναυπηγεί στο Νεώριο της Σύρου, και τον συγχαίρει για την απόφαση της Ελλάδας να στηρίξει την ανάδειξη της Παλαιστίνης σε κράτος – παρατηρητή του ΟΗΕ. Παράλληλα, του υποδεικνύει να ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ και να εντατικοποιηθούν τα μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης ώστε να γραφτεί τ... περισσότερα »

Νέο χτύπημα Ψυχάρη σε Κακλαμάνη: Εφαψίας του Φοίνικος ο Τέως τέως

Για τρίτη συνεχή ημέρα συνεχίζεται η... αλληλογραφία του εκδότη των εφημερίδων Βήμα και Νέα Σταύρου Ψυχάρη με τον τέως πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη μέσα από τις στήλες του Μικροπολιτικού. Ο κ. Ψυχάρης σήμερα υποστηρίζει, απατώντας στους ισχυρισμούς του κ.Κακλαμάνη:... Αγαπητέ Μικροπολιτικέ, Σου έγραφα προχθές για τον... έφεδρο πολιτικό ο οποίος αυτοαπεκλείσθη στο παρελθόν από το να είναι υποψήφιος για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ όταν ο μακαρίτης Ευάγγελος Γιαννόπουλος δήλωσε ότι αν δεν απέσυρε τις σκέψεις περί υποψηφιότητος ο συγκεκριμένος παλαιός* πολιτικός θα έκανε ο ίδιος καταλ... περισσότερα »

Τέσσερις Έλληνες στην πρώτη δεκάδα των ανθρώπων με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

Τέσσερις αρχαίοι Έλληνες βρίσκονται στη λίστα του ΜΙΤ με τις προσωπικότητες που έχουν σήμερα τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη. Μπορεί να έζησαν πριν από σχεδόν 2.500 χρόνια, όμως το όνομα του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Αρχιμήδη και του Σωκράτη, που έχουν επηρεάσει βαθύτατα τη δυτική φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη ανά τους αιώνες, είναι μεταξύ των κορυφαίων λημμάτων στη δημοφιλέστερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, τη Wikipedia... Υπολογίζοντας δεδομένα από όλες τις εκδόσεις της Wikipedia, οι ερευνητές του ΜΙΤ με επικεφαλής τον Σίζαρ Χιντάλγκο τοποθέτησαν, σύμφωνα με το Έθνος, στη... περισσότερα »

Ετοιμάζουν μέτρα 1 δισ. αν αποτύχουν οι αποκρατικοποιήσεις

Νέα μέτρα ως 1 δισ. ευρώ θα επιβληθούν το 2013 αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για την είσπραξη 2,6 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτό αναφέρεται ρητά στην Εκθεση της Τρόικα που είδε το φως της δημοσιότητας το πρωί της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου. Η Εκθεση προβλέπει ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος... θα αυξάνεται αυτόματα αν τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις είναι μειωμένα λόγω καθυστέρησης για την πώληση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων σε σύγκριση με τους στόχους του προγράμματος επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα. Ολα τα χρήματα στους δανειστές Εντός 10 ημερών τα έσοδα από αποκρατι... περισσότερα »

Η Κομισιόν ζητά την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας

Το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνει και πρόταση για την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Το προσχέδιο είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας, μόλις μία ημέρα μετά το Eurogroup της Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα, στη σελίδα 24, αναφέρεται στη "συνεισφορά των δαπανών της Άμυνας στη δημοσιονομική προσαρμογή". Η έκθεση σημειώνει ότι τη δεκαετία 2000 – 2009, η Ελλάδα είχε σταθερά το υψηλότερο δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε... Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην εφαρμογή του Μνημονίου που οδήγησε στη μείωση των δαπανών... περισσότερα »

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εθισμός στα smartphones: Οι επιπτώσεις στην υγεία των εφήβων

Ελλάδα: 10.815.197 άτομα ο μόνιμος πληθυσμός

Michel Berger: H Google τιμά τον Γάλλο τραγουδιστή και συνθέτη