Translate

WWF Greece: Zητάμε δεσμεύσεις πριν τις εκλογες


---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από: Theodota Nantsou, WWF Greece 
Ημερομηνία: 19 Ιανουαρίου 2015 - 9:17 μ.μ.
Θέμα: Zητάμε δεσμεύσεις πριν τις εκλογες


Αγαπητοί φίλοι,
Σας στέλνω μια σύντομη ενημέρωση για τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις που ζητάμε από τους υποψήφιους βουλευτές και τα κόμματα. Πριν από λίγες μέρες, στείλαμε σε όλα τα κόμματα ένα κείμενο με ερωτήματα για τις πολιτικές προτεραιότητές τους.
Τα τελευταία χρόνια ακούμε πολλά σενάρια για το τι πρέπει να γίνει, ώστε η χώρα να βγει από την κρίση. Σε κανένα όμως από τα σενάρια αυτά δε φαίνεται το περιβάλλον να έχει κάποια εξέχουσα θέση. Αντίθετα, στην πράξη έχουμε δει πολιτικούς και δημοσιογράφους να κατηγορούν την περιβαλλοντική νομοθεσία ως εμπόδιο στην παραγωγικότητα και την ανάπτυξη. (Ρίξτε μια ματιά στη δέκατη έκθεσή μας για την περιβαλλοντική νομοθεσία, που τεκμηριώνει αναλυτικά την οπισθοδρόμηση των τελευταίων ετών.)
Όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αυστηροί περιβαλλοντικοί περιορισμοί και οι ρυθμίσεις δεν βάζουν εμπόδιο στην παραγωγικότητα. Πρόσφατη έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δείχνει μάλλον το αντίθετο: οι πιο ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης, με πρώτη πεντάδα τη Δανία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και την Ελβετία, κατατάσσονται στις χώρες με το πιο ογκώδες και αυστηρό σώμα περιβαλλοντικών ρυθμίσεων, ενώ η Γερμανία χαρακτηρίζεται «αυστηρή και γραφειοκρατική». Η Ελλάδα, αντίθετα, στον δείκτη «Αυστηρότητα περιβαλλοντικής πολιτικής 1990-2012», κατατάσσεται τελευταία σε 24 χώρες! (Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μου για να σας στείλω τα στοιχεία της έρευνας). Δεν είναι σημαντικό όσοι σχεδιάζουν το μέλλον της χώρας να λάβουν τα στοιχεία αυτά υπόψη;
Δεν ζητάμε από τους υποψηφίους χατίρια ή προσωπικές διευκολύνσεις, ούτε και θέλουμε να σκοτίσουμε την πολιτική αντιπαράθεση με ζητήματα άσχετα με το μέλλον της χώρας. Αντίθετα, ζητάμε από όσους διεκδικούν την ψήφο μας να αναλάβουν τη πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί. Πιστεύουμε πως αυτό θα βοηθήσει εκείνους να ξεδιαλύνουν τις προτεραιότητές τους και το όραμά τους για την ανάπτυξη της χώρας και εμάς να κρίνουμε πιο σωστά ποιους υποψηφίους θέλουμε να στηρίξουμε.
Αν και εσείς μοιράζεστε αυτές τις ανησυχίες, θα ήταν χρήσιμο να απευθυνθείτε στους υποψηφίους της επιλογής σας, ζητώντας τους να δεσμευθούν για το περιβάλλον και τη ζωντανή οικονομία. Δείτε εδώ κάποιες ενδεικτικές ερωτήσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε (http://www.wwf.gr/images/pdfs/ekloges2015-erotimata-pros-ypopsifious.pdf), αλλά και το συνολικό μας κείμενο (http://www.wwf.gr/images/pdfs/pros-ypopsifious-ekloges-2015.pdf).  
Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας στην περιβαλλοντική αφύπνιση της αυριανής Βουλής.
Είμαι στη διάθεσή σας στο theo.nantsou@wwf.gr
Θεοδότα Νάντσου
Επικεφαλής περιβαλλοντικής πολιτικής WWF Ελλάς
___________________________________________________________________________________
Σε περίπτωση που δεν θέλετε να λαμβάνετε email από το WWF, παρακαλούμε πατήστε εδώ http://www.wwf.gr/sendy/unsubscribe/



1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους