Translate

Η Ανατολή καίγεται, η Ευρώπη κοχλάζει, αμφίβολη η Ελλάδα

Επτά χιλιάδες επτακόσιες πενήντα τρομοκρατικές ενέργειες καταγράφηκαν μέσα στο 2015, σύμφωνα με το χάρτη «Προοπτικής των Πολιτικών Κινδύνων 2016» της Maplecroft. Η διεθνής τρομοκρατία βρίσκεται σε έξαρση στην Μέση Ανατολή και Αφρική, χωρίς η Ευρώπ...

sofokleousin.gr - Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Συνέχεια στην πηγή....



Η Ανατολή καίγεται, η Ευρώπη κοχλάζει, αμφίβολη η Ελλάδα
Επτά χιλιάδες επτακόσιες πενήντα τρομοκρατικές ενέργειες καταγράφηκαν μέσα στο 2015, σύμφωνα με το χάρτη «Προοπτικής των Πολιτικών Κινδύνων 2016» της Maplecroft. Η διεθνής τρομοκρατία βρίσκεται σε έξαρση στην Μέση Ανατολή και Αφρική, χωρίς η Ευρώπη, από την άλλη πλευρά να είναι σε θέση να κάνει πολλά πράγματα και να απορροφήσει τους πολιτικούς κραδασμούς που ανακύπτουν εκ των εσωτερικών της.
Μετάφραση απόδοση κειμένου: Ελενα Ερμείδου
Μέσα στο 2016 τα τρομοκρατικά χτυπήματα δεν θα μειωθούν, αντίθετα μπορεί να αυξηθούν και θα συνεχίσουν να προκαλούν πολιτική και οικονομική αστάθεια, κρίσεις ασφάλειας, και γεωπολιτικές αναταραχές. Βάσει των τελευταίων χτυπημάτων στην Ευρώπη από τους Ισλαμιστές, η Maplecroft επισημαίνει ότι θα υπάρξει έξαρση της διεθνούς τρομοκρατίας.
Η Ευρώπη κοχλάζει
Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη διάσπαρτες είναι οι αμφιβολίες, για το αν το μέλλον του Ηνωμένου Βασίλειου είναι συνυφασμένο με το μέλλον της ΕΕ, και αν τελικά θα παραμείνει στους κόλπους της ΕΕ.
Η Maplecroft, επίσης κάνει αναφορά και στην Ελλάδα, διερωτώμενη αν μπορεί να αποκτήσει δυνάμεις και καταφέρει να παραμείνει εντός ευρωζώνης ή εξέλθει από την Ευρωζώνη.

Αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θα καθορίσει την παραμονή ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ είναι αρνητικό τότε θα προκύψουν ισχυροί κραδασμοί σε θέματα εμπορίου μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κεντρικής Ευρώπης..
Τα εμπορεύματα, η διαφθορά και οι αναταραχές
Περαιτέρω, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Maplecroft τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων θα εντείνουν το πολιτικό κίνδυνο στην Αφρική ενώ, η διαφθορά θα εντείνει την πολιτική αστάθεια στην Λατινική Αμερική.
Στο επίκεντρο των εξελίξεων σύμφωνα με την Maplecroft η Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, το Σουδάν, η Κένυα, η Αιθιοπία, το Κονγκό, η Νότια Αφρική και η Νιγηρία.
Η Ρωσία και το διεθνές σκηνικό
Στο παγκόσμιο σκηνικό, οι εντάσεις θα συνεχιστούν μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν καθώς προσπαθούν να επιβληθούν και να περάσουν την επιρροή τους στην Μέση Ανατολή.
Η Ρωσία από την άλλη παραμένει να είναι η πηγή των προστριβών. Παρά την στροφή της Ρωσίας προς την Δύση και την αναζήτηση των δυνάμεων της Δύσης στην μάχη με τους Ισλαμιστές, οι κυρώσεις απέναντι στην χώρα είναι απίθανο να αρθούν μέσα στο 2016, σύμφωνα με την Maplecroft.

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους