Translate

Άγιοι και Εκκλησία: 14.01.2015 α!

Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ.

Συνήλθε σήμερα Tετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιανουάριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. Διαβάστε περισσότερα »

Τα Χριστουγεννιάτικα Τριαντάφυλλα (video).


[image: IMGP2370]Οι καρδιές είχαν ζεσταθεί, γιατί τα παιδιά και όσοι νιώθουν παιδιά αγαπούν τα Χριστούγεννα Οι άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο για να δείξουν τη χαρά τους για τη Γέννηση του Ιησού Χριστού, το κάνουν με διάφορους τρόπους. Με άλλους τρόπους, επίσης, δείχνουν τα παιδιά τη δική τους αγάπη στου Χριστού τη Γέννα. Φέτος, λοιπόν, τα παιδιά και οι νέοι των Εκκλησιαστικών Συνάξεων του Ιερού Ναού Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου Παραλίας Πατρών οργάνωσαν με όμορφο και διακριτικό τρόπο τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή και την παρουσίασαν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 στο Σταυροπούλειο Ίδρυμ...
περισσότερα »

«Μουσικά Ταξίδια» για παιδιά Δημοτικού Σχολείου στην «Καταφυγή».


[image: l1]Αφετηρία του ταξιδιού και τόπος συνάντησης ο φιλόξενος χώρος της «Καταφυγής» Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση των παιδιών στο περσινό πρόγραμμα, το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας προσκαλεί τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας να ταξιδέψουν στους ρυθμούς της Μουσικής. Διαβάστε περισσότερα »

Πάση θυσία θα κρατήσουμε το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας.


Την Αγιοβασιλόπιτα του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Λαμίας ευλόγησε το πρωί της Τρίτης 13 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Τον Ποιμενάρχη μας υποδέχθηκαν στην είσοδο της Σχολής με αισθήματα αγάπης και σεβασμού ο Διευθυντής κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, οι Καθηγητές, οι μαθητές και το προσωπικό. Διαβάστε περισσότερα »


ΤΕΜΑΧΙΟ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΥΒΙΤΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

nikolaosστοΆγιοι και ΕκκλησίαΠριν από 2 ώρες
[image: Ενσωματωμένη εικόνα 1] *Ευχαριστούμε πολύ τους κυρίους Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά. * Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα που πρέπει ,κλήρος και λαός ,υποδέχτηκαν το τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτη στον ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου την Τρίτη το απόγευμα 13 Ιανουαρίου 2015. Το ιερό λείψανο που ήρθε από το Άγιο Όρος συνόδευσε ο Ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Αργολίδος π. Χρυσόστομος Παπουλέσης. Μετά την υποδοχή του ιερού λειψάνου ακολούθησε πανηγυρικώς εσπερινός και παράκληση στον Άγιο Ιωάννη τον Καλυβίτη . Το τεμάχιο τ... περισσότερα »

Ιερά Αγρυπνία στον Άγ. Αντώνιο Χαλανδρίου-Βριλησσίων (ΦΩΤΟ+VIDEO).


*Του Σπύρου Παπαγεωργίου* Κατανυκτική ιερά Αγρυπνία, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου-Βριλησσίων, επί τη αποδόση της εορτής των Θεοφανίων. Η Ιερά αυτή Παννυχίδα, εντάσσεται στο πλαίσιο των ετήσιων εορταστικών εκδηλώσεων για την Πανήγυρη του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου, εφόρου και προστάτου της ενορίας. Εκτέθηκαν προς προσκύνηση απότμημα λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και των εν Σινά και Ραϊθώ αναιρεθέντων πατέρων. Διαβάστε περισσότερα »









1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους