Translate

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγ. Τρύφωνα στην Ακαδημία Πλάτωνος

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγ. Τρύφωνα στην Ακαδημία Πλάτωνος (ΦΩΤΟ+VIDEO).


*του Σπύρου Παπαγεωργίου* Με λαμπρότητα και αθρόα συρροή πιστών, τελέστηκε απόψε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος στην περιοχή του Βοτανικού και συγκεκριμένα στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, βρίσκεται ομώνυμος περικαλλής Ιερός Ναός, Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαραθώνος κ. Μελίτων, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ενώ τον πλαισίωσε πλειάδα ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων. Διαβάστε περισσότερα »

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ.


Πανηγυρικά εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Αναστάσιου, πολιούχου της πόλεως Ναυπλίου, παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης. Στον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό εσπερινό, το απόγευμα του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου 2015, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδας και Τροιζηνίας Εφραίμ, παρουσία του Μητροπολίτη Άρτης Ιγνατίου, του επιχωρίου Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου. Ο Αρχιερατικός Εσπερινός, πραγματοποιήθηκε στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Αναστάσιο. Ο Ναός... περισσότερα »

Καταληκτήρια εκδήλωση για το επετειακό έτος των Παυλείων στη Βέροια.


Το βράδυ της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας διοργάνωσε στο «Χώρο Τεχνών» του Δήμου Βέροιας την καταληκτήρια εκδήλωση με την οποία ολοκληρώθηκε μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στη συμπλήρωση 20 χρόνων των Παυλείων. Διαβάστε περισσότερα »

Η δικαίωση.


[image: Telonou kai Fariseou]Σκοπός της ζωής των ανθρώπων είναι η δικαίωση, η καταξίωση *Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανού* Σκοπός της ζωής των ανθρώπων είναι η δικαίωση, η καταξίωση. Ο καθένας από εμάς, όταν θέτει έναν στόχο, βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο, όπως επίσης και όταν βλέπει τη ζωή του, τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους, την εργασία του, την αποστολή του, αισθάνεται την ανάγκη να υπερασπιστεί τον εαυτό του και το όραμά του, την προσπάθειά του, τις επιλογές του ενώπιον των άλλων. Διαβάστε περισσότερα »

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Κίτρους (ΦΩΤΟ).


Εορτάστηκε στην Κατερίνη η μνήμη των Αγίων Κύρου και Ιωάννου των Αναργύρων, Προστατών των Ιατρών. Ο εορτασμός έλαβε χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, κατά την οποία χειροτονήθηκε διάκονος ο Νικόλαος Ρουσάκης, Γενικός Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και ο οποίος θα υπηρετήσει ως άμισθος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως.

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους