Translate

Bostanistas.gr ©: Συνταγές

Bostanistas.gr ©: Συνταγές




της Ξανθής Μπαξεβάνη
30/10/15, 08:34
Πάντα στις μεγάλες γιορτές ο μπακλαβάς ήταν το πρώτο γλυκό που σερβιριζόταν και το μόνο που εξαφανιζόταν πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα. Για το σιρόπιασμά του έχω το δικό μου κόλπο, που πετυχαίνει πάντα, θα καταλάβετε στο τέλος της συνταγής.

<<<<<>>>>>

της Έφης Κωδωνά
30/10/15, 08:25
Μια πάστα από κόκκινες ψημένες πιπεριές, ανακατεμένες με λίγη μουστάρδα, νοστιμίζει όλες τις αλμυρές τάρτες, όποια γέμιση κι αν έχουν. Σε τούτη την τάρτα αυτή είναι η πρώτη στρώση, η δεύτερη είναι ψημένη ψίχα μελιτζάνας με γιαούρτι, φέτα, αυγά και μυρωδικά.

<<<<<>>>>>

της Gourmelita
30/10/15, 08:25
Γίνεται να φτιάξεις κάτι υπερσοκολατένιο, υγρό, μεταξύ σουφλέ και brownie, χωρίς καθόλου αλεύρι; Γίνεται! Αυτά τα cupcakes είναι φτιαγμένα για τους λάτρεις της σοκολάτας αλλά συγχρόνως και για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη.

<<<<<>>>>>

της MamaTsita
30/10/15, 08:24
Από το καλοκαίρι ως την καρδιά του χειμώνα, μια τυρόπιτα δεν λείπει ποτέ από τα επίσημα και γιορτινά τραπεζώματά μας. Σήμερα ετοιμάζω την αγαπημένη μου, εύκολη, γρήγορη και κανείς δεν αρνείται ένα κομμάτι.

<<<<<>>>>>

της Αμαλίας Λογαρά
31/10/15, 07:44
Ένα από τα καθιερωμένα μου μαγειρικά κόλπα: όποτε ζυμώνω, με την ίδια ζύμη, να ετοιμάζω πίτα ανοιχτή με κασέρι και ντομάτα αλλά και αφράτα τυροπιτάκια στο τηγάνι. Αμφότερα μπορούν να γίνουν πρωινό κολατσιό ή νόστιμο φίλεμα για μπύρα.

<<<<<>>>>>

της Αλεξάνδρας Μιμίκου
31/10/15, 07:27
Ο χειμώνας έφτασε για τα καλά και είναι ώρα για σοκολάτα. Και όταν λέω σοκολάτα, εννοώ ζουμερό σουφλέ σοκολάτας με σάλτσα λευκής σοκολάτας και κάτι από λεμόνι στο άρωμα.

<<<<<>>>>>

Μαρία Γιαννάκου
29/10/15, 02:44
Είναι ένα ιδιαίτερα αρωματικό και νόστιμο κέικ, βουτυρένιο και λεμονάτο, που λατρεύουν όλοι όσοι έρχονται να ξεκουραστούν στην Ανεράδα, τον ξενώνα μας στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας.
<<<<<>>>>>
της Μαρίνας Μαυρομάτη
28/10/15, 08:58
Είναι το πιο οικονομικό ψητό, με τραγανή πετσούλα και τρυφερή σάρκα. Όλη η νοστιμιά βρίσκεται στο μίγμα των βοτάνων: θρούμπι, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη αποξηραμένα και ανακατεμένα για να νοστιμίσουν το ψητό.

<<<<<>>>>>

της Βαγγελιώς Κασσαπάκη
26/10/15, 08:14
Ορεκτικό ή κύριο πιάτο για βιαστικές νοικοκυρές, σίγουρα αυτή την ομελέτα δεν θα την φτιάξετε μόνο μια φορά. Με κεφαλογραβιέρα, το επιστέγασμα του πιάτου, απάκι και μανιτάρια που την κάνουν νόστιμη και χορταστική.

<<<<<>>>>>

της Έβελυν Φώσκολου
26/10/15, 08:00
Είναι ένα γλυκό με απλά υλικά αλλά περίτεχνο τρόπο κατασκευής. Γι' αυτό τελευταία λίγες - παλιές - νοικοκυρές το φτιάχνουν στο σπίτι. Είναι γλύκισμα από μια εποχή που οι άνθρωποι αξιολογούσαν περισσότερο τη δαπάνη των υλικών ενός φαγητού ή γλυκού και λιγότερο τον κόπο και την τέχνη τους.

 <<<<<>>>>>

της Αμαλίας Λογαρά
26/10/15, 07:20
Η συνταγή που σας προτείνω σήμερα είναι για τσουρέκι δίχως αυγά, ό,τι πρέπει για όσους προσέχουν να ρίξουν τη χοληστερίνη τους. Το καρότο και η κίτρινη κολοκύθα του δίνουν γεύση διαφορετική από το συνηθισμένο πασχαλινό.
<<<<<>>>>>

του Νίκου Μορόπουλου
26/10/15, 07:20
Η δάφνη, μαζί με άλλα αρωματικά, θα δώσει σήμερα τον καπνό για να μεταβούν στην έκσταση οι συνδαιτημόνες, γευόμενες καπνιστές χοιρινές μπριτζόλες. Προτιμώ τον λαιμό, για να είναι το κρέας ζουμερό και νόστιμο. Και με το κάπνισμα οι μπριτζόλες απογειώνονται γευστικά.



Bostanistas.gr ©: Συνταγές

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους