Translate

Το Dolby Atmos έρχεται σε Xbox One και Windows 10

Σύνδεση στην πηγή...

 

To πρότυπο Dolby Atmos είναι έτοιμο να βρει το δρόμο της εφαρμογής του στα Windows 10 PC, αλλά και στο Xbox One.

H είδηση του ερχομού του Dolby Atmos στο Xbox One είναι σημαντική, επειδή μπορεί να προσφέρει μία περισσότερο πειστική εμπειρία ήχου σε εικόνες 360 μοιρών, σε τρισδιάστατο περιβάλλον. Είναι λίγοι οι τίτλοι gaming που το υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή, αλλά αυτή η κατάσταση εκτιμάται ότι θα αλλάξει στο μέλλον. Τόσο το Xbox One όσο και το Xbox One S θα υποστηρίζουν το Dolby Bitstream, το οποίο θα επιτρέπει τη χρήση της σύνδεσης HDMI για την μεταφορά ήχου.

Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Xbox Preview θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το Dolby Bitstream passthrough, προτού να γίνει αυτό διαθέσιμο στο ευρύ κοινό, κατά τη διάρκεια του 2017, σύμφωνα με το Ars Technica. H Dolby θέλει να βάλει το Atmos στη μοντέρνα οικιακή διασκέδαση και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι μέσα από την προσφορά του μέσω κονσόλας. Η συνεργασία με την Microsoft θεωρείται ότι είναι ένα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Dolby Atmos είναι ότι ο ήχος τοποθετείται σε μία φυσική θέση του virtual περιβάλλοντος, αποκτώντας τρεις διαστάσεις, ενώ ο ακροατής μπορεί να απολαύσει την ίδια ηχητική εμπειρία, είτε χρησιμοποιεί ένα απλό οικιακό σύστημα, είτε βρίσκεται σε μια ειδικά διαμορφωμένη κινηματογραφική αίθουσα.

 

 

 

Windows 10

 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους