Translate

Άγιοι και Εκκλησία: Πέμπτη 20 Δεκέμβριος

Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας: Συνάντηση Νέων.

Αγαπητό μου παιδί, Μαζί με τις θερμές πατρικές ευχές μου για τις άγιες ήμερες πού διανύουμε, σε προσκαλώ στην καθιερωμένη Σύναξη Νέων της Μητροπόλεώς μας, πού θά πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ. στό Μητροπολιτικό Ωδείο της Μητροπόλεως μας (Ο.Χ.Ε.Λ. – Βενιζέλου 8). Θά είναι χαρά μου να σέ δω μαζί μέ τούς άλλους νέους της περιοχής μας σ΄ αυτή την φιλική μας σύναξη, για νά επικοινωνήσουμε και πάλι μαζί. Με πολλή αγάπη *Ο Επίσκοπός σου * * † Ο ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ **ΓΕΩΡΓΙΟΣ * *από : http://thiva-press.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8896.html *

Χριστός γεννάται...

Μοναχού Μωυσέως, Αγιορείτου Ο Χριστός γίνεται άνθρωπος, για να γίνει ο άνθρωπος Θεός. Ο άνθρωπος δίχως τον Χριστό γίνεται απάνθρωπος. Ο χριστιανισμός γέννησε τον ανθρωπισμό. Ο ανθρωπισμός παραμυθεί την ανθρωπότητα. Ο Χριστός ήλθε στον κόσμο γυμνός, όπως ο κάθε άνθρωπος, που όμως δεν το συλλογιέται καλά. Αυτό, φρονούμε, είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων Ο νεοελληνικός βίος θέλει να απομακρυνθεί από τον Χριστό. Θεωρεί ότι περιορίζεται, ότι ασφυκτιά η ζωή του με τον Χριστό. Έτσι, ελεύθερος υποδουλώνεται σε διάφορα είδωλα. Η Ορθοδοξία δεν μιλά πια στην καρδιά του Νεοέλληνα. Τη γέννηση... περισσότερα »

Μητροπολίτης Κιλκισίου: “4000 μετανάστευσαν από την επαρχία μου”.

Σχεδόν τρεις τόνους τροφίμων για τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας στο Κιλκίς και στο Λαγκαδά προσέφερε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή. Κλιμάκιο της Αποστολής με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα επισκέφθηκε τους Μητροπολίτες Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και Λαγκαδά κ. Ιωάννη, παραδίδοντας δέματα τροφίμων και φαρμακευτικού υλικού για τις ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων. Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ ευχαρίστησε την Αποστολή για τις δράσεις και το έργο της, καθώς και την στήριξη στην ιερά Μη... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους