Translate

Ξημερώσε Δευτέρα 12 Νοεμβρίου

Η γερμανική ροπή στην ύβρη

24GRστο24GR
*Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης* *Η κατάσταση είναι σουρεαλιστική, επιβεβαιώνει το έλλειμμα ηγεσίας της Ευρώπης. * * **Το είχε πει η πονηρή αλεπού, που 'χει ακόμη λεκέδες στη γραβάτα της από το αίμα του Ελληνισμού της Κύπρου, ο Κίσινγκερ: «Ευρωπαϊκή Ενωση; Ωραία. Ποιον πρέπει να πάρω τηλέφωνο για να μιλήσω;».* Υποτίθεται ότι παίρνεις 0049… και θα σου απαντήσει η Ανγκελα με το λαχανί αλεξίσφαιρο σακάκι, που μένει στην Λεωφόρον υπό τας Φιλύρας. Γιατί, αν πάρεις την Κομισιόν, σώθηκες. Πρέπει όμως να ... πάρεις και τον ξινό Σόιμπλε, που νομίζω ότι μικρός έβαζε νέφτι στους σκύλους. Βέβ... περισσότερα »

Το Βέλγιο ισλαμοποιείται – Η Ελλάδα πότε;

24GRστο24GR
*Πολλές φορές έχουμε θέσει ευθέως το ερώτημα προς τους ιθύνοντες αυτού του χώρου, που κάποτε ήταν χώρα και ως τώρα συνεχίζει να έχει το όνομα «Ελλάδα». * Το ερώτημα ήταν απλό: Τι θα συμβεί εάν συσταθεί κάποιο ισλαμικό κόμμα στην Ελλάδα; ... -Απάντηση δεν πήραμε –φυσικά- ποτέ και οι λόγοι ήταν ευνόητοι, αφού κανένας από τους κυβερνώντες (πρώην και νυν) δεν θέλει να λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων και της ακεραιότητας της χώρας, αφού έχουν αποδεχθεί το «ευρωπαϊκό μοντέλο» που θέλει να εξαλείψει την λέξη και την έννοια έθνος. Με δεδομένη την αυξητική τάση του ισλαμισμού στην Ελλ... περισσότερα »

Η δύναμη της πολιτικής

24GRστο24GR
*Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης* *Η Κύπρος, μια χώρα πληγωμένη, με το 40% του εδάφους της να κατέχεται από τον τουρκικό στρατό και την Τουρκία να απειλεί θεούς, δαίμονες και... εταιρίες, προχωρεί κανονικότατα και με υποδειγματικό τρόπο στον δεύτερο γύρο των αδειοδοτήσεων των οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ, δημιουργώντας προϋποθέσεις που θα την καταστήσουν ενεργειακό γίγαντα της ανατολικής Μεσογείου, ενώ εξυπακούεται ότι όσο προχωρούν οι διαδικασίες, περιορίζονται οι δυνατότητες επέμβασης της Τουρκίας στην όλη υπόθεση.* Στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων... πριν από λίγες ημέρε... περισσότερα »

Οι τρεις μέθοδοι για να αντιμετωπιστεί μια κρίση

24GRστο24GR
*Γράφει ο Σπύρος Λίτσας* *Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να αντιμετωπιστεί μια κρίση:* *Η τεχνοκρατική*. Εκεί τα καλύτερα και πιο δημιουργικά μυαλά ενός κράτους συγκεντρώνονται, διαλέγονται, συσκέπτονται, διαφωνούν και στο τέλος καταλήγουν σε ένα συγκροτημένο εφαρμοστικό πλαίσιο επίλυσης των προβλημάτων, με ... χρονοδιαγράμματα, σενάριο Α, σενάριο Β, σενάριο κλιμάκωσης, σενάριο ήπιας ή σκληρής απεμπλοκής κ.ά. *Η ευέλικτη εφαρμογή*. Ο πυρήνας της λήψης αποφάσεων υιοθετεί μια πρωταρχική ιδέα, που στη συνέχεια οφείλει να τη μετουσιώσει σε πολιτικές εφαρμογές. Η ευελιξία αφορά τον τρ... περισσότερα »

Ο συνεχής αγώνας και η αγωνία της Θράκης

24GRστο24GR
*Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας* *Κάθε φορά που επισκέπτομαι τη Θράκη, νιώθω ότι πραγματοποιώ ένα προσκύνημα σε ένα διαχρονικό προπύργιο Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, το οποίο άντεξε και αντέχει παρά τα προβλήματα. * Η Θράκη με γεμίζει με ανάμεικτα αισθήματα. Αισιοδοξίας, διότι βλέπω το υψηλό φρόνημα των κατοίκων. Προβληματισμού, διότι αισθάνομαι ότι... πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα για να βοηθήσουμε τους Θρακιώτες να αντιμετωπίσουν την προκλητικότητα της Τουρκίας. Βρέθηκα στον Εβρο, έναν από τους πιο επιμήκεις νομούς της Ελλάδος, και επιβεβαίωσα τα ανάμεικτα αισθήματά μου. Η... περισσότερα »

Μας δουλεύουν κυβέρνηση και τρόικα. Δεν βλέπουν τον ευρωσκεπτικισμό;

* Γράφει ο Γιώργος Παππάς* Τα λεφτά τελείωναν τον Ιούνιο. Αποδείχτηκε ότι υπήρχαν. Περάσαμε το καλοκαίρι με το άγχος της στάσης πληρωμών να βαραίνει τις ψυχές μας. Γλιτώσαμε. Κύλησε ο Σεπτέμβρης, νέος μήνας -ορόσημο σύμφωνα με τους κυβερνητικούς εταίρους, χωρίς να μας χτυπήσει το μοιραίο. Ξεφύγαμε ακόμη μία φορά. Μπήκε ο Οκτώβρης, με την προπαγάνδα περί επικείμενης χρεοκοπίας αν δεν..... εγκριθεί το πακέτο μέτρων, να οργιάζει. Το κραχ, όμως, δεν έγινε. Φτάσαμε στο Νοέμβρη -άλλος κρίσιμος μήνας για την αντοχή της χώρας αφού τα χρήματα ξανά τελείωναν- ψήφισαν οι βουλευτές εκόντες ... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους