Translate

Η εορτή της Μεταμορφώσεως

Η εορτή της Μεταμορφώσεως στην Τρίπολη.

*από ** **Συνοδοιπορία* Η Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τριπόλεως, εόρτασε και φέτος με κάθε λαμπρότητα την Δεσποτική εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Την Δευτέρα το εσπέρας τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ ανήμερα της Εορτής Τρίτη 6 Αυγούστου τελέσθηκε ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Πλήθος Τριπολιτών και Ενοριτών, συμμετείχαν και κατέκλισαν το Ιερό Ναό στον Πανηγυρικό Εσπερινό και ανήμερα στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Διαβάστε περισσότερα »

Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

*από Συνοδοιπορία* Η εορτή της θείας Μεταμορφώσεως μας δίνει την αφορμή να σταθούμε για λίγο μακριά από τη μέριμνα των βιοτικών μελημάτων και να κάνουμε λίγες σωτήριες σκέψεις για το εορταζόμενο γεγονός. Ο Χριστός με το γεγονός της θείας Μεταμορφώσεώς Του φανερώνει και τη δόξα της ανθρωπίνης φύσεώς μας, όταν αυτή βέβαια ενωθεί με το Θεό. Η ανθρώπινη φύση μας από τη στιγμή της προσλήψεώς της από το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος χάρη στη θεία μεγαλοσύνη μπορεί να ενώνεται και πάλι με το Θεό και θεώνεται «κατά χάριν». Σε αυτό το μεγάλο γεγονός είναι αφιερωμένος ο πάνσεπτος ενορι... περισσότερα »

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Με λαμπρότητα και κάθε εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε στην Ερμούπολη η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα ομώνυμο και ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β'. Χθες, Δευτέρα, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, με τη συμμετοχή των Κληρικών της Σύρου και παρουσία πλήθους Συρίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών. Ακολούθησε η Λιτανεία της ιεράς Εικόνας της Μεταμορφώσεως προς την ιστορική Πλατεία Μιαούλη, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος εξεφώνησε τον Πανηγυρικό της... περισσότερα »

Χειροτονία στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

*από ** Συνοδοιπορία * Άλλη μια χειροτονία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμων. Συγκεκριμένα σήμερα προεξήρχε της θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καρυδιάς και χειροτόνησε έγγαμο Διάκονο τον κ.Ιωάννη Τερσή. Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, και λαμβάνοντας αφορμή από την δεσποτική εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως, επισήμανε στον νεοχειροτονούμενο ότι η ζωή του ως κληρικός θα πρέπει να είναι ταυτισμένη με την αγάπη του για το ΄Αγιο Θυσιαστήριο και απ᾽ εκεί θα λαμβάνει δύναμη για να μεταμορφώνει -διά των ιερών Μυστηρίων... περισσότερα »

Με λαμπρότητα η Εορτή της Μεταμορφώσεως στο Βόλο.

Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2013 Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στο Βόλο η μεγάλη Δεσποτική εορτή του Σωτήρος Χριστού, με επίκεντρο τον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλης. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο εκ Βόλου καταγόμενος *Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας & Μαλάουι κ. Ιωακείμ*, τον οποίο πλαισίωσε ο *Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος,* παρουσία της Υφυπουργού Υγείας κ. Ζέττας Μακρή και πλήθους λαού του Θεού. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στη σημασία της Μεταμορφώσεως στη ζωή μας, σε μια εποχή *«που το σκοτάδι ... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους