Translate

Ξημερώνει Κυριακή 11 Νοεμβρίου

Ο κοινοβουλευτισμός ως κέλυφος

24GRστο24GR
*Tου Σταύρου Λυγερού* *Το πακέτο των μέτρων που αλλάζει τους όρους ζωής εκατομμυρίων Ελλήνων είναι πια νόμος. * * **Τώρα που η ψηφοφορία είναι παρελθόν, έχει σημασία να στοχαστούμε για την όλη διαδικασία. * Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με αυτό το πακέτο θα σωθεί η χώρα. Αντιθέτως, οι βουλευτές που... δεν το ψήφισαν και η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) ισχυρίζονται το ακριβώς αντίθετο. Οι θεσμοί υπάρχουν ακριβώς για να επιτυγχάνεται η δημοκρατική υπέρβαση τέτοιου είδους αντιθέσεων. Η δημοκρατία, όμως, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στην αρχή της κοινοβ... περισσότερα »

Υπάρχει κράτος χωρίς στρατό, αστυνομία και δικαστές;

24GRστο24GR
*Του Γιώργου Χαρβαλιά* *Αυτή τη φορά δεν κάθισα να διαβάσω μία προς μία τις 500 σελίδες του νέου μνημονίου και των αιτιολογικών εκθέσεων που το «διάνθισαν». * Έτσι κι αλλιώς, στο βαθμό που μου πέφτει λόγος, ως απλός πολίτης, θα το απέρριπτα, χωρίς συζήτηση, επί της αρχής. Γιατί εκτός από τις αυθαίρετες λογιστικές παραδοχές στις οποίες βασίζεται, αδυνατώ να αντιληφθώ την ίδια τη στρατηγική που εξυπηρετεί. Θεωρώ αδιανόητο, στο όνομα της εξασφάλισης μιας δανειακής δόσης, να... ψηφίζονται μέτρα «δημοσιονομικής προσαρμογής» που συνθλίβουν την κοινωνία, ταπεινώνουν τους συνταξιούχους κα... περισσότερα »

Αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο, τότε με ποιο σενάριο κατέληξαν στα νέα μέτρα;

24GRστο24GR
*Του Κώστα Ροδινού * *Εδώ και καιρό διαβάζω ό,τι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των μελών της Τρόϊκα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. * Ένα χρέος το οποίο παρέλαβαν στο 120% του ΑΕΠ (ας συμφωνήσουμε σ΄ αυτό γιατί με τις αλχημείες που... έγιναν κανένας δεν ξέρει το πραγματικό αριθμό) και αισίως το έφτασαν στο 180% σε τρία χρόνια. Μεσολάβησε και ένα κούρεμα, για να μη ξεχνιόμαστε! Μα έτσι μπορούσαμε να το ….καταφέρουμε και μόνοι μας! Δεν χρειάζεται κανένα…ταλέντο! Μας λένε, λοιπόν, τώρα, πως παρά τα δυο μνημόνια και τις επώδυνες θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός, τελικά τ... περισσότερα »

Η μοίρα των δούλων

24GRστο24GR
Όταν το πολιτικό σύστημα αλλά και συνολικά η ηγέτιδα τάξη ενός λαού είναι τόσο πρόθυμοι να δεχθούν την απώλεια της κυριαρχίας τους... *Γράφει ο Γ. Μαλούχος * *Όταν οι κυβερνήτες μεταβάλλονται σε αχυρανθρώπους και υποτάσσονται τυφλά… * Όταν είναι τόσο δεκτικοί στην αλλοίωση και την υποκατάσταση των δημοκρατικών λειτουργιών και του πολιτεύματος… Όταν είναι τόσο έτοιμοι να αποδεχθούν Γερμανούς υφυπουργούς και επιτρόπους… Όταν καλοδέχονται την... ξένη παρέμβαση στη βάση μιας απόλυτης ανισότητας… Όταν σκύβουν το κεφάλι και... δεν μιλούν αλλά εκτελούν τυφλά ό,τι τους απαιτηθεί… Όταν ... περισσότερα »

Βόμβα: Παρακαταθηκών και δανείων, alpha bank, eurobank και millenium έβαλαν ενέχυρο τα δάνειά σας στην JP Morgan

24GRστο24GR
*Όλα αυτά με την υπογραφή του Ελληνικού δημοσίου και ιδιαιτέρως του Φ. Σαχινίδη που σήμερα υποδύεται την αθώα περιστερά! * Με πρώτη την εθνική να τιτλοποιεί πάνω από 15 δις ευρώ στεγαστικά δάνεια! O Θεός αγαπάει τον Κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη! Έγγραφα φωτιά έρχονται στην δημοσιότητα για τις... αμαρτωλές συμβάσεις της JP morgan και του Ελληνικού δημοσίου. Σας παρουσιάζουμε την σύμβαση του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων με την JP morgan. Το παρακαταθηκών και δανείων φυσικά δεν πήρε το δάνειο με τις δικές του πλάτες αλλά με τις δικές σας. Το Ελληνικό δημόσιο μπήκε ... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους