Translate

24GR: Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου

Τουρκία: Μια τεράστια φυλακή για δημοσιογράφους!

24GRστο24GR
*Η Τουρκία, η χώρα η οποία θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ και «λανσάρεται» στο εξωτερικό ως μια δημοκρατία (!!) έχει περισσότερους δημοσιογράφους στη φυλακή από ότι έχουν η Κίνα, η Ερυθραία, η Συρία και το Ιράν μαζί, έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε μια τεράστια φυλακή για δημοσιογράφους!* Το ανωτέρω αναφέρεται σε... έκθεση της ένωσης δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα (RSF) επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη διεθνή θέση της Τουρκίας εν μέσω έντονης κριτικής από δυτικές κυβερνήσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΕΕ. Ως κυριότερους λόγους για αυτή την κατάσταση η RSF αναφέρει τους καταπ... περισσότερα »

ΔΝΤ, αλλαγή πορείας

24GRστο24GR
Ενώ η Ελλάδα υποχρεώνεται στη συνέχιση της εγκληματικής πολιτικής λιτότητας, προτείνεται ακριβώς το αντίθετο για την Ιρλανδία - με το μαρτύριο της σταγόνας να συνεχίζεται στην πατρίδα μας, καθώς επίσης με τις δυτικές προκλήσεις για το μέλλον να παραμένουν στο περιθώριο! *“Η κατοχή δεν μπορεί να είναι ανθρώπινη. Υπάρχουν επομένως δύο επιλογές: ή αποδέχεσαι την κατοχή και όλες τις μεθόδους που είναι αναγκαίες για την επιβολή της ή, διαφορετικά, την απορρίπτεις εξ ολοκλήρου και όχι μόνο κάποια συγκεκριμένα μέρη της” (Simone de Beauvoir). * ________________________________________ Γράφε... περισσότερα »

Κεντροδεξιά, Τσε Γκόρτσος κα τα ημέτερα «κοστούμια»

24GRστο24GR
Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης *Ποιος φοβάται την ενότητα της Κεντροδεξιάς; Ποιος επιθυμεί την πολυδιάσπαση της βάσης της; * *Σίγουρα οι τυχοδιώκτες τιμαριούχοι εκ των ένδον, αλλά πρώτη-πρώτη η ανακυκλωμένη αριστεράντζα, που οι διάφορες παρακμιακές εκφάνσεις της συνωστίζονται στην Κουμουνδούρου εν αναμονή του μπεζαχτά, του λουφέ. * Οι σπουδαγμένοι «προοδευτικοί» το λένε... δημόσιο ταμείο, αριστερή διαχείριση κ.λπ. Η πράσινη συνιστώσα, η μαυροκόκκινη, οι αγαπητικιές των Σκοπιανών, διάφοροι, οραματίζονται την ώρα που θα κρεμάσουν τα παλαιστινιακά μαντίλια και τα στρατιωτικά τζάκετ και... περισσότερα »

Ο θάνατος της Σοσιαλ-δημοκρατίας

24GRστο24GR
Του Γιάνη Βαρουφάκη *Το ότι το ΠΑΣΟΚ τετέλεσται, και απλώς είμαστε μάρτυρες του αργού, αναξιοπρεπή θανάτου του, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. * * **Πρόκειται για ένα κόμμα του οποίου η ηγεσία, με προεξάρχοντα τον Γιώργο Παπανδρέου, βρέθηκε να κρατά το τιμόνι της χώρας πάνω στην μεγαλύτερη φουρτούνα των τελευταίων ογδόντα ετών.* Εκείνη την κρίσιμη στιγμή... ο ηγέτης και η περί αυτόν ομάδα, απέτυχε να διαγνώσει την Φύση της Κρίσης και έτσι εγκλώβισε την κυβέρνησή του στην επιλογή πορείας που έθετε την ελληνική κοινωνία σε διαδικασία μαρασμού-χωρίς-τέλος. Έχοντας χάσει την μια ευ... περισσότερα »

Το Φως της γνώσης και το σκοτάδι της αγνωσίας

24GRστο24GR
Του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου *Έκανα κάποτε την υπόθεση. * * **Τι θα συνέβαινε, αν μέσα σε λίγες δεκαετίες ξεριζωνόταν με συστηματικό τρόπο από τη συλλογική μας μνήμη, οτιδήποτε σχετικό με την θρησκευτική συνείδηση και τις μορφές της;* Αν όλες οι θρησκείες της γης εξαλείφονταν σταδιακά. Αν εξαφανιζόταν... κάθε ιερό βιβλίο, νέο ή αρχαίο και κάθε γραπτή μαρτυρία του θείου. Αν ισοπεδώνονταν όλοι οι ναοί από την Άπω Ανατολή έως την ατλαντική Δύση και από τον παγωμένο Βορρά μέχρι τον τροπικό Νότο. Αν καταστρέφονταν όλα τα θρησκευτικά έργα τέχνης από τα μουσεία και τις πινακοθήκες του... περισσότερα »

Εμπιστεύονται οι Ελληνες τους πολιτικούς;

24GRστο24GR
Tου Στέλιου Συρμόγλου* * * *Δεν είναι σωστό, ίσως, να απαντήσει κανείς αφοριστικά με ένα “ναί” ή ένα “όχι” στο επίμαχο ερώτημα “αν οι Έλληνες εμπιστεύονται τους πολιτικούς”. * Είναι γεγονός αναντίρρητο, όμως, ότι... μια διαρκώς αυξανόμενη μερίδα σκεπτόμενων της κοινής γνώμης, μπροστά στο θλιβερό θέαμα που παρουσιάζουν η κυβέρνηση των τριών κομματικών εταίρων και η αξιωματική αντιπολίτευση, με τη γελοιότητα και την επιπολαιότητα, χωρίς να αποκλείεται και η σκοπιμότητα, νιώθει μια έντονη απέχθεια πρός την εξαχρείωση του κομματικού καβγά! Νιώθει την αναξιοπιστία της πολιτικής να διατρέ... περισσότερα »

Περισσότεροι οι Έλληνες από τους αλλοδαπούς στα συσσίτια!

24GRστο24GR
*Με τα πακέτα τροφίμων που θα διανεμηθούν τις προσεχείς ημέρες θα περάσουν τις γιορτές χιλιάδες Θεσσαλονικείς που τρέφονται καθημερινά στα συσσίτια της πόλης.* Περισσότερα από... 4.000 άτομα σιτίζονται κάθε μέρα στα 17 συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, 1.460 στα 15 συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και περισσότεροι από 600 στα συσσίτια του δήμου Θεσσαλονίκης. Το κύριο βάρος της προετοιμασίας και της διανομής των συσσιτίων το επωμίζονται οι πολίτες που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ενώ δεν λείπουν και φιλανθρωπικά σωματεία, τα οποία σ... περισσότερα »

«Ζεστό» επίδομα σε 150.000 νοικοκυριά

24GRστο24GRΠριν από 10 ώρες
Αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα η καταβολή των 4.500.000 ευρώ *Την ερχόμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αρχίσει να καταβάλλει το επίδομα θέρμανσης σε περίπου 150.000 νοικοκυριά που το δικαιούνται.* Υπολογίζεται ότι... θα διατεθούν σε πρώτη φάση 4.000.000 ευρώ. Τα σχετικά ποσά θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι. Το συνολικό κονδύλι του επιδόματος για τη φετινή χειμερινή περίοδο έχει προϋπολογιστεί σε 150.000.000 ευρώ. Η καταβολή γίνεται βάσει εισοδηματικών, περιουσιακών, κοινωνικών και γεωγραφικών κριτηρίων... περισσότερα »

Οι ζωές στο δρόμο περιμένουν την αγάπη μας…

24GRστο24GRΠριν από 10 ώρες
*Έχουν μείνει χωρίς στέγη και τροφή. * * **Οι άγιες ημέρες που έρχονται για εκείνους μοιάζουν σαν ένα όνειρο που δεν θέλουν να ζήσουν ποτέ…* Η αγάπη για τις ψυχές του δρόμου πλέον δείχνει να... είναι ένα άγνωστο συναίσθημα ή ξεχασμένο. Ερμού και Αθηνάς. Το ψύχος ήταν δριμύ. Έβρεχε. Ένας νεαρός παίρνει την κουβέρτα για να στρώσει να κοιμηθεί. Διακριτικά προσπάθησα να τον πλησιάσω. Αλέξανδρος το όνομα μου, μου είπε. - Πως είστε ; Τον ρώτησα ευγενικά. «Αυτές τις ημέρες δεν ζω, μοιάζω σαν ένα πλάσμα με νεκρό το είναι μου», μου είπε ο 30χρονος Αλέξανδρος που περνάει τα βράδια του ... περισσότερα »

Μαύρη τρύπα 777 εκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ

24GRστο24GRΠριν από 11 ώρες
*Από τα 109 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το έλλειμμα για το 2012 εκτινάσσεται στα 777, κάτι που σημαίνει αύξηση κατά 612%! * Για να μην κινδυνεύσουν οι συντάξεις και τα επιδόματα το Ταμείο θα αναγκαστεί να βάλει “ενέχυρο” ομόλογα και άλλες κινητές αξίες για να μπορέσει να δανειστεί. Σύμφωνα με την “Ημερησία”... ο προϋπολογισμός θα έχει οργανικό έλλειμμα 3,487 δισ. ευρώ και μετά την κρατική επιχορήγηση των 2,770 δισ. ευρώ, η διαφορά (717,9 εκατ. ευρώ) θα «καλυφθεί» με επιπλέον ποσό 777 εκατ. ευρώ «που θα προέλθει από την άντληση ειδικής χρηματοδότησης προς κάλυψη του προκύπτοντος ελλε... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους