Translate

Το μεσημέρι της Κυριακής 11 Νοεμβρίου

Δράμας Παύλος: «Ποδοπατήσαμε αρχές, αξίες και ιδανικά»

*από : Ρομφαία * [image: kastoria] *Καστοριά, Γιώργος Φερδής* Παρουσία πλήθος κόσμου τελέστηκε στην ακριτική πόλη της Καστοριάς ο Πολυαρχιερατικός Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Αγίου Μηνά), στην εορτάζουσα πόλη για τα 100χρονα της απελευθερώσεως της. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Νεαπόλεως Βαρνάβας και Καστορίας Σεραφείμ. Οι Αρχιερείς, έφθασαν στον Ιερό Ναό με το λείψανο της κάρας του Αγίου Μηνά, το οποίο και τοποθέτησαν στο κέντρο του ναού προς προσκύνηση. Διαβάστε περισσότερ... περισσότερα »

Λοβέρδος: Η επιβίωση της χώρας εξαρτάται από τις αλλαγές στο κομματικό σύστημα

Την πεποίθησή του ότι τα υπάρχοντα κόμματα και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να οδηγήσουν την χώρα έξω από την κρίση, επαναλαμβάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, που τονίζει ότι είναι αναγκαία η επάνοδος της Κεντροαριστεράς στο προσκήνιο με άξονα το «πρόγραμμα απεγκλωβισμού της οικονομίας από την γραφειοκρατία» που ετοιμάζει... Στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο πρώην υπουργός δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να ξαναγίνει μεγάλη είτε με νέο κόμμα είτε μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ είτε με εκλογικό σχηματισμό τύπου ιταλικής «Ελιάς», τονίζει ωστόσο ότι αυτά θα πρέπει να εξετασ... περισσότερα »

Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Ἐλεήμονας Ἀρχιεπίσκοπος Ἀλεξανδρείας, 12ην Νοεμβρίου.

*Μακάριοι οἱ ἐλεήμονες, ὅτι αὐτοὶ ἐλεηθήσονται»* λέει ὁ Κύριος στὴν ἐπὶ τοῦ Ὄρους ὁμιλία. Καὶ τὰ λόγια του αὐτὰ βρίσκουν πλήρη τὴν ἐφαρμογή τους στὸ ὑπεράξιο τέκνο τῆς Κύπρου μας, τὸν Ἅγιο Ἰωάννη τὸν Ἐλεήμονα, τὸν Ἀρχιεπίσκοπο τῆς μεγάλης πόλεως Ἀλεξανδρείας. Φυσικὰ ἡ φιλανθρωπία εἶναι χαρακτηριστικὸ γνώρισμα ὅλων τῶν ἁγίων. Γιατί, ἡ ἀρετὴ αὐτή, ἡ ἀγάπη πρὸς τοὺς ἄλλους ἀνθρώπους εἶναι καὶ ἡ πιὸ τρανὴ πιστοποίηση τῆς ἀγάπης μας πρὸς τὸν μεγάλο μας Πατέρα, τὸν Θεό, ὅπως ξεκάθαρα τονίζει καὶ ὁ ἱερὸς Εὐαγγελιστής. Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὅμως τὴν φιλανθρωπία τὴν ἔκαμε κύριο μέλημα τῆς ζωῆς τ... περισσότερα »

Βορειοελλαδίτες φτιάχνουν τα δόντια τους στα... φθηνά Σκόπια, και γυρίζουν με ηπατίτιδα!!

24GRστο24GR
*Το γεγονός της αύξησης των κρουσμάτων ηπατίτιδας στη Βόρεια Ελλάδα, οφείλεται κυρίως στις μηδενικές σχεδόν συνθήκες αποστείρωσης που εφαρμόζουν - δεν υπάρχει έλεγχος από πουθενά - τα οδοντιατρεία των Σκοπίων, τα οποία επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας επειδή είναι κατά πολύ φθηνότερες οι υπηρεσίες που τους παρέχονται!* Τo φαινόμενο αυτό... παραμένει μια ανοιχτή πληγή, η οποία θα μεγαλώνει καθημερινά αντί για να κλείνει, λόγω της ύφεσης, της ανεργία και γενικά της φτωχοποίησης που υφίσταται ο ελληνικός πληθυσμός τα τελευταία χρόνια. Ας είμαστε υποψιασμένοι και πρ... περισσότερα »

Η σύζυγος, η θυγατέρα, η έμπιστη και οι τρεις ασυμβίβαστοι διορισμοί

24GRστο24GR
Ο ΔΣΑ τις καλεί σε απολογία *Βασικά μέλη της παρούσας κυβέρνησης, οι οποίοι μόλις πριν από λίγα 24ωρα «πέρασαν» μία ακόμα δέσμη δυσβάσταχτων μέτρων για την πλειονότητα της Ελληνικής κοινωνίας, αποδεικνύουν ότι για τα του οίκου τους έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.* Πώς αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί ότι... σύζυγος κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης, ο οποίος πήρε μαζί με την τρόικα σκληρές αποφάσεις, διορίστηκε σε ανώνυμη εταιρία ως έμμισθη δικηγόρος όταν ο άνδρας της ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επίμαχης εταιρίας! Ο λόγος για την Θεοδώρα Βαγενά, τη σύζυγο του υπουργο... περισσότερα »

Αστυνομικό κράτος με ποσοστά!!

24GRστο24GR
*Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως όποιος πολίτης εντοπιστεί από τα αστυνομικά όργανα να μην έχει πληρώσει μέσω της νέας πρακτικής του taxis τα τέλη κυκλοφορίας για το αυτοκίνητό του, θα του αφαιρούνται οι πινακίδες. * Μέχρις εδώ ίσως να μην υπάρχει κάτι το περίεργο. Εκείνο που δεν γνωρίζουν οι πολίτες είναι πως... από τη σχετική χρηματική επιβάρυνση που θα υποστεί ο πολίτης, ένα ποσοστό θα…. πηγαίνει στο ταμείο των αστυνομικών!! Αυτό αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωϊ στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ από σχετικό διάλογο μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτ... περισσότερα »

Ὅσιος Νεῖλος ὁ Ἀσκητὴς, 12ην Νοεμβρίου.

Γι’ αὐτὸν ἀναφέραμε στὸ βιογραφικὸ σημείωμα τοῦ γιοῦ του Θεοδούλου, ποὺ ἡ μνήμη του γιορτάζεται τὴν 14η Ἰανουαρίου. Ἀλλὰ ὁ Σ. Εὐστρατιάδης στὸ Ἁγιολόγιό του γράφει καὶ τὰ ἑξῆς: *«Οὗτος ἣν διάσημος ἐν λόγοις καὶ ἐν ἀξιώματι, ἔπαρχος Κωνσταντινουπόλεως καὶ εὐσεβέστατος, ζῶν ἐπὶ τῆς ἐποχῆς Θεοδοσίου τοῦ Μεγάλου (379 – 395) εἰκάζω μᾶλλον ἐπὶ Θεοδοσίου τοῦ Β’ (408 – 450), κατὰ δὲ τὸν Συναξαριστὴν Νικόδημου (οὐχὶ ὀρθῶς) ἐπὶ Μαυρικίου (582 – 602), συζευχθεῖς μετὰ γυναικὸς ἀπέκτησε τέκνα δύο, ἓν ἄρρεν καὶ ἓν θῆλυ, ἀλλὰ ἄσβεστον ζῆλον ἔχων πρὸς τὴν μοναχικὴν πολιτείαν, κατέπεισε τὴν σύζυγον... περισσότερα »

Ὅσιος Νεῖλος ὁ Μυροβλύτης, 12ην Νοεμβρίου.

Ὁ Ὅσιος Νεῖλος καταγόταν ἀπὸ τὸν Ἅγιο Πέτρο Κυνουρίας καὶ ἔζησε κατὰ τὸ πρῶτο ἥμισυ τοῦ 17ου αἰῶνα μ.Χ. Ἀπὸ νεαρὴ ἡλικία παρελήφθη ἀπὸ τὸν θεῖο του, ἱερομόναχο Μακάριο, στὴν ἐκεῖ ἱερὰ μονὴ Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου, τὴν καλουμένη τοῦ Μαλεβῆ, ὅπου καὶ ἀφοῦ ἐκπαιδεύθηκε μὲ θεοσέβεια, χειροτονήθηκε διάκονος. Ποθώντας ὅμως καὶ οἱ δυὸ ἀκόμη πιὸ ἀσκητικὸ βίο, μετέβησαν στὸ Ἅγιον Ὄρος, ὅπου, ἀφοῦ γιὰ λίγο χρόνο ἀσκήτεψαν στὸ σπήλαιο ποὺ εἶχε ἀσκητέψει ὁ Ὅσιος Πέτρος ὁ Ἀθωνίτης († 12 Ἰουνίου), στὴ συνέχεια μετέβησαν σὲ ἔρημη ἔκταση κοντὰ στὴ Λαύρα τοῦ Ὁσίου Ἀθανασίου, ἔκτισαν ναὸ τιμώμενο στὸ... περισσότερα »

Πισώπλατο κτύπημα: Το Συμβούλιο της Ευρώπης αναγνώρισε την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»!!

24GRστο24GR
*Η αποδυνάμωση της Ελλάδας, σε όλα τα επίπεδα δείγμα της εθνικής παρακμής στην οποία μας έχει οδηγήσει η προδοτική πολιτική ελίτ που κυβερνά την χώρα από το 1950 και μετά, προκάλεσε ένα ακόμα εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα για τα εθνικά συμφέροντα. * * * *Η επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης...* * **** που είναι το αρμόδιο όργανο του Οργανισμού για την επίβλεψη της ορθής εκτέλεσης των αποφάσεων του δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με έγγραφό της με ημερομηνία απόφασης την 24η Οκτωβρίου 2012 προς τις ελληνικές Αρχές, τα καλεί να "σβήσουν" την Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 ... περισσότερα »

Εκεί που τελειώνει η «δωρεάν Υγεία» αρχίζει ο... ΕΟΠΥΥ!

24GRστο24GR
Ο νέος τιμοκατάλογος του Οργανισμού *Στο κρεβάτι του Προκρούστη μπαίνουν οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, καθώς με τον νέο ενιαίο κανονισμό του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας, οι πολίτες θα πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη στην περίπτωση που έχουν την ατυχία να αρρωστήσουν.* Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό... το πρώτο «μαχαίρι» για τον ασθενή εντοπίζεται στο ποσοστό συμμετοχής του στα έξοδα νοσηλείας στις ιδιωτικές κλινικές που είναι συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, άτομα με σκ... περισσότερα »

Οι αναφορές της Ρεπούση για την Σμύρνη που άναψαν «φωτιές» στη Βουλή

Από το βήμα της βουλής η Μαρία Ρεπούση επέμεινε στην άποψη της περί συνωστισμού στο λιμάνι της Σμύρνης την περίοδο του διωγμού. Τα όσα είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων τόσο από τον υπουργό παιδείας όσο και από τους βουλευτές της ΝΔ... Η Μαρία Ρεπούση κλείνοντας την ομιλία της έκανε λόγο για «παλαιοκομματικές πρακτικές και για εθνικολαϊκιστικά μαθήματα» και τόνισε ότι βουλευτές επενδύουν στα φοβικά συναισθήματα που έχει μερίδα των πολιτών. «Ας επιλέξουν τι τελικά θέλουν. Ένα σύγχρονο κράτος που αξιοποιεί την ιστορία του για να βελτιώσει το παρόν και το μέλλον τ... περισσότερα »

Εθνικό έγκλημα κάνουν οι νταβατζήδες με την προβολή της τουρκικής προπαγάνδας πάνω στις δημόσιες συχνότητες!!

24GRστο24GR
*Παρασκευή βράδυ και έπιασα τον εαυτό μου καθώς παρακολουθούσε τον «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή» να συμπονώ τις σουλτάνες στο χαρέμι, τις οποίες θα έκαιγαν σαν λαμπάδα μέσα στο παλάτι, ενώ ευχόμουν ο Σουλεϊμάν να τρέξει όσο πιο γρήγορα μπορεί με το άλογό του από την Ανδριανούπολη που βρισκόταν για κυνήγι για να σώσει τα τέσσερα μωρά του αλλά και την αγαπημένη του Χουρέμ.* Σε κλάσμα δευτερολέπτου... συνειδητοποίησα τι είχε καταφέρει πάνω στο συναίσθημά μου η κατά τα άλλα χλιδάτη σαπουνόπερα του χαρεμιού. Να ταυτιστώ με τον ήρωα, να συμπάσχω με τη μητέρα του, να καρδιοχτυπώ που η αδ... περισσότερα »

ΚΚΕ: Γρανάζι του νεοταξικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ

24GRστο24GR
*Η «αριστερά» έχει το πλεονέκτημα να εξαπατά «πλαγίως» δηλαδή πιο πονηρά και δόλια.* ** Έχει το πλεονέκτημα, αλλά και την αντιπολιτευτική πολυτέλεια, να σφετερίζεται τις ιστορικές κατακτήσεις των εργατικών και λαϊκών αγώνων, να τις εμπορεύεται, καθώς και να καταγγέλλει στα λόγια τις αδικίες, τις ανισότητες, τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού κ.λπ, Και στην πράξη να στηρίζει αυτό το καθεστώς της βαρβαρότητας. Γι αυτό αυτή η «αριστερά» μιλάει πάντα με... κλισέ και στερεότυπα: Με κοινότοπες, γενικές διαπιστώσεις, με ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ(με τις αφαιρέσεις καλύπτονται και συγχωρούνται οι αμαρτίες). ... περισσότερα »

Απελευθερώστε τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας!

Η συγκυρία το επιτρέπει! Οι αμφίσημες παρεμβάσεις των ξένων δείχνουν, ότι λόγω σύγκρουσης γεωπολιτικών συμφερόντων, δεν έχει ακόμα βρεθεί σταθερό σχέδιο για την τύχη της Ελλάδας. Όλα είναι απρόβλεπτα και όλοι παραδέχονται πως το ελληνικό χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο. Τώρα είναι ευκαιρία για ρήξη με το «κράτος της αρπαχτής», που εμπόδιζε όλα αυτά τα χρόνια την ανάπτυξη των Ελλήνων... Απελευθερώστε τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας! Υπάρχουν νέοι και νέες που έχουν απεμπλακεί από την νοοτροπία του κρατικίστικου βολέματος και επιθυμούν ο καθένας από τον κλάδο του να δώσει το κάτι δια... περισσότερα »

World Tourism Day 2012 Greek Photo Competition: And the Winners are...

Global Greek WorldστοGlobal Greek World
Angela Kourtes Ikaria Island, Greece *1st prize equal* Marios Katsaros The Blue Cave Kastelorizo island, Greece *1st prize equal* Vicky Yiannoutsos Window on Kastos Island, Greece *3rd prize* *Congratulations to our prizewinners Angela and Mario who got exactly the same number of votes and to Vicky who followed! * * * *The Prizes * * * *1st Prize Equal * Angela wins a very beautiful print of her choice from the workshop of *Georgia Pistolis*, one of our very talented Global Greek artists, who lives and works in South Carolina in the USA but whose gorgeous artwork is l... περισσότερα »

Το μεγάλο κόλπο: Καθηγητές Λυκείων διδάσκουν μόλις δύο ώρες την εβδομάδα!

Κόλαφος για ορισμένα σχολεία της Αττικής είναι το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης καθώς εντοπίζει καθηγητές που διδάσκουν δύο, μία ή και καμία ώρα την εβδομάδα! Σύμφωνα με το πόρισμα που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», οι ελεγκτές περιγράφουν απίστευτες πρακτικές που ακολουθούν Λύκεια των περιοχών της Βάρης, της Βουλιαγμένης και της Βούλας με στόχο την... «εργασιοδιαφυγή»... Αναλυτικότερα, στο πόρισμα αναφέρεται ότι στα σχολεία αυτά από το 2008 έως και το 2012 οι διευθυντές και οι καθηγητές, υπό την προστασία των στελεχών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ... περισσότερα »

Ξεκινούν οι έρευνες για τα κοιτάσματα πετρελαίου σε Ιόνιο και Κρήτη

Σε ελληνικά νερά βρίσκεται το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος «Nordic Explorer» για να ξεκινήσει τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Το ειδικά διασκευασμένο πλοίο της εταιρείας PGS θα ερευνήσει θαλάσσια έκταση 220.000... τετραγωνικών χιλιομέτρων για να εντοπίσει τα κοιτάσματα πετρελαίου σε Ιόνιο και Κρήτη. Ο επικεφαλής των αναπτυξιακών προγραμμάτων της PGS, γεωλόγος Τζέισον Ρόμπινσον μιλώντας στην «Real news» τόνισε πως στόχος της εταιρείας είναι να χαρτογραφήσει το ελληνικό πετρέλαιο που βρίσκεται στο Ιόνιο και την Κρήτη. «Τα δεδομένα της έρευνας αυτής αναμένεται να α... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους