Translate

Νέα παραβίαση στους λογαριασμούς χρηστών της αποκάλυψε η Yahoo

Σύνδεση στην πηγή...

 

H Yahoo αποκάλυψε ότι hackers έκλεψαν τα στοιχεία ενός δισεκατομμυρίου χρηστών της τον Αύγουστο του 2013.

Αυτή η δεύτερη παραβίαση ασφαλείας που ανακοίνωσε η Yahoo εκτιμάται ότι δεν έχει σχέση με μία ακόμη μαζική κλοπή προσωπικών δεδομένων από τους λογαριασμούς των χρηστών της που είχε ανακοινώσει η εταιρεία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τη Yahoo, η παραβίαση ασφαλείας είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή ευαίσθητων δεδομένων των χρηστών, όπως είναι το όνομα, η διεύθυνση email, o τηλεφωνικός αριθμός, η ημερομηνία γεννήσεων, κωδικοί ασφαλείας και οι ερωταπαντήσεις ασφαλείας.

Η Yahoo σπεύδει να τονίσει ότι δεν έχουν επηρεαστεί άλλα ευαίσθητα στοιχεία, όπως είναι οι τραπεζικές πληροφορίες και στοιχεία ηλεκτρονικών πληρωμών. Η Yahoo, για κακή της τύχη, ανακάλυψε ότι το κενό ασφαλείας που είχε εντοπιστεί το 2014, συνεχίζει να μπορεί να αντλεί δεδομένα από τους λογαριασμούς των χρηστών του. Για το λόγο αυτό, η Yahoo ενημερώνει όλους τους χρήστες της να κάνουν έναν έλεγχο και μία αλλαγή στα passwords που χρησιμοποιούν για την είσοδο στις υπηρεσίες της.

Οι αποκαλύψεις της Yahoo είχαν ως φυσικό αποτέλεσμα και την πτώση της αξίας της μετοχής της, η οποία μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχε χάσει το 2.5% της αξίας της στην αμερικανική χρηματαγορά.

 

 

 

Windows 10

 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους