Translate

Γνώση ή άγνοια;

Ο χρήστης Ζυγισε και Αποφασισε κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη ΕΝΚΕ Ενωμένη Κίνησις Ελλήνων.
Δημοσιεύθηκε από Μπάστας Χάρης · 
Γνώση ή άγνοια;

Οι ιστορικές αναδρομές μας δεν έχουν σκοπό να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα απ’ όσα έχουμε.
Η γνώση δεν υπάρχει για να προκαλεί δυσαρέσκειες με την απόκτησή της, ούτε αντιπαλότητες.
Η δυνατότητα της διάψευσης – απ’ ό... Δείτε περισσότερα
 
Φωτογραφία: Γνώση ή άγνοια;

Οι ιστορικές αναδρομές μας δεν έχουν σκοπό να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα απ’ όσα έχουμε.
Η γνώση δεν υπάρχει για να προκαλεί δυσαρέσκειες με την απόκτησή της, ούτε αντιπαλότητες.
Η δυνατότητα της διάψευσης – απ’ όποιον πιστεύει πως δεν είναι σωστή η τοποθέτηση - είναι πάντα καλοδεχούμενη.
Αυτό που δεν είναι καλοδεχούμενο, είναι η προσπάθεια φίμωσης και η παραμονή στην άγνοια των πολιτών.
 
 Ίσως κάποιοι δυσαρεστούνται με όσα αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις μας , μα σκοπό δεν έχουμε την απογοήτευσή τους, παρά μόνο την έκθεσή τους ως γνώση με την πιθανότητα συμμόρφωσης. 
Πολλοί μιλούν για Άμεση Δημοκρατία κι αναρωτιέμαι εάν έχουν καταλάβει, πως δεν μπορεί ο κόσμος να έχει αντικειμενική άποψη εάν πρώτα δεν γνωρίζει. 
Θα έχει άποψη για ότι του έχουν μάθει αλλά δεν σημαίνει πως είναι και αυτό που υπάρχει, ώστε να έχουν σωστή κρίση και να προσφέρουν σωστές απόψεις.

Εάν βασιστούμε στην αμάθεια, ζητώντας από τον άλλον να συμμετέχει σε μια προσπάθεια νέου ξεκινήματος με νέες βάσεις, το μόνο που θα καταφέρουμε, είναι να δημιουργηθεί άλλο ένα Κράτος βασισμένο πάνω σε ένα ψέμα. 
Δεν λέω πως είναι θετικό να καταστραφεί κάθε τι που υπάρχει, αλλά η επιλογή του σωστού από αυτό του λάθους, δεν είναι εργασία για κάποιον που δεν γνωρίζει.   
Έτσι πιστεύουμε πως η πρώτη προσπάθεια κάθε νέου φορέα που θέλει κάτι διαφορετικό απ’ όσα υπάρχουν, είναι να εκθέσει μια πραγματικότητα , την οποία πολλοί δεν γνωρίζουν.
Ταυτόχρονα να βρεθούν κι άλλοι που χρόνια τώρα φώναζαν αλλά δεν είχε δύναμη η μοναχική φωνή τους και να συνταχτούν όλοι μαζί ενάντια σε όσους θέλουν  ο Έλληνα να ζει μέσα στο ψέμα.

Θα ήταν εύκολο για εμάς να σηκώσουμε κάποια λάβαρα είτε θρησκευτικά είτε ιδεολογικά και να προσπαθήσουμε την συγκέντρωση όσο πιο περισσότερων μαζί μας, αναμασώντας τα τόσα επαναλαμβανόμενα στο διαδίκτυο.  
Δεν το θεωρούμε τίμιο από την πλευρά μας επειδή δεν ψάχνουμε για θύματα, αλλά για συνοδοιπόρους σε μια δύσκολη και δύσβατη διάβαση. Συνειδητοποιημένους πολίτες με στόχο την ευθύνη της αναστήλωσης μιας χαμένης  και προδομένης πατρίδας.

Για να επιτευχθεί αυτό όμως πρέπει να γνωρίζουμε ποιά είναι η χαμένη πατρίδα και ποιοί την πρόδωσαν. Θα ήταν αστείο να θεωρηθεί πως αυτή η γνώση είναι για εμάς σκοπός εκδίκησης, όπως πολλοί άλλοι ζητούν κι αναφέρουν σε πολλές αναρτήσεις τους.  Η γνώση για εμάς προσφέρει σοφία και η βία δεν έχει καμία σοφία. 
Δεν είναι σωστό να αγανακτείς με κάποιους επειδή δεν σου έδειξαν την άλλη όψη του νομίσματος.
Πρέπει ν’ αγανακτείς όμως με εσένα, όταν επιμένεις να μην την γνωρίζεις, καθώς έχεις πλέον την δυνατότητα να λάβεις την γνώση της. 

Συντάκτης 
Χαράλαμπος Μπάστας
 
 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους