Translate

Το Πρωινό της Κυριακής 11 Νοεμβρίου

Ένα VOLVO S60 «δωράκι» για τον... πολίτη Φίλιππο Πετσάλνικο

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 23 λεπτά
Προνόμια δεν έχουν μόνο οι υπάλληλοι της Βουλής αλλά και οι πρώην πρόεδροι της. Παράδειγμα, ο* Φίλιππος Πετσάλνικος *που δεν είναι πλέον ούτε βουλευτής, αλλά η Βουλή των Ελλήνων *με υπογραφή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη*αποφασισε να του κάνει ένα πανάκριβο δωράκι: ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο *VOLVO S60*... Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», η οποία τονίζει ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε πριν από λίγες ημέρες το πανάκριβο αυτοκίνητο που μισθώνει με leasing το κράτος για τους βουλευτές. Ωστόσο, ο βουλευτής για τον οποίο προοριζόταν η λιμουζίνα αρνήθηκε -πρ... περισσότερα »

Το φυσικό αέριο της Κύπρου ζητάει τώρα η Τρόικα!

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 44 λεπτά
Στο σημείο μηδέν βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Τρόικα με την κυπριακή κυβέρνηση, καθώς οι τροϊκανοί εφαρμόζουν την συνταγή της αργοπορίας για να αυξήσουν την πίεση, ενώ ζητούν ως υποθήκη τα μελλοντικά έσοδα από το φυσικό αέριο της χώρας για να δώσουν «πράσινο φως» για παροχή δανείου... Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής», η Τρόικα βρίσκεται στην Λευκωσία και εντείνει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση Χριστόφια ώστε να δεχτεί ένα σκληρό Μνημόνιο -ως αντάλλαγμα για δανειοδότηση- το οποίο θα προβλέπει ακόμα και την υποθήκευση των εσόδων από το φυσικό αέριο που... περισσότερα »

Ανάπτυξη ναι, αλλά ποια και πώς;

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 52 λεπτά
Ουσιαστικός σχεδιασμός ανάπτυξης, δεν υπήρξε μεταπολεμικά, με εξαίρεση το σχέδιο του Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη το 1952, με το οποίο επιτεύχθηκε η Ανασυγκρότηση της χώρας Στο στόμα όλων των Ελλήνων βρίσκεται πλέον το αυτονόητο, ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση αν δεν υπάρχει ανάπτυξη. Δεν θέλει ιδιαίτερη ευφυΐα ούτε ιδιαίτερες ικανότητες.... για να αντιληφθεί κάποιος ότι πρόκειται για κυρίαρχο στοιχείο απεμπλοκής από κρίση. Όμως δεν αποτελεί ούτε πανάκεια, ούτε μπορεί αυτή να συμβεί χωρίς σχεδιασμό. Είναι αλήθεια, ότι στην Ελλάδα όταν μιλούμε για ανάπτυξη, εννοούμε απλώς την αύξ... περισσότερα »

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα: gavello, Rolex, κασετόφωνα και...εκτελέσεις [βίντεο]

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ1 ώρα πριν
Την ώρα που η χώρα ζει τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της και οι πολίτες βιώνουν τα πιο επώδυνα μέτρα της τελευταίων δεκαετιών, στην Ολομέλεια της Βουλής παίζεται το θέατρο του παραλόγου με ατάκες που θα μείνουν στην ιστορία... Στην διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στο Κοινοβούλιο την παράσταση έκλεψε η τοποθέτηση- «προειδοποίηση» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη. Από το...μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ στο ειδικό δικαστήριο ή... θάνατος. «Να παρακαλάτε εσείς που υπογράψατε τα μνημόνια να περάσετε από ειδικά δικαστήρια παρά να βρείτε το τέλος του πρέσβη του ΗΠΑ στη Λιβύη » είπε απ... περισσότερα »

Σκανδαλίδης: Δεν χαρίζω σε κανέναν το ΠΑΣΟΚ

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ1 ώρα πριν
Λίγα μόλις 24ωρα μετά την άρνησή του να ψηφίσει το Μνημόνιο 3, ο Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε ότι ψηφίζει τον Προϋπολογισμό για να στηρίξει την κυβέρνηση, ενώ άσκησε και έντονη κριτική στον Αντώνη Σαμαρά για την διαπραγμάτευση αλλά έστειλε και μήνυμα προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ... Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής σημείωσε «ψηφίζω τον προϋπολογισμό γιατί είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και η αστάθεια δεν προσφέρει σε κανέναν τίποτα» προσθέτοντας ότι το ενδεχόμενο εκλογών θα έβαζε τη χώρα σε νέες περιπέτειες. Εκτός από αυτό ο Σκανδαλίδης υπογράμμισε ότι... περισσότερα »

Χριστόφιας: Πολύ δύσκολα αποδεκτοί οι όροι που θέτει η Τρόικα για την Κύπρο

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 2 ώρες
Για τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών μίλησε ο Δημήτρης Χριστόφιας από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις θα είναι μακρές, καθώς οι προτάσεις της Τρόικα δεν είναι εύκολο να γίνουν αποδεκτές από την κυπριακή κυβέρνηση... «Η Τρόικα συζητά και θέτει όρους οι οποίοι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αποδεκτοί. Εν πάση περιπτώσει είναι ξεκάθαρο ότι ήρθαν αυτή τη στιγμή για να θέσουν μπροστά μας κάποιους πολιτικούς όρους και συζητούμε, να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα. Δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Γιουρογκρουπ της ε... περισσότερα »

Η Κίνα «έκοψε» την Google - Η λογοκρισία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όριο

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 2 ώρες
Όσο μεγάλες προσπάθειες κι αν κατέβαλε η Google να ξεφύγει από τη λογοκρισία της κινεζικής κυβέρνησης που κατασκοπεύει τις υπηρεσίες της, είναι ακόμα στο έλεος του «Μεγάλου Firewall.» Η εταιρεία χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο από την Παρασκευή... Όπως επιβεβαιώνεται από επίσημες πηγές, όλες οι υπηρεσίες της Google σταμάτησαν να λειτουργούν στην Κίνα όλη μέρα, παρά την σταθερή επαλήθευση της εταιρίας ότι η ιστοσελίδα ήταν σε καλή λειτουργική κατάσταση παγκοσμίως. Οι υπάλληλοι δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι μπορεί να ήταν πρόβλημα της σελίδας, αλλά πολύ πιθανό να πρόκειται για λογοκρισία... περισσότερα »

Το μαύρο τσάι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σύμφωνα με νέα έρευνα

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 3 ώρες
Οι χώρες με υψηλή κατανάλωση μαύρου τσαγιού έχουν χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σε σύγκριση με άλλα έθνη διαπίστωσαν οι ερευνητές, αφού ανέλυσαν δεδομένα και ποσοστά από πενήντα διαφορετικά έθνη. Η παγκόσμια επικράτηση του διαβήτη τύπου 2 έχει εξαπλασιαστεί... κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 χρόνων. Μέχρι το 2030, θα υπάρχουν περίπου 438 εκατομμύρια αάνθρωποι με τη νόσο, σε σύγκριση με τα 285 εκατομμύρια που καταμετρήθηκαν το 2010, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία για το Διαβήτη. Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση μαύρου τσαγιού με πολλά οφέλη για τ... περισσότερα »

Πλουτίζει ο GAP "πουλώντας" την Ελληνική κρίση!

24GRστο24GRΠριν από 9 ώρες
*Ως "ειδικός" επί των οικονομικών καταστροφών σε χώρες με προβλήματα χρέους ο πρώην πρωθυπουργός, έχει εξελιχθεί σε περιζήτητο ομιλητή ανά την υφήλιο, έχοντας ήδη κλείσει 18 ομιλίες σε διεθνή φόρα και cocktails dinners μέχρι το επόμενο καλοκαίρι με συνολική αμοιβή σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος.* Μάλιστα όσο βαθαίνει η Ελληνική κρίση... και φτάνει σε αδιέξοδο η χώρα από τις συνταγές της Τρόικας, τόσο περισσότερη ζήτηση έχει, καθώς η κατάσταση της Ελλάδας παραμένει στο επίκεντρο των διεθνών συζητήσεων. Το γραφείο που τον εκπροσωπεί και κλείνε... περισσότερα »

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ

24GRστο24GRΠριν από 9 ώρες
Αφιερωμένο στους Έλληνες και Κεμαλολάγνους και Τουρλολάγνους *γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης* *Ένα από τα πιο θεοποιημένα πρόσωπα της παγκόσμιας ιστορίας ήταν ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, ο Μουσταφά Κεμάλ ο επονομαζόμενος Ατατουρκ που στις 10/11 είναι η επέτειος του θανάτου του. * Στη πραγματικότητα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και υπαίτιος της τραγική Μικρασιατικής καταστροφής, ο πατέρας της εθνοκάθαρσης της Μικράς Ασίας με τα αμέτρητα θύματα της, ο δημιουργός ενός... αυταρχικού καθεστώτος που σήμερα είναι υπό έντονη αμφισβήτηση και που καθόρισε τις τύχες της σύγχρονης Τουρκίας. ... περισσότερα »

Απόσπασμα της ομιλίας Παναγούλη που προκάλεσε σάλο! (βίντεο)

24GRστο24GRΠριν από 9 ώρες

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους