Translate

Απογευματινό της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου

ΔΗΜΑΡ: Θα ζητήσουν από Βουδούρη, Μουτσινά, Πανούση να παραδώσουν τις βουλευτικές έδρες

Πυρ και μανία με τους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη(Β' Αθηνων) , Πάρι Μουτσίνα ( Μαγνησίας) αλλά και και με τον Γιάννη Πανούση (Α Αθηνών) είναι πολλά κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ... Οι δύο πρώτοι , αρνήθηκαν να συνταχθούν με την κομματική γραμμή τόσο στην ψήφιση του Μνημονίου-3 όσο και στον Προϋπολογισμό ενώ ο κ. Πανούσης δεν εμφανίστηκε στην χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στην Βουλή επιβεβαιώνοντας την φημολογία ότι δεν συμφωνούσε με την υπερψήφιση του. Πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι στην αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς , σημαντικά στελέχ... περισσότερα »

Τι ψάχνουν εκτός ΠΑΣΟΚ οι πρώην κορυφαίοι του κόμματος

Εκτός ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πλέον όλοι σχεδόν οι πρώην κορυφαίοι του κινήματος Θόδωρος Πάγκαλος, Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Σκανδαλίδης. Χωρίς αυτούς το ΠΑΣΟΚ δεν θυμίζει σήμερα σε τίποτα τον παλιό του εαυτό. Τα εν λόγω στελέχη ακολουθούν μοναχικές πορείες, δεν έχουν συστήσει μέτωπο και δυσκολεύονται να βρουν πολιτικό βηματισμό. Εχουν ωστόσο έναν κοινό εχθρό... , τον Ευάγγελο Βενιζέλο και εργάζονται, ο καθένας από την πλευρά του, για την αποκαθήλωσή του από την προεδρική καρέκλα. Ωστόσο, η συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κυβέρνηση θα δυσκολέψει τις κινήσεις των... περισσότερα »

Κύμα φυγής των υπαλλήλων της Βουλής μπας και προλάβουν να πάρουν τα 200.000 ευρώ του εφάπαξ

Συνεχίζεται η αναστάτωση στο Κοινοβούλιο με τους υπαλλήλους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασφαλίσουν τα προνόμια τους. Η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να δώσει τέλος στα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής τόσο με την τροπολογία Στουρνάρα όσο και με τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή.... Ο κ. Σαμαράς έθιξε το θέμα του υπερβολικού διπλού εφάπαξ που παίρνουν οι υπάλληλοι άρχισε να προκαλεί τους πρώτες τριγμούς, καθώς ετοιμάζεται κύμα φυγής. Διευθυντικά στελέχη και υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Βουλής καταθέτουν μαζικά από την προηγούμενη εβδομάδα αιτήσεις συνταξιοδότησης φοβούμενοι... περισσότερα »

Ιερά Μονή Παναγίας Πέτρας Καταφυγίου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

[image: image323]Βορειοδυτικά της κοινότητας Καταφυγίου, σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το δρόμο που οδηγεί από το Καταφύγιο προς τη λίμνη Πλαστήρα, ο επισκέπτης συναντά την ιστορική Μονή Παναγίας Πέτρας, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Κτισμένη στις παρυφές των Αγράφων, έλαβε την επωνυμία της από το βράχο στο επίπεδο του οποίου βρίσκεται. Βορειοανατολικά του βράχου υπάρχει μία μεγάλη φυσική σπηλιά, στην είσοδο μόνο της οποίας διακρίνονται ίχνη λάξευσης. Εκεί κατά την παράδοση βοσκοί της περιοχής (της θέσης Σωτήρα) αντίκρυσαν την περίπυστη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας... περισσότερα »

Ύφεση παντού, εκτός από την Ιταλία «βλέπει» ο ΟΟΣΑ

Η εξασθένιση της ανάπτυξης σε μεγάλες χώρες θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, κυρίως στην ευρωζώνη, με την εξαίρεση μιας "πιθανής" σταθεροποίησης στην Ιταλία. Υπάρχουν όμως και ενδείξεις σταθεροποίησης... στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους σύνθετους οικονομικούς δείκτες που δημοσίευσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Οι δείκτες αυτοί, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί ώστε να προβλέπουν τα σημεία "καμπής" της οικονομικής δραστηριότητας σε σχέση με την τάση που έχει μια οικονομία, "συνεχίζουν να δείχνουν αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης σε αρκετέ... περισσότερα »

Άφησαν τον προϋπολογισμό για να δουν το ντέρμπι!

24GRστο24GR
Ασφυκτικά γεμάτο το καφενείο της Βουλής την ώρα του αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός - Δεν προλάβαιναν οι σερβιτόροι να δίνουν ουίσκι *Τελικά η αναλγησία ορισμένων βουλευτών δεν έχει όρια. * *Κάποιοι μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί πόσο κρίσιμες είναι οι μέρες για τη χώρα και συνεχίζουν να μην χαλούν τη «ζαχαρένια» τους ούτε κατά τις κρίσιμες ψηφοφορίες.* Κάποιοι συνεχίζουν να μην σέβονται τους διαδηλωτές που φωνάζουν έξω από το Κοινοβούλιο να πάψουν επιτέλους «να παίζουν με τις ζωές μας». Χθες λοιπόν... κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού και ενώ αναμένονταν οι ομιλίες του πρωθυπ... περισσότερα »

Γιατί η Gazprom βγάζει την Ελλάδα εκτός Southstream; «Δεν μας περιμένει κανείς εκεί»!

24GRστο24GR
*Απλή και ξεκάθαρη ήταν η απάντηση της ρωσικής Gazprom για τους λόγους που βγάζουν την Ελλάδα εκτός του σχεδιασμού τους, για την διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου South stream.* «Δεν πάμε στη Νότιο Ιταλία» (μέσω Ελλάδος), όπως είπε χαρακτηριστικά ο Leonid Chugonov. «Γιατί να πάμε εκεί ; Δεν μας περιμένει κανείς εκεί», είπε το ανώτατο στέλεχος της Gazprom, αφού... δεν υπάρχει λόγος ,όπως είπε, να γεμίσουν έναν άδεια αγωγό! Ο ίδιος, αλλά και το στέλεχος της Gazprom Sergey Kyprianov ρωτήθηκαν και για την διεκδίκηση της ΔΕΠΑ στην Ελλάδα, αλλά και για τον ανταγωνιστικό αγωγό ΤΑP, αν... περισσότερα »

Φτωχοί 3,5 εκατομμύρια Έλληνες!

24GRστο24GR
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!!! *Στα όρια της εξαθλίωσης έχει φτάσει η οικονομική κρίση τους Έλληνες ενώ πλέον ακόμη και το ψάρι και το κρέας αποτελούν είδος πολυτελείας για μεγάλο μέρος του πληθυσμού. * Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για... τον κίνδυνο φτώχειας και τους δείκτες συνθηκών είναι σοκαριστικά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" το 21,4% του πληθυσμού κινδυνεύει με φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, ποσοστό που υπολογίζεται σε 3.403.000 άτομα ενώ οι αντίστοιχοι αριθμοί για τα νοικοκυριά ανέρχονται σε 901.194 κ... περισσότερα »

Έντιμοι & περήφανοι Μανιάτες: Αυτοκτόνησε ο αδελφός του υφυπουργού Άμυνας λόγω φτώχειας!

24GRστο24GR
*Ο 61 χρονος Ηλίας Καράμπελας, αδελφός του ΥΦΕΘΑ Π.Καράμπελα, βρέθηκε νεκρός μέσα σε μία λίμνη αίματος στο εξοχικό του σπίτι με μια καραμπίνα δίπλα του.* Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Τα ευρήματα κατ' αρχήν δείχνουν ότι... αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα. Ήταν συνταξιούχος του ΝΑΤ και του ΙΚΑ , πρώην ναυτικός και αδελφός του ΥΦΕΘΑ Παναγιώτη Καράμπελα. Δεν άφησε κάποιο σημείωμα ή δεν έγινε γνωστό κάτι τέτοιο. Η αυτοκτονία έγινε στην εξοχική του κατοικία στο χωριό Καμάρες της Μάνης. Αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά... περισσότερα »

«Ενέδρα» από αλλοδαπούς σε διαδήλωση

24GRστο24GR
*Η κατάσταση μπροστά από τα σπίτια, τα εναπομείναντα μαγαζιά και τις περιουσίες των «ελεύθερων πολιορκημένων» Ελλήνων του κέντρου της παλιάς Αθήνας, που κατάντησε... χωνευτήρι μαφιόζων και εγκληματιών, τείνει να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. * Η προγραμματισμένη πορεία εκατοντάδων Αθηναίων... πολιτών την Παρασκευή το βράδυ λίγο έλειψε να έχει νεκρούς και η διαμαρτυρία να λεκιαστεί με αίμα. Την ώρα που μεγάλος όγκος κατοίκων διέσχιζε τα σκοτεινά σοκάκια του άβατου γκέτο, στη γνωστή διαδρομή Αγίου Μελετίου, Μιχαήλ Βόδα, πλατεία Αγίου Νικολάου, Αχαρνών, φωνάζοντας ότι η «Ελλάδα ανήκ... περισσότερα »

Ο Ιερέας Πατέρας Ηλίας Αλευράς από το Ναύπλιο Αποχαιρέτησε μετά από 46 χρόνια το Ποίμνιο του.

*Ευχαριστούμε πολύ τους κυρίους Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά. * Την 11 Νοεμβρίου 2012 παραμονή της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα ,στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πρόνοιας Ναυπλίου ,επί την συνταξιοδότηση του επί 36 χρόνια εφημερίου πατέρα Ηλία Αλευρά , τελέσθηκε ιερά αγρυπνία. Ο ναός από νωρίς το απόγευμα, κατάμεστος από κόσμο ,από τα πνευματικοπαίδια του πατέρα Ηλία. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως πέρασαν τόσα χρόνια ,προσφοράς ποιμαντικής για τον ακούραστο εργάτη του Ευαγγελίου. Όλα ξεκίνησαν το 1966 όταν ο πατέρας Ηλίας αποφάσισε να έρθει στην Αργ... περισσότερα »

Η Καστοριά γιόρτασε την απελευθέρωση της (ΦΩΤΟ).

*από : **Ρομφαία * [image: eleutheria] *Καστοριά, Γιώργος Φερδής* Μέσα σε κλίμα συγκίνησης εορτάστηκαν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Βυζαντινής πόλη της Μακεδονίας την Καστοριά. Με το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Βυζαντινό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Αγίου Μηνά) ξεκίνησε η ιστορική ημέρα στην πόλη, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα και των Ιεραρχών Δράμας κ. Παύλου και Καστορίας κ. Σεραφείμ. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τον απελευθερωτή Άγιο τους στην Εκκλησία και την ιστορική ημέρα της πόλεως. Λίγο πριν το τέλος ο Ποιμενάρχης... περισσότερα »

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β' στην Αθήνα για την Εορτή των Σεριφίων.

[image: dscn9630] Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας Αθηνών ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β', επί τη ετησία Πανηγύρει του Παμμεγίστου Ταξιάρχου Μιχαήλ, Προστάτου των απανταχού γης Σεριφίων, παρουσία του Αντιδημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας, του Δημάρχου Κιμώλου, του επί τιμή Νομάρχου Κυκλάδων, Προέδρων Κυκλαδικών Σωματείων, της Προέδρου και των Μελών του ΔΣ του Συνδέσμου των εν Αθήναις Σεριφίων, Καθηγητών, πιστών από τη Σέριφο και άλλα νησιά των Κυκλάδων και πλήθους Ενοριτών. Διαβάστε περισσότερα »

Λαμπρά η Πανήγυρης τΟΥ Πολιούχου Σαλαμίνος Αγίου Μηνά.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του θαυματουργού Πολιούχου του νησιού της Σαλαμίνος, στο μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά στο κέντρο του Νησιού, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου και Ελευσίνος κ. Δωροθέου Διαβάστε περισσότερα »

Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου-Νυμφόπετρας Λαγκαδά.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου ε.έ., μνήμη του Αγίου Μηνά του Μεγαλομάρτυρος, Βίκτωρ του Μεγαλομάρτυρος και Βικεντίου του Μάρτυρος, ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου-Νυμφόπετρας Λαγκαδά. Κατά την ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ομίλησε με πατρική αγάπη αναφερόμενος εκτενώς στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή δίδοντάς της Διαβάστε περισσότερα »

Παρελθόν θα αποτελέσει το σύστημα «Τειρεσίας»

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταργήσει τον «Τειρεσία» και να καθιερώσει το «βαθμολόγιο», προκειμένου να δοθεί μία ανάσα τόσο σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά όσο σε επιχειρήσεις που έχουν προβλήματα ρευστότητας. Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι άξονες στους οποίους κινείται το σχέδιο είναι τρεις:... -Κατάργηση του Τειρεσία: Θα αντικατασταθεί από ένα σύστημα «βαθμολόγησης» των συναλλασσόμενων με τις τράπεζες. -Ουσιαστικές ρυθμίσεις δανείων για στεγαστικά και καταναλωτικά -Αλλαγές στο «νόμο Κατσέλη» ώστε να λειτουργήσει καλύτερα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός. Όσον αφορά ... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους