Translate

24GR: Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου

Το τέρας μέσα μας: Το πείραμα του Μίλγκραμ (βίντεο)

24GRστο24GRΠριν από 10 ώρες
*Το πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή*. Το 1961, ο εικοσιεπτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία. Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από... τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων. Η ευρέως αποδεκτή εξήγηση –πριν το πείραμα του Μίλγκραμ- ήταν η αυταρχική τευτ... περισσότερα »

Προσοχή και στα πετρέλαια... Μας βλέπουν!

24GRστο24GRΠριν από 10 ώρες
Του Γιώργου Κράλογλου *Στην Κύπρο ξεκίνησαν να ψάχνουν για φυσικό αέριο πριν 7 χρόνια. Και σε 7 χρόνια από σήμερα, το 2019, θα το καταναλώνουν και θα το εξάγουν. * Στην Ελλάδα είμαστε ανίκανοι ακόμη και τη χούντα να αντιγράψουμε που μεθόδευσε, πριν 40 χρόνια, την εκμετάλλευση του πετρελαίου που βρήκε στην Καβάλα. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους γιατί... είμαστε μεταξύ των χωρών με πετρελαιοπιθανά κοιτάσματα και πιθανά μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Επειδή όμως ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν είμαστε Αλβανία (ώστε τα πετρέλαια να είναι μόνο εσωτερική μας υπόθεση) πρέπει να κα... περισσότερα »

Αντιγερμανική σημαία σήκωσε ο Μπερλουσκόνι

24GRστο24GRΠριν από 10 ώρες
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ *Δεν άργησε καθόλου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να κάνει φανερό τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαγάγει τον προεκλογικό του αγώνα.* *«Η κυβέρνηση Μόντι ακολούθησε τη γερμανική πολιτική λιτότητας που επέβαλε το Βερολίνο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και οδήγησε την Ιταλία σε μια κατάσταση κρίσης πολύ χειρότερη από...* * ** όταν ήμασταν εμείς στην κυβέρνηση, καθώς εγώ αντιστεκόμουν στις γερμανικές απαιτήσεις»*, τόνισε ο Μπερλουσκόνι σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Κανάλε Τσίνκουε (Κανάλι 5), ο οποίος ανήκει στον ίδιο. *«Είπα "ό... περισσότερα »

Οι Πομάκοι φωνάζουν... Ακούει κανείς; (βίντεο)

24GRστο24GRΠριν από 10 ώρες
*Ακούστε την αλήθεια από τα χείλη ενός Έλληνα Πομάκου για την Θράκη…* .

«Χριστουγεννιάτικη» διαφήμιση κατά των Χριστουγέννων!!

24GRστο24GRΠριν από 11 ώρες
*Είναι αυτονόητο ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει, όπου θέλει ή να μην πιστεύει. * * **Το να «χτυπιέται», όμως, η οποιαδήποτε πίστη χλευαστικά, παραπέμπει σε σκοταδιστικές μεθόδους, οι οποίες στοχοποιούν ανθρώπους, προκειμένου να φοβούνται να πουν την άποψή τους, μήπως και χαρακτηριστούν από τους ξερόλες του πλανήτη.* * * Οι Αμερικανοί αθεϊστές, μια… μη κερδοσκοπική οργάνωση ξεσήκωσε τους δρόμους της Νέας Υόρκης, αναρτώντας γιγαντοαφίσες (με τι λεφτά;) σε διάφορα σημεία της πόλης, καλώντας τον κόσμο να κρατήσει τα *«χαρούμενα (merry)»* και να αφήσει τον *«μύθο, Χριστoύγενν... περισσότερα »

ΗΠΑ: Σκότωσε τους γονείς του και μετά σκόρπισε το θάνατο στο σχολείο!!

24GRστο24GRΠριν από 11 ώρες
«28 νεκροί, μεταξύ αυτών 20 παιδιά» σε δημοτικό του Κονέκτικατ *____________________________________* * * *Τουλάχιστον 28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε αιματηρή ένοπλη επίθεση στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook, στην πόλη Νιούτον, στην αμερικανική πολιτεία του Κονέκτικατ, σύμφωνα με την αστυνομία. * Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν μαθητές ηλικίας από πέντε έως 10 ετών. Οι New York Times μεταδίδουν πως... ο δράστης, ο 24χρονος Ryan Lanza, εισέβαλε σε αίθουσα όπου δίδασκε η μητέρα του που ήταν δασκάλα και αφού την σκότωσε πυροβόλησε ακόμα 18 μαθητές στην ... περισσότερα » 


Σε ισχύ το «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη»

24GRστο24GRΠριν από 11 ώρες
*Σε ισχύ τέθηκε, με τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η νέα αγορανομική διάταξη που δίνει το δικαίωμα στον καταναλωτή να μην πληρώνει για προϊόντα ή υπηρεσίες που του παρέχονται, αν δεν λάβει απόδειξη.* Επιπλέον, όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης προϊόντων, αλλά και... οι επιχειρήσεις υπηρεσιών, πρέπει να αναρτούν πινακίδα σε εμφανές σημείο του καταστήματος και συγκεκριμένα κοντά στο ταμείο, στην οποία θα αναγράφεται με ευδιάκριτα και κεφαλαία γράμματα στα Ελληνικά και τα Αγγλικά ότι *ο καταναλωτής δεν έχει υποχρεώση να πληρώσει εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατι... περισσότερα »

Απίστευτο βίντεο: Αστυνομικός εκτελεί εν ψυχρώ με 11 σφαίρες μέλος συμμορίας!

24GRστο24GRΠριν από 11 ώρες
**ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ** * **Μέλος συμμορίας που καταζητείτο από την αστυνομία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο σπίτι του.* Ο Duenez, όπως φαίνεται και στο βίντεο... έφτασε μετά από λίγο με το αυτοκίνητό του. Αν και οι αστυνομικοί του είπαν να παραμείνει ακίνητος, αυτός βγήκε από το αμάξι κρατώντας μαχαίρι, σύμφωνα με τους αστυνομικούς. Τότε ο αστυνομικός τον πυροβόλησε 11 φορές. Στο βίντεο ακούγονται οι προειδοποιήσεις του αστυνομικού και μετά από λίγο εμφανίζεται η σύζυγος του νεκρού... Η οικογέ... περισσότερα »

«Ήθελαν να σκοτώσουν αστυνομικούς-όχι να διαφύγουν»

24GRστο24GRΠριν από 11 ώρες
*Την πεποίθησή τους ότι πρόθεση των δραστών ήταν να σκοτώσουν και όχι να διαφύγουν, εξέφρασαν στις καταθέσεις τους, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι δέχθηκαν τα «πυρά» των ληστών στη συμπλοκή της 1ης Μαρτίου στου Ρέντη, όπου στοίχισε τη ζωή των δύο συναδέλφων τους, Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη.* Οι αστυνομικοί επεσήμαναν στις καταθέσεις τους ότι... οι δράστες είχαν τη δυνατότητα να διαφύγουν σε αρκετά σημεία της καταδίωξης, που ακολούθησε τη ληστεία στο Μενίδι, αλλά δεν το έπραξαν, καθώς ήθελαν να «σκοτώσουν» αστυνομικούς. Ό... περισσότερα »

Στο Δαφνί ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης (;)

24GRστο24GRΠριν από 11 ώρες
*Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο Λ. Λαυρεντιάδης που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον εισαγγελέα, μεταφέρεται από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός στο Δαφνί. * Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως... οι εξετάσεις του Λ. Λαυρεντιάδη δεν έδειξαν το παραμικρό πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα οι γιατροί να αποφανθούν πως δεν υπάρχουν λόγοι νοσηλείας. Ο επιχειρηματίας ζήτησε να οδηγηθεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, προκειμένου να εξεταστεί, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του στους γιατρούς αισθάνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. . 

Επιμένοντας στη λάθος συνταγή

24GRστο24GRΠριν από 12 ώρες
Γράφει η *Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη* / Πρώην πρύτανης - καθηγήτρια οικονομικών του Πανεπιστήμιου τη Μακεδονίας **Οι ακόλουθες σκέψεις-παρατηρήσεις αναφέρονται στην τελευταία «διάσωσή μας», καθώς και στην τελευταία δημοσκόπηση: Έθνος 14.12.2012 - Βαρόμετρο Δεκεμβρίου (14.12.2012)* * * *Το θολό και αμφιλεγόμενο τοπίο, που σκιαγραφούν οι απαντήσεις των πολιτών, με την ευκαιρία της παραπάνω αυτής δημοσκόπησης, οφείλεται στη μερική αδυναμία τους να έχουν αντικειμενική πληροφόρηση για το που οδεύει η χώρα και όλοι εμείς. * Η αδυναμία αυτή αποδίδεται, ασφαλώς, και στο πολύπλοκο σχήμα που ε... περισσότερα »


1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους