Translate

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ «ΖΥΜΩΣΕΙ»…..

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ «ΖΥΜΩΣΕΙ»…..

*Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης* Η αλλιώς, λόγια, λόγια, λόγια. Παρόλο το «εορταστικό» των ημερών, η Ελληνική πραγματικότητα σε συνδυασμό με τα όσα λέγονται από τα στόματα των αρμοδίων και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μας θυμίζει την παροιμία «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, σαράντα μέρες κοσκινίζει». Πάμε λίγο στα γεγονότα, έτσι, για να δούμε που βαδίζουμε, η καλύτερα ΠΟΣΗ κοροϊδία τρώμε σαν λαός. Πρώτα απ’ όλα, μην ξεχνάμε ότι σε......... λίγες μέρες έρχονται «μέτρα», τα οποία θα μας «αποτελειώσουν». Πάμε τώρα στα «άλλα»… Διαβάζουμε και ακούμε στις ειδήσεις για «βόμβες αποκαλύψεων». Κα... περισσότερα »

Ανθηροστόμου αν-οσίου

* αυτόνομη θέρμανση *

Γιατί πρέπει να γνωρίζουμε ιστορία….

Πολλοί αναρωτιούνται, γιατί πρέπει να ανατρέχουμε στην ιστορία. Η κλασσική «ατάκα» που ακούγεται, είναι: «Δεν κοιτάμε τα χάλια μας τώρα, θέλουμε να προβάλλουμε και την ιστορία, με την οποία, ως σημερινοί Έλληνες δεν έχουμε καμία σχέση». Σίγουρα μια απλή επίκληση του παρελθόντος, χωρίς να συνοδεύεται από πράξεις του σήμερα, μοιάζει με επικήδειο. Ωστόσο, η ερώτηση παραμένει: Γιατί πρέπει να ξέρουμε ιστορία και γιατί κάποιοι επιθυμούν να την ξεχάσουμε;... Όταν σαν λαός, γνωρίζεις ότι ήσουν πάντα λιγότερος σε αριθμό από τους αντιπάλους σου και παρ’ όλα αυτά κέρδιζες ή έχανες κερδίζοντας... περισσότερα »

Οικολόγοι Πράσινοι : Να ληφθούν μέτρα για την αιθαλομίχλη και την ενεργειακή φτώχεια

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας απαιτούν οι Οικολόγοι Πράσινοι προειδοποιώντας για τις σοβαρές συνέπειες που έχουν στο περιβάλλον οι εναλλακτικές μορφές θέρμανσης. Οι Οικολόγοι επισημαίνουν ότι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μορφή φτώχειας είναι η ενεργειακή φτώχεια, η οποία πήρε μεγάλες διαστάσεις στην Ελλάδα έπειτα από την «αψυχολόγητη και βεβιασμένη» αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης... Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σημαντική μερίδα του πληθυσμού να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο κόστος του πετρελαίου θέρμανσης και να καταφεύγει σε ημιτελείς ενέργειες αναπλήρω... περισσότερα »

Επανεμφάνιση Παπαδήμου με Στουρνάρα και Ράπανο στο πλευρό του

Όταν γράφαμε σχετικά με τις πληροφορίες για κόμμα εκσυγχρονιστών που κυοφορείται στο παρασκήνιο με μεγάλη προσοχή και μυστικότητα, δεν περιμέναμε να έχουμε την πρώτη κίνηση τόσο γρήγορα... Ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επανέρχεται στο προσκήνιο έχοντας στο πλευρό του, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Βασίλη Ράπανο και τις «ευλογίες» του Κώστα Σημίτη. Η αφορμή είναι η βράβευση που θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου στην Κηφισιά, με «όχημα» το ΙΟΒΕ, του πρώην πρωθυπουργού παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, και του καθηγητή κ. Β. Ράπανου, που αναμένεται να πάρει κομβικής ... περισσότερα »

Ποιες οικογένειες βρίσκονται πίσω από τις ελληνικές τράπεζες

Από την διαχρονική εξέλιξη της συμπεριφοράς των μετοχικών συνθέσεων των τραπεζών προκύπτουν ορισμένα αξιόλογα συμπεράσματα. Οι ξένοι μειώνουν τα ποσοστά τους έως 10%. Στις Emporiki και Geniki λόγω των αυξήσεων κεφαλαίου , Credit Agricole και Societe Generale ελέγχουν ποσοστά πάνω από την καταστατική πλειοψηφία. Η Πειραιώς είναι πολυμετοχική τράπεζα, όπως και ηΚύπρου καθώς οι βασικοί μέτοχοι έχουν ποσοστά κάτω από 10%. Στην Εθνική μέσω των Ταμείων το κράτος έχει... λόγο και ρόλο. Η οικογένεια Κωστόπουλου στην Alpha bank με ποσοστό 9%. Το IRF στην ΜΙG αυξάνει συνεχώς την επενδυτική του... περισσότερα »

Σάλος από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στον ΕΟΤ

Μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στον πρώην γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Νίκο Καραχάλιο, και τον διάδοχό του, Πάνο Λειβαδά, προέκυψε με αφορμή το σκάνδαλο με την απόπειρα απάτης σε βάρος του Οργανισμού... Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν τα Χριστούγεννα, όταν μία γυναίκα εμφανίστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και ζήτησε να της εξαργυρωθεί επιταγή του ΕΟΤ ύψους 147.600 ευρώ. Η υπάλληλος της Τράπεζας επικοινώνησε με τις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΤ για να ενημερώσει για το συμβάν. Από τον πρώτο έλεγχο που διεξήγαγαν, επί τόπου, οι οικονομικές υπηρεσίες, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρ... περισσότερα »

"Έκτακτα μέτρα" για να αποφύγουν οι Η.Π.Α την χρεοκοπία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φτάνουν το νόμιμο όριο του δημόσιου χρέους, τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου και γι αυτό πρέπει να ληφθούν "έκτακτα μέτρα" για να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία, δήλωσε την Τετάρτη ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ. "Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι το μέγιστο νόμιμο χρέος θα φτάσει (στο όριο του) την 31η Δεκεμβρίου"... , ανέφερε ο κ. Γκάιτνερ σε επιστολή του προς τα βασικά μέλη του Κογκρέσου. "Το υπουργείο Οικονομικών θα λάβει σύντομα έκτακτα μέτρα που επιτρέπονται από το νόμο", ανέφερε επίσης στην επιστολή του, ο Τίμοθι Γκάιτνερ. Τα μέτρα αυτά ανέρχον... περισσότερα »

Πειραγμένη λίστα έδωσε ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση

Διαφορετική μορφή έχει η νέα λίστα Λαγκάρντ που έφτασε πρόσφατα από το Παρίσι με αυτή που παρέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το Bήμα, το υλικό που έφτασε από το Παρίσι είναι σε εντελώς διαφορετική μορφή από αυτό που παραδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο ΣΔΟΕ... Η λίστα από το Παρίσι είναι υπό μορφή αρχείων, τα οποία περιέχουν στις πιο πολλές περιπτώσεις περισσότερα του ενός ονόματα που είναι οι δικαιούχοι των καταθέσεων της λίστας Λαγκάρντ στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας. Σε πολλές περιπτώσεις δηλαδή ως δικαιούχοι ενός λ... περισσότερα »

Ρόδια από το μάθημα 25....

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου η έκθεση με τις ευχές....

Stern: Την Ελλάδα τη διοικεί ένα μονοπώλιο εκατομμυριούχων

*Εκτενές άρθρο για τα «πανίσχυρα οικονομικά τζάκια» περιλαμβάνει το γερμανικό περιοδικό Stern στο τεύχος που κυκλοφορεί με τίτλο «Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων» και ισχυρίζεται ότι εδώ και πολλές γενιές 2.000 οικογένειες διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα και αποκόμισαν τεράστια κέρδη.* Η επίθεση αυτή στο ελληνικό επιχειρηματικό κατεστημένο ενισχύει τα σενάρια που φέρουν τους δανειστές και την Τρόικα να βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με τα ελληνικά οικονομικά συμφέροντα που οικοδομήθηκαν στη Μεταπολίτευση... Το δημοσίευμα ξεκινάει από τον Φώτη Μπόμπολα, τον οποίο οι συντάκτες του άρθρ... περισσότερα »

Ο Τσίπρας φέρνει τον Μέσι στην Ελλάδα!

Μια φανέλα της Εθνικής Αργεντινής με «χαραγμένο» το όνομά του, χάρισαν οι υπεύθυνοι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας στον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με το «Έθνος», μάλιστα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με στελέχη της Ποδοσφαιρικής Ένωσης της Αργεντινής και τους παρέδωσε σε επιστολή της ΕΠΟ... , η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά να έρθει στην Αθήνα η εθνική Αργεντινής για φιλικό με την Εθνική Ελλάδας. Τα έσοδα του ποδοσφαιρικού αγώνα θα διατεθούν για τη στήριξη ευπαθών ομάδων.


H χθεσινοβραδινή φωτογραφία της Αθήνας που σοκάρει

Η Αθήνα θολή λόγω των καπνών από τα τζάκια αποτυπώνεται σε αυτή τη φωτογραφία που κάνει τον γύρο των social media προκαλώντας σχόλια για την οικονομική κατάσταση των Αθηναίων... Η φωτογραφία αναπαράγεται σε όλο και περισσότερα προφίλ στο facebook με την εξής σημείωση του Γιάννη Λάριου (Υianni Larios) που ανήρτησε πρώτος τη φωτογραφία: «Η Αθήνα της ντροπής. Σημερινή φωτογραφία, πριν λίγο. Η χωρίς κανένα σχεδιασμό, μανδαρινικής εμπνεύσεως παράλογη αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης φέρνει το 1/4 σε φορολογικά έσοδα και κάνει την Αθήνα θάλαμο αιθάλης. Ένα πείραμα ηλιθίων, σε βάρος της υγεί... περισσότερα »

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες άρχισαν τις αλληλομηνύσεις

Μήνυση εναντίον του Παναγιώτη Καμμένου ετοιμάζει ο Γιάννης Μανώλης... Για συκοφαντική δυσφήμηση. Ο I. Μανώλης αναφέρει ότι ο Π. Καμμένος τον χαρακτήρισε «έμμισθο». Εννοεί έμμισθο «σκοτεινών» συμφερόντων ξένων, Ελλήνων, τι; Διότι κι εγώ έμμισθος είμαι! Είναι κακό;... Ήδη ο δικηγόρος του Γιάννη Μανώλη, π. βουλευτής Αθανάσιος Πλεύρης, του ετοίμασε τη μήνυση, του την παράδωσε και αυτό που απομένει είναι η κατάθεσή της. Αναζητούνται και μάρτυρες. Οι οποίοι τι θα πουν σε τέτοιες περιπτώσεις; Την πληροφορία έδωσε «Ο Βηματοδότης».

«Οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα μόνο αν μειωθούν στο 50% οι εξοπλιστικές της δαπάνες», λέει η γερμανική Αριστερά

Οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώνονταν κατά 50% οι εξοπλιστικές δαπάνες και θα φορολογηθεί η περιουσία, θα έδινε η γερμανική «Αριστερά» (Die Linke), δηλώνει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Γκρέγκορ Γκίζι, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων... Ο κ. Γκίζι επικρίνει την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για το γεγονός ότι με την πολιτική λιτότητας που επιβάλλει θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ιδέα και τονίζει ότι ο ίδιος θα έθετε προϋποθέσεις για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, όχι όμως τη δραστική μείωση του δημ... περισσότερα »

Ψάχνουν στα σκουπίδια για να επιβιώσουν

Ολοένα και περισσότεροι γίνονται με την πάροδο του χρόνου οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια είτε για τρόφιμα είτε για οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει την καθημερινή τους ζωή... Μάλιστα, δεν είνια λίγοι εκείνοι που πηγαίνουν σε χωματερές για να αναζητήσουν είδη που θα μπορούσαν να πουλήσουν. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που είδε το φως της δημοσιότητας από το thrakitoday.com.

Πρόκληση! Διεκδικεί 16 ελληνικά νησιά η τουρκική αντιπολίτευση

Αμφισβητεί η τουρκική αντιπολίτευση την ελληνικότητα 16 νησιών της Ελλάδος στο Αιγαίο πέλαγος. Εντός της τουρκικής Βουλής κλήθηκε να απαντήσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου στις αιτιάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης... "Περιφρόνηση" και "αμέλεια" για την απώλεια των νήσων "βλέπει" η αντιπολίτευση Ο βουλευτής Ουμίτ Γιαλίμ κατηγόρησε την κυβέρνηση της χώρας για "εγκληματική περιφρόνηση" των εθνικών συμφερόντων, όπως επίσης και για "αμέλεια'. "Η τουρκική κυβέρνηση αγνόησε την οικειοποίηση τουρκικών νησιών από την Ελλάδα, για να πάρει ... περισσότερα »

Η απειλή γιγαντώνεται: Στις 10 μεγαλύτερες Αεροπορίες του πλανήτη η τουρκική Αεροπορία

Όσοι προμηθεύτηκαν την ετήσια έκδοση "ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ 2012-2013"΄ήδη γνωρίζουν αυτό που ανέδειξε το βρετανικό περιοδικό "Flight International" σε ένα αφιέρωμά του που βασίστηκε ακριβώς σε αυτά τα στοιχεία για την τουρκική Αεροπορία που περιλαμβάνονται στην "ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟ" και αποτελούν "καμπανάκι" κινδύνου για την εθνική ασφάλεια από την στιγμή που όχι απλώς εξακολουθεί η αναθεωρητική πολιτική Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, αλλά βαίνει διαρκώς εντεινόμενη... Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία των παραπάνω εκδόσεων (απλά η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ 2012-2013 που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα προηγήθη... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους