Translate

Άγιοι και Εκκλησία: Η μετάνοια δεν έχει μέσα ενοχή, πείσμα και βία.

Η μετάνοια δεν έχει μέσα ενοχή, πείσμα και βία.


[image: metanoia]Η μετάνοια, είναι γλυκιά, ταπεινή, ήσυχη, ήρεμη. *π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος-Λίβυος* Η μετάνοια δεν έχει μέσα ενοχή, πείσμα και βία. Δεν απειλεί. «Από σήμερα θα δεις εγώ τι θα κάνω….». «Σήμερα τελείωσαν όλα, θα δείτε…». Αυτές οι απόλυτες δηλώσεις, έχουν μέσα εγωισμό και πείσμα. Προσπαθούν να φοβίσουν κι να απειλήσουν, άλλους ή ακόμη και τον ίδιο μας τον εαυτό. Διαβάστε περισσότερα »

Λήξη των περιόδων στις Κατασκηνώσεις Αρρένων στην Άρτα


[image: b1]Στελέχη και κατασκηνωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους το χειμώνα μέσα από τις διάφορες προσπάθειες που προσφέρει η τοπική Εκκλησία. Με τη χάρη του Θεού πραγματοποιήθηκαν και αυτή τη χρονιά οι δύο κατασκηνωτικές περίοδοι για τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου – Λυκείου στις Κρανιές Ρετσιανών. Διαβάστε περισσότερα »

Μάνα του κόσμου η Παναγία.


[image: b6]Μὰ αφότου χόρτασε ὁ ἄνθρωπος, λησμόνησε καὶ τὸν Θεὸ ποὺ τὸν ἔφτιαξε. *π. Δημητρίου Μπόκου * Στ’ ἀνέμελα χρόνια, ποὺ παιδὶ κι ἐγὼ γυρόφερνα στὶς στράτες τοῦ χωριοῦ μου, στὶς μεταξὺ Ἀγράφων καὶ Τζουμέρκων καταπράσινες βουνοπλαγιές, στὴν Παραχελωίτιδα χώρα τῶν ἀρχαίων, ἄκουγα πολλὲς φορὲς τὴ γιαγιά μου τὴ Βαρβάρα - πονεμένη κι ἅγια ψυχή, Θεὸς σχωρέσ’ την - νὰ ἀναφέρει μιὰν ἰδιότυπη προφητεία: Διαβάστε περισσότερα »

Εκατοντάδες πιστοί στην εορτή της Μεγαλόχαρης στα Χανιά!


[image: Εκατοντάδες πιστοί στην εορτή της Μεγαλόχαρης στα Χανιά!] Πλημμύρισαν από εκατοντάδες πιστούς οι ναοί της πόλεως μας που είναι αφιερωμένοι στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου μας. Πιστοί από κάθε πλευρά της πόλης μας με τάματα στα χέρια και με κατάνυξη προσκήνυσαν την Μεγαλόχαρη, που υποδέχτηκε όλο τον κόσμο στο κέντρο κάθε ναού, ακούγοντας τα προβλήματα σαν μάνα, τις ανάγκες του. Διαβάστε περισσότερα »

Τα Αντικύθηρα εόρτασαν τον Πολιούχο τους (ΦΩΤΟ).


Με την προσήκουσα λαμπρότητα εόρτασε η μικρά νήσος των Αντικυθήρων τον Προστάτη, Πολιούχο και Έφορό της Ιερομάρτυρα Άγιο Μύρωνα τον Θαυματουργό, Πρεσβύτερο Αχαΐας και εν Κυζίκω επί Δεκίου μαρτυρήσαντα, του οποίου η Ιερά Εικών ανευρέθη στα Αντικύθηρα πριν 3 περίπου αιώνες. *η συνέχεια Εδώ *

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην κατασκήνωση (ΦΩΤΟ).


Την 14η Αυγούστου 2015, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο π. Συμεών, επισκέφτηκε τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα, για να περάσει λίγο χρόνο με τα κορίτσια της Δ' Κατασκηνωτικής Μαθητικής Περιόδου. Ο αρχηγός της κατασκήνωσης πατήρ Αντώνιος Μπεζαΐτης, υποδέχτηκε τον Αρχιεπίσκοπο παρουσιάζοντάς του το γενικό σύνθημα της κατασκήνωσης, «Χαίρε Κλίμαξ» και στη συνέχεια οι κατασκηνώτριες με πολλή χαρά τραγούδησαν στον Μακαριώτατο τον ύμνο της κατασκήνωσης με τίτλο «Η σκάλα». *η συνέχεια Εδώ*

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους