Translate

Άγιοι και Εκκλησία: Άγιοι και Εκκλησία: 14.01.2015 α!


Βίντεο της Ιεράς Μονής Παναγίας Κλεισούρας.


*Παρακολουθείστε βίντεο της Ιεράς Μονής Παναγίας Κλεισούρας της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας*, τα οποία μάς εισαγάγουν στην οπτικοακουστική έκδοση της Ιεράς Μονής που παρουσιάζεται τόσο η ιστορία του Μοναστηριού αλλά και σημεία από την επίγεια ζωή της* Αγίας Σοφίας* αλλά και την παρουσία της Αγίας μετά την κοίμηση και αγιοκατάταξή της. Για παραγγελίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Ιερά Μονή στο τηλ. 24630-94330 ή στο fax. 24630-94079. Διαβάστε περισσότερα »

«Πώς ζούσε την παρουσία των αγίων ο Όσιος Γέρονυας Παΐσιος» (video).

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δορμπαράκης, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Πώς ζούσε την παρουσία των αγίων ο Γέροντας Παΐσιος», την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» και στη σειρά «Γνωριμία με τους Γεροντάδες».

Αγιογραφίες του Οσίου Παϊσίου σε Ναούς της Καστοριάς (ΦΩΤΟ).


*Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης* Με την ευκαιρία της Αγιοκατατάξεως του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και μαζί με ολόκληρη την Εκκλησία του Χριστού, σεμνύνεται και η ακριτική Ιερά Μητρόπολη Καστορίας. η συνέχεια Εδώ

Πανηγυρισμοί στη Λαμία για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου.

Με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Ενοριακών Ναών και Ιερών Μονών υποδέχθηκε ο Ιερός Κλήρος, οι Μοναστικές αδελφότητες και ο λαός της Φθιώτιδος την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την αγιοκατάταξη του οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας εξετέθη προς προσκύνησιν μεγάλη Εικόνα του αγίου Γέροντος Παϊσίου και τελέσθηκε ευχαριστήρια δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο παρουσία του Ιερού Κλήρου της Λαμίας και πλήθους πιστών, για την μεγάλη ευεργεσία της αγιότητος και προσφοράς ... περισσότερα »

========================================

ΕΦΘΑΣΕ Η ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΠΑΝΔΗΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ.

 
Με χαρά, ευλάβεια και τιμή και πληθωρική συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και τους ευσεβούς Λαού υποδέχθηκε η Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα η Ενορία της Ευαγγελιστρίας, την Τιμία Κάρα του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ραφαήλ, εκ της Μυτιλήνης. Την Τιμία Κάρα εκόμισε, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καραμούζης, και την υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το απόγευμα της Κυριακής 11ης Ιανουαρίου 2... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους