Translate

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Σάββατο 15 Δεκεμβριου

«Διάχυτη η απογοήτευση ανάμεσα στους πολίτες»

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 11 ώρες
*Γράφει ο Γιώργος Δρακούλης* Η απογοήτευση, η οργή και η αγανάκτηση που επικρατούν ανάμεσα στις τάξεις της κοινωνίας πλέον αποτυπώνονται σε όλες τις εκφάνσεις τους κοινωνικού βίου. Η εθνική καταρράκωση είναι έκδηλη και σηματοδοτεί την απαρχή της ........ πλήρους διάλυσης της κοινωνικής συνοχής. Πρόσφατη δημοσκόπηση της ΜRB καλώντας τους πολίτες να επιλέξουν τις λέξεις που τους εκφράζουν περισσότερο ως Έλληνες για το παρόν και το μέλλον της χώρας ανέδειξε στις πρώτες θέσεις *την αγανάκτηση, την οργή και τον φόβο, ως κυρίαρχες στον παλμό της ελληνική κοινωνί... περισσότερα » 
 
 

Άντε και στα…δικά μας(!;)

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 11 ώρες
Του *Θανάση Νικολαΐδη* ΚΑΙ τι είναι φασισμός; Αρχίζει και τελειώνει στη ναζιστική Γερμανία (ξεκινώντας απ’ την Αυστρία και «αγγίζοντας» την Ιταλία); Όχι, βέβαια. Εκεί προσδιόρισε το στίγμα του με εκατόμβες, ωστόσο, εμφιλοχωρεί σε κοινωνίες, φωλιάζει σε ψυχές και εκφράζεται ποικιλοτρόπως. Και σε περίοδο ειρήνης, ακόμα και με τους δημοκρατικούς θεσμούς καταγεγραμμένους σε..... συντάγματα. ΕΧΕΙ, λοιπόν (ο φασισμός), κι άλλες μορφές κι ας τον…χαιρόμαστε στη ντόπια μορφή του. Με υπουργούς (και όχι μόνο) που κατάκλεψαν το δημόσιο, για να μην έχουμε δρόμους, σχολεία και νοσοκομεία. Με... περισσότερα » 
 
 

Πολιτικοί/ή και διαφθορά...

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 12 ώρες
* Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός* *Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το εφαρμόζει κάποιος αυτά τα οποία δεν πιστεύει…* Είναι καταδικασμένα να αποτύχουν. Το ίδιο ισχύει και για την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά ή καλύτερα για την συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων που λένε ότι κυβερνούν αυτή την χώρα. Ας είναι καλά η Τρόικα…. Οι σκέψεις αυτές μας ήρθαν στο μυαλό μετά την χθεσινή σύλληψη του κυρίου Λαυρεντιάδη η....... οποία μάλλον έχει αργήσει μερικά χρόνια… Φυσικά «τα χρόνια» είναι σχήμα λόγου. Πριν φθάσουμε όμως στο χρονικό σημείο της σύλληψης του εν λόγω επιχειρηματία τι προηγήθηκε; ... περισσότερα »
 
 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους