Translate

Την 3ην του μηνός Φεβρουαρίου, Ἅγιος Νικόλαος ὁ Ἰσαπόστολος.

Την 3ην του μηνός Φεβρουαρίου, Ἅγιος Νικόλαος ὁ Ἰσαπόστολος.


Ὁ Ἅγιος Νικόλαος, κατὰ κόσμο Ἰωάννης Ντιμιτρέβιτς Κασάτκιν, γεννήθηκε τὴν 1η Αὐγούστου 1836 στὸ χωριὸ Μπεργιοζόβσκυ τοῦ Μπέλκ, κοντὰ στὴν περιοχὴ τοῦ Σμολένκ. Οἱ γονεῖς του ὀνομάζονταν Δημήτριος καὶ Ξένη καὶ ἦσαν εὐσεβεῖς καὶ φιλόθεοι. Ἔτσι ὁ Ἅγιος ἀγάπησε τὸν ἐκκλησιαστικὸ βίο ἀπὸ τὴν παιδική του ἡλικία καὶ ἔκανε τὰ πρῶτα βήματά του μέσα στὴν Ἐκκλησία μὲ τὴν βοήθεια τοῦ πατέρα του, ὁ ὁποῖος ἦταν ἱερεύς. Ὅταν ὁ Ἰωάννης μεγάλωσε, πῆγε στὸ τοπικὸ δημοτικὸ σχολεῖο καὶ μετὰ στὸ ἐκκλησιαστικὸ σεμινάριο τοῦ Μελίνσκι. Διαβάστε περισσότερα »

Συνάντηση !!!


Η γιορτή της Υπαπαντής μας προβάλλει το περιστατικό της συνάντησης του Συμεών με το μικρό Ιησού. Η λέξη Υπαπαντή σημαίνει συνάντηση. Ο Συμεών περίμενε αυτή τη συνάντηση για να πει μετά το «νυν απολύεις», παραδίδοντας τον εαυτό του στο θέλημα του Κυρίου του για το χρόνο που θ’ αναχωρούσε από αυτόν τον κόσμο. Η παρουσία του Ιησού, ως βρέφος, στο ναό με τη Θεοτόκο Μητέρα Του και το δίκαιο Ιωσήφ για να προσφέρουν θυσία ως Ιουδαίοι, έδωσε τη δυνατότητα στο γέροντα Συμεών και στην ηλικιωμένη Άννα να συναντήσουν το Θεάνθρωπο Κύριο και να προφητεύσουν. Ο μεν Συμεών ότι θα γίνει αιτία ... περισσότερα »

Ο λαμπρός εορτασμός και η λιτάνευση του Αγ. Τρύφωνα στην Ακαδ. Πλάτωνος


*του Μάρκου Παπαγεωργίου* Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Τρύφωνας, στον ομώνυμο περικαλλή Ναό, που βρίσκεται πλησίον του Άλσους της Ακαδημίας Πλάτωνος. Εκεί που χιλιάδες χρόνια πριν οι Αθηναίοι συγκεντρώνονταν για να ακούσουν φιλοσοφικές διδασκαλίες, εκεί δεσπόζει ο ανακαινισμένος Ιερός Ναός του Αγίου Τρύφωνος. Στον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων, πλαισιωμένος από τον εφημέριο του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Προκόπιο Βροντάκη καθώς και άλλους ιερείς. Διαβάστε περισσότερα »

Η Εορτή της Υπαπάντης στα Λευκάκια Ναυπλίας.


*Ευχαριστούμε πολύ τους κυρίους Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά. * Με κάθε λαμπρότητα στο δημοτικό διαμέρισμα Λευκακίων ,του δήμου Ναυπλίου τιμάται όλως ιδιαιτέρως η υπαπαντή του Κυρίου... Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης πατέρας Ιωσήφ Δρόσος ,παρόντων κι άλλων ιερέων από την περιοχή του Ναυπλίου. Μετά το τέλος του εσπερινού ακλούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας παιανιζούσης της Δημοτικής φιλαρμονικής Ναυπλίου. Καθόλη της διάρκεια του εσπερινού είχαν τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ρώσσου.Διαβάστε περισσότερα »

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την πολιούχο της Καλαμάτας (ΦΩΤΟ).


Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο πανηγυρικός Eσπερινός για την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό, όπου φυλάσσεται η θαυματόβρυτος Εικόνα της Παναγίας Υπαπαντής. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Σεβαστείας Δημητρίου, Κωνσταντίας Βασιλείου, Ιλίου Αθηναγόρα, Ελασσώνος Χαρίτωνος, Φωκίδος Θεοκτίστου, Γρεβενών Δαβίδ, Μεγάρων Κωνσταντίνου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους