Translate

Το Πρωινό της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου

«Πως καταντήσαμε λοχία»

“Πως καταντήσαμε λοχία”, τραγουδούσε παλιά ο Γιάννης Καλατζής. Στην Ελλάδα του ΔΝΤ και της τρόϊκας όμως οι λοχίες εδώ και χρόνια υποφέρουν οικονομικά. Τώρα το τρίτο μνημόνιο, κάνει “λοχία” και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Μισθολογικά εννοείται. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο συνάδελφος Ανδρέας Κούτρας ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ.... μετά από τα νέα μέτρα θα λαμβάνει μισθό…Γερμανού λοχία! Η σύγκριση με τους μισθούς στρατιωτικών άλλων χωρών -που δεν αντιμετωπίζουν καμία σοβαρή απειλή- είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτική ,αλλά και τρομακτική (onalert) . Δείτε τον πίν... περισσότερα »

Κάποιος να τον φυλάει... 2+2 για τον κ. Πεταλωτή

Αυτή την περίοδο γίνεται μια επαναξιολόγηση από ειδική επιτροπή για τη διάθεση από την Αστυνομία προσωπικού και μέσων για πρόσωπα της πολιτικής, της δικαιοσύνης, για επιχειρηματίες, εκδότες και δημοσιογράφους που φυλάσσονται ... ως κόρην οφθαλμού. Είναι ένα θέμα στο οποίο μέσα στις επόμενες ημέρες θ' αναφερθούμε. Αναγνώστης μας ωστόσο, με αφορμή τις διαθέσεις αστυνομικών με επισημαίνει τα εξής: - Πως και υπό ποια σημερινή ιδιότητα ο κ. Γιώργος Πεταλωτής διατηρεί κοντά του 2 αστυνομικούς στην Αθήνα; - Πως και υπό ποια ιδιότητα διεκδικεί, είτε του έχουν παραχωρηθεί άλλοι 2 στην Κομ... περισσότερα »

Απογοήτευση από το show της Βουλής

Όταν έχεις την υποχρέωση -λόγω επαγγελματικής διαστροφής- να παρακολουθείς τη συζήτηση στη Βουλή, ιδιαίτερα μάλιστα σε καίρια θέματα, το πλέον αισιόδοξο συμπέρασμα είναι η απογοήτευση. Κατ’ αρχήν, ενώ μιλούμε για συζήτηση, συνήθως πρόκειται για ανταλλαγή ύβρεων ή κραυγών. Και δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση, επειδή κυριαρχεί το πάθος αφενός, και αφετέρου η επιθυμία των μεν να παραμείνουν στην εξουσία και των δε να πάρουν τη θέση τους. Η απευθείας μετάδοση (λόγω αμάθειας αποκαλείται «ζωντανή»... - άραγε, η «νεκρή» μετάδοση πώς είναι;) των συνεδριάσεων προσθέτει ένα άλλο στοιχ... περισσότερα »

Με ομαδικές παραιτήσεις απειλούν οι δήμαρχοι της χώρας

Το αίτημα για ομαδικές παραιτήσεις δημάρχων και το αίτημα για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όσον αφορά τη συνταγματικότητα της δημιουργίας Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, ήταν τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, την Κυριακή. Μετά τη λήψη της συνεδρίασης, οπότε αποφασίστηκε η σύνταξη... δυο ψηφισμάτων -ενός για την αναγκαιότητα δημιουργίας Παρατηρητηρίου και ενός για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων- αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ πήγε στη Βουλή προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ... περισσότερα »

Χρυσούλα Γιαταγάνα στους βουλευτές της ΝΔ: Να πάτε στο διάολο

Εκτός οριών φαίνεται πως βγήκε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Γιαταγάνα η οποία κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμού του 2013 απευθυνόμενη στους βουλευτές της ΝΔ τους… έστειλε στον διάολο. Συγκεκριμένα, την ώρα που ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος ολοκλήρωσε την ομιλία του και ενώ στο βήμα του ομιλητή είχε ανέβει βουλευτής της ΝΔ, η κυρία Γιαταγάνα σηκώθηκε από το έδρανό της για να φύγει και απευθυνόμενη σε μερίδα βουλευτών της ΝΔ τους είπε: «Να πάτε στο διάολο». newpost.gr

Ερντογάν για θανατική ποινή: Να επανεξετάσουμε τη θέση μας

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
Η τουρκική κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επαναφέρει τη θανατική ποινή για εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία, μία δεκαετία μετά την κατάργησή της, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Μόνο η οικογένεια του θύματος έχει την εξουσία να συγχωρέσει... (τον δολοφόνο), όχι εμείς. Εμείς πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Η θανατική ποινή ισχύει στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα, την Ιαπωνία. Επομένως, πρέπει να επανεξετάσουμε τη θέση μας» είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. Ο Ερντογάν είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς τ... περισσότερα »

Διεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ ο βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο βουλευτής Λευκάδας, Θοδωρής Σολδάτος, αφού στην ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό ψήφισε «παρών» στα υπουργεία Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ασφάλισης και «ναι σε όλα». Αρχικά υπήρξε πληροφόρηση ότι θα έδινε εξηγήσεις στο πειθαρχικό όργανο του κόμματος, αλλά λιγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι διεγράφη... Μία μέρα νωρίτερα, στην ομιλία του στη Βουλή είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η θετική μου ψήφος δεν είναι δεδομένη στο σύνολο του προϋπολογισμού. (…) Στηρίζω την κυβέρνηση στη μεγάλη της προσπάθεια. Διαφωνώ με την κατανομή των βαρών ... περισσότερα »

Με 167 ψήφους πέρασε ο προϋπολογισμός

Με 167 υπέρ και 128 κατά πέρασε η ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013. Οι εκπλήξεις της ψηφοφορίας ήταν το «Παρών» του Μίμη Ανδρουλάκη, το «ΝΑΙ» στην Προεδρεία Δημοκρατίας... , «ΟΧΙ» στα υπόλοιπα από τον Οδυσσέα Βουδούρη, το «Παρούσα» της Άντζελας Γκερέκου, το «Παρών» από τον Γιάννη Κουτσούκο, το «Παρών» από τον Μάρκο Μπόλαρη και το «ΟΧΙ» από τον Θεόδωρο Παραστατίδη.

Το σαρδάμ του προϋπολογισμού ανήκει στην Άντζελα Γκερέκου! (Βίντεο)

Στο βήμα της Βουλής βρέθηκε αργά το βράδυ η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, Άντζελα Γκερέκου, για να πει την άποψη της για τον προϋπολογισμό. Η κυρία Γκερέκου, παρά τη σύντομη – και λίγο μπερδεμένη ως προς τις προθέσεις της – ομιλία, κατάφερε να κάνει τη διαφορά, κάνοντας ένα σαρδάμ που θα μπορούσε να προκαλέσει τη χειρότερη επιδείνωση των σχέσεων της με το ΠΑΣΟΚ!... Μιλώντας λοιπόν για το έργο της συγκυβέρνησης η κυρία Γκερέκου είπε: «Η τριτοκοσμι… ε.. η τριτοκομματική κυβέρνηση» και μετά «δαγκώθηκε» ελαφρώς αλλά το ξεπέρασε γρήγορα… Πηγή: newpost.gr

Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος Ἀρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, 13ην Νοεμβρίου.

Ὁ μεγάλος αὐτὸς πατέρας καὶ διδάσκαλος τῆς Ἀνατολικῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας γεννήθηκε στὴν Ἀντιόχεια τὸ 347 μ.Χ. Πατέρας του ἦταν ὁ στρατηγὸς Σεκοῦνδος καὶ μητέρα του ἡ Ἀνθοῦσα. Γρήγορα ἔμεινε ὀρφανὸς ἀπὸ πατέρα, καὶ ἡ μητέρα του – χήρα τότε 20 ἐτῶν – τὸν ἀνέθρεψε καὶ τὸν μόρφωσε κατὰ τὸν καλύτερο χριστιανικὸ τρόπο. Ἦταν εὐφυέστατο μυαλὸ καὶ σπούδασε πολλὲς ἐπιστῆμες στὴν Ἀντιόχεια – κοντὰ στὸν τότε διάσημο ρήτορα Λιβάνια – ἀλλὰ καὶ στὴν Ἀθήνα, μαζὶ μὲ τὸν ἀγαπημένο του φίλο Μ. Βασίλειο. Ὅταν ἀποπεράτωσε τὶς σπουδές του, ἐπανῆλθε στὴν Ἀντιόχεια καὶ ἀποσύρθηκε στὴν ἔρημο γιὰ πέντε χρό... περισσότερα »

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

nikolaosστοΆγιοι και ΕκκλησίαΠριν από 4 ώρες

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους