Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Avaaz: Απόφαση ζωής και θανάτου

Avaaz <avaaz@avaaz.org>
 
Θέμα: Απόφαση ζωής και θανάτου
Αγαπητές φίλες και φίλοι,Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιέζει την Ινδία να σταματήσει να κατασκευάζει οικονομικά, γενόσημα φάρμακα για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη περισσότερο απ'όλους: τους φτωχούς. Αλλά όταν ο πρόεδρος Ομπάμα επισκεφτεί την Ινδία σε λίγες μέρες, μπορούμε να τον κάνουμε να ξαναδώσει ελπίδα σε εκατομμύρια ασθενείς των οποίων η ζωή κινδυνεύει. Κάνε κλικ για να συμμετέχεις!


Υπόγραψε
Η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα σε λίγες μέρες στην Ινδία θα μπορούσε να σημάνει τη ζωή ή το θάνατο για εκατομμύρια φτωχούς ανθρώπους σε Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική. Αλλά αν κινηθούμε γρήγορα μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουν πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται.  
         
Η
 Ινδία παράγει οικονομικά φάρμακα για HIV, ελονοσία και καρκίνο, αλλά οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες θέλουν να τα απαγορεύσουν για να μπορούν να πουλούν τα δικά τους προϊόντα σε υψηλότερες τιμές. Κάτω απ'την πίεση του πανίσχυρου λόμπι των μεγάλων φαρμακευτικών, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει πάρει σκληρή θέση, απειλώντας ακόμη και με εμπορικές κυρώσεις αν η Ινδία δεν αλλάζει τη νομοθεσία της η οποία αυτή τη στιγμή βάζει τις ανάγκες των ανθρώπων πάνω από τα κέρδη των φαρμακευτικών. Τώρα η πίεση μεγαλώνει καθώς οι δύο χώρες ξεκινούν συνομιλίες για μια νέα επενδυτική συμφωνία.

Ας φτάσουμε το ένα εκατομμύριο υπογραφές πριν επιβιβαστεί ο Ομπάμα στην πτήση του, για να προστατεύσουμε τον περήφανο ρόλο της Ινδίας ως το φαρμακείο των φτωχών. Με το που προσγειωθεί θα δημιουργήσουμε θύελλα στα διεθνή ΜΜΕ και θα παραδώσουμε τις υπογραφές μας μαζί με ένα δικό μας, προτεινόμενο εμπορικό σχέδιο που έχουμε αναπτύξει με τη βοήθεια ειδικών και το οποίο προβλέπει την προστασία της πρόσβασης σε φάρμακα. Πρόσθεσε τη φωνή σου τώρα:

https://secure.avaaz.org/el/save_cheap_medicines_el/?bNelPib&v=51991

Οι μεγάλες φαρμακευτικές ισχυρίζονται πως η νομοθεσία της Ινδίας θίγει τα συμφέροντά τους και τις εμποδίζει να επενδύουν σε νέα φάρμακα. Όμως έτσι κι αλλιώς οι φαρμακευτικές δίνουν προτεραιότητα σε έρευνες για φάρμακα που θα αγοράσουν οι πλούσιοι, όχι οι φτωχοί, και πολύ συχνά τα κοστολογούν σε εξωφρενικές τιμές – μια νέα θεραπεία για την Ηπατίτιδα C πωλείται αυτή τη στιγμή για 1.000 δολάρια το χάπι!  

Σε μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο τον περασμένο Οκτώβρη, ο πρωθυπουργός της Ινδία Μόντι προέτρεψε τους διευθυντές των μεγάλων φαρμακευτικών να επενδύσουν στην παρασκευή νέων, προσιτών φαρμάκων αντί να αρμέγουν κάθε σταγόνα κέρδους απ'τις υπάρχουσες πατέντες παίζοντας νομικά παιχνίδια. Αλλά επίσης συμφώνησε στη δημιουργία ενός Ινδο-Αμερικανικού φόρουμ για τη νομοθεσία και τις πατέντες των φαρμάκων και σε σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει παραχωρήσεις για τις αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες.  

Ο πρόεδρος Ομπάμα αντιμετώπισε με θάρρος την κριτική που του ασκήθηκε για τις μεταρρυθμίσεις που πρότεινε στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ – ας κάνουμε τις ΗΠΑ και την Ινδία να βάλουν τους ασθενείς πάνω απ'τα κέρδη των μεγάλων φαρμακευτικών. Πρόσθεσε το όνομά σου τώρα.


https://secure.avaaz.org/el/save_cheap_medicines_el/?bNelPib&v=51991

Όταν ένα Ελβετικός, φαρμακευτικός κολοσσός έκανε μήνυση στην Ινδική κυβέρνηση για να σταματήσει την παρασκευή οικονομικών φαρμάκων για καρκινοπαθείς, 50.000 μέλη του Avaaz απ'την Ινδία και την Ελβετία ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στην αδικία κι η καταγγελία απορρίφτηκε απ΄το δικαστήριο. Τώρα που το φαρμακείο των φτωχών αντιμετωπίζει έναν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο -- είναι η στιγμή να αναλάβουμε ξανά δράση.  

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Alex, Bert, Laila, Ricken, Emma, Diego κι ολόκληρη η ομάδα του Avaaz  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  

Η Novartis έχασε τη δίκη στην Ινδία για τις πατέντες της και τα φθηνά φάρμακα (Καθημερινή)
http://www.kathimerini.gr/294400/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/h-novartis-exase-th-dikh-sthn-i...

Αφήστε την Ινδία να παράγει οικονομικά φάρμακα - Let India make cheap drugs (Business Standard) http://www.business-standard.com/article/international/let-india-make-cheap-drugs-114121300576_1.html  

Ινδία-ΗΠΑ πάνελ: Η πρόσβαση στα φάρμακα απειλείται - India-US panel: Access to medicines may be under threat (Deccan Herald)
http://www.deccanherald.com/content/450341/india-us-panel-access-medicines.html  

Επενδυτική συμφωνία στην κορυφή της ατζέντας του Ομπάμα - Investment treaty tops Obama's agenda (Business Standard)
http://www.business-standard.com/article/economy-policy/investment-treaty-tops-obama-s-agenda-115012000026_1.html

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τις ΗΠΑ: Η διπλωματία του Ναρέντρα Μόντι θα φέρει ρευστό στα ταμεία - PM's US Visit: Narendra Modi's CEO diplomacy to soon set the cash register ringing (Economic Times)
http://articles.economictimes.indiatimes.com/2014-10-01/news/54516935_1_ajay-banga-ceos-global-investment-radar  

Ο Έμπολα στη Δυτική Αφρική πρέπει να μας αφυπνίσει - Ebola in West Africa is a wake-up call (Al Jazeera)
http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2014/11/ebola-west-africa-wake-up-call-2014112125429230915.html

Στήριξε το Κίνημα του Avaaz!
Χρηματοδοτούμαστε εξολοκλήρου από μικρο-δωρεές πολιτών και δεν δεχόμαστε χρήματα ούτε από κυβερνήσεις, ούτε από εταιρίες. Η αφοσιωμένη ομάδα μας κάνει κάθε δωρεά, ακόμα και την πιο μικρή, να έχει πραγματικό αντίκτυπο στη δράση μας. Donate to Avaaz

Το Avaaz είναι ένα κίνημα 40 εκατ. πολιτών απ'όλο τον κόσμο
το οποίο αγωνίζεται για να διασφαλίσει ότι οι απόψεις και οι αξίες των λαών του κόσμου όχι μόνο ακούγονται, αλλά και διαμορφώνουν παγκόσμιες πολιτικές αποφάσεις. (Η λέξη 'Avaaz' σημαίνει 'φωνή' ή 'τραγούδι' σε πολλές γλώσσες.) Τα μέλη του Avaaz βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη και η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και λειτουργεί σε 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες εκστρατείες του Avaaz εδώ, ή ακολούθα μας στο Facebook και το Twitter.

Λαμβάνεις αυτό το email επειδή στις 2014-12-21 υπέγραψες το ψήφισμα "Honour Pakistan's Children" χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email: @gmail.com.
Για να βεβαιωθείς ότι τα emails από το Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, παρακαλούμε πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email σου, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου επικοινώνησε μαζί μας ή αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις emails κάνε κλικ εδώ.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, παρακαλούμε μην απαντήσεις σ'αυτό το email. Αντ'αυτού, γράψε μας μέσω αυτής της σελίδας: www.avaaz.org/el/contact ή πάρε μας τηλ. στο +1-888-922-8229 (ΗΠΑ).

Σχετικές Αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι Σελίδες