Translate

Άγιοι και Εκκλησία: Φωτογράφισαν την Παναγία στο Άγιον Όρος;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Φωτογράφισαν την Παναγία στο Άγιον Όρος; [photo].


Ήταν 21 Αυγούστου... του 1903 με το παλαιό εορτολόγιο που ακολουθεί το Άγιον Όρος, δηλαδή 3 Αυγούστου με το νέο. Οι καμπάνες στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος (το επωνομαζό μενο και ρωσικό) κτυπούσαν χαρμόσυνα για να καλέσουν μοναχούς και πιστούς. Ήταν τότε παραμονές των «εννιάμερων» της Παναγίας και σύμφωνα με τη συνήθεια που επικρατούσε στο μοναστήρι, έδιναν στους φτωχούς μοναχούς που έμεναν στα εξαρτηματικά κελιά, τους ονομαζόμενους «κελιώτες», λίγη βοήθεια. Μιά ελεημοσύνη. *η συνέχεια Εδώ*

Ο ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΑΡΑΚΙΑΝΗΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ.


*Παρασκευή, 14η Αυγούστου 2015* Το εσπέρας της Παρασκευής 14ης Αυγούστου 2015 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Εσπερινό της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Χαρακιανής Μυλοποτάμου. Στο τέλος του Εσπερινού, κατά το λειτουργικό έθος πο Διαβάστε περισσότερα »

Η μητρόθεος νεκροφόρος μυρίζουσα.


[image: b4]Εορτάζουμε το Πάσχα του καλοκαιριού. Εορτάζουμε την δύναμη του παράδοξου, που ονομάζεται πίστη. *Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός* Η πίστη είναι στηριγμένη στο παράδοξο. Υπερβαίνει τα όρια, τα μέτρα της λογικής. Μας οδηγεί στην υπέρβαση των φυσικών όρων, αυτών που ο ανθρώπινος νους μπορεί να συλλάβει και να αποδεχθεί. Διαβάστε περισσότερα »

Η Δέσποινα τοῦ κόσμου βλέπει, ἀκούει, τρέχει, προφθάνει, ἐνισχύει, θεραπεύει καί σώζει.


[image: b3]«Ἐν τῇ γεννήσει τήν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ κοιμήσει τόν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε». Σεβ. Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου Αὐτήν τήν διπλῆ ἀλήθεια γιά τό πάνσεπτο πρόσωπο τῆς Ὑπερευλογημένης, Ἀχράντου καί Ἐνδόξου Μαρίας, διατρανώνει ὁ ἱερός ὑμνωδός στό Ἀπολυτίκιο κατά τήν σημερινή Θεομητορική Ἑορτή, ὑπενθυμίζοντας σέ κάθε χριστιανό, δύο ἀπό τά θαυμαστά σημεῖα, πού συντελέστηκαν, κατά τή ζωή τῆς Παναγίας Μητέρας τοῦ Θεοῦ. Διαβάστε περισσότερα »

Θεία Λειτουργία στη Ρεντίνα.


[image: SAM_4590_Medium] Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος λειτούργησε και ομίλησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ρεντίνας. Διαβάστε περισσότερα »

Ο Κίτρους Γεώργιος στην Ιερά Νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ).


Με την ευλογία και Κανονική αδεία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β', ιερούργησε σήμερα 16 Αυγούστου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ευρισκόμενος στο νησί με την Τιμία συνοδεία του, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς και Διακόνους του Ιερού Ιδρύματος, εκπληρώνοντας προσωπικό τάμα στη Μεγαλόχαρη. *η συνέχεια Εδώ*

Ιερισσού: ''Αισθανόμαστε την παρουσία της Παναγίας στις ζωές μας'' (ΦΩΤΟ).


*Αρδαμέρι | Χρήστος Καναρόπουλος* ------------------------------ Στην ορεινή ιστορική Κοινότητα του Αρδαμερίου, στον πάνσεπτο ιστορικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ιερούργησε σήμερα κατά το έθος (δεύτερη ημέρα της Παναγίας) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος. Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Μαιδώνης, ο εφημέριος του Ι. Ναού Αρχιμ. π. Γαβριήλ Κυλαράκης, οι ιεροδιάκονοι π. Εφραίμ Τσώλης και π. Μελέτιος Τσόγκας, παρόντος του προέδρου της ιστορικής Κοινότητας κ. ...
περισσότερα »

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στην κατασκήνωση του Συνδέσμου Νέων της Μητροπόλεως.


Κυριακή, 16 Αυγούστου, 2015 Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, βρέθηκε για μια ακόμη φορά, *ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος*, όπου αυτήν την περίοδο φιλοξενούνται νέοι και νέες του Συνδέσμου Νέων της ΙΜΔ αλλά και φίλες και φίλοι από όλη την Ελλάδα. Ο *Σεβασμιώτατος* είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εισήγηση του *π. Χριστόδουλου Μπίθα*, καθώς επίσης και να καταθέσει τις σκέψεις του σχετικά με το φετινό θέμα της κατασκήνωσης: «Το βίωμα της χαράς και του θυμού στη ζωή μας». Διαβάστε περισσότερα »

Πλήθος λαού στο προσκύνημα του Αγίου Αποστόλου του Νέου.

Κυριακή, 16 Αυγούστου, 2015 Πλήθος ευλαβών προσκυνητών συμμετείχε και φέτος στην εορτή του μεγάλου Τοπικού μας Αγίου, του *Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου*, που τελέστηκε στον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Λαυρεντίου, το διήμερο 15-16/8. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο *Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος*, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την πληθωρική συμμετοχή του λαού μας στην Θεομητορική πορεία του Δεκαπενταυγούστου, που δείχνει την βαθιά και ακλόνητη πίστη του και την προσήλωσή του στην παράδοση της Εκκλησίας μας. Διαβάστε περισσότερα »

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στη Λαμία.


Πανηγυρικώς και με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών εορτάσθηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλες τις Ενορίες και Ιερές Μονές της Μητροπόλεώς μας, το Σάββατο 15 Αυγούστου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Διαβάστε περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους