Translate

Αιμοδοσία: πράξη αγάπης, προσφορά ζωής...

Από: http://eisagios.blogspot.gr/2015/07/blog-post_459.html

aima


Μία ακόμη 

εθελοντική αιμοδοσία 
εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου 
τώρα που οι ανάγκες για αίμα 
είναι ιδιαίτερα αυξημένες, 
θα πραγματοποιήσει 
ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, 
την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιουλίου. 


Μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου τώρα που οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες,  θα πραγματοποιήσει ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιουλίου από ώρα 10:30 Π.Μ έως 13:30 Μ.Μ. σε συνεργασία με το Γραφείο Αιμοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό.

  Η αιμοδοσία αυτή θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα εντός του Ιερού Ναού, μετά το τέλος της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, υπό την διεύθυνση της Διευθύντριας του Σταθμού Αιμοδοσίας κ. Κωνσταντίνας Παννέτα και θα συμμετέχουν παλαιοί και νέοι αιμοδότες μέλη της τράπεζας αίματος της ενορίας, καθώς επίσης  μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου και του Περιφερειακού τμήματος του Ε.Ε.Σ Πύργου.
  Εν όψει αυτής της νέας αιμοδοσίας ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας, εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες, σε όσους από τον Ιούλιο του 1994 συμπορεύτηκαν και εξακολουθούν να συμπορεύονται μαζί του, για την διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την προσφορά αίματος σε πάσχοντες Χριστιανούς της ενορίας και της πόλης του Πύργου τόνισε τα εξής:
 Εθελοντική αιμοδοσία σημαίνει ότι ο εθελοντής αιμοδότης προσφέρει το αίμα του χωρίς καμία κοινωνική πίεση, ανώνυμα, χωρίς αμοιβή ή αντάλλαγμα, την ώρα που ο αιμοδότης αισθάνεται καλά και όχι την ώρα της ανάγκης. Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει με τους συγγενείς των ασθενών, οι οποίοι την  τελευταία ώρα ψάχνουν απεγνωσμένα και χωρίς καθαρό μυαλό να εξασφαλίσουν αίμα για τον άνθρωπό τους, την στιγμή που την λύση την έχουμε πει εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνον εμείς αλλά και οι άλλοι ενοριακοί αιμοδοτικοί σύλλογοι και οι τράπεζες αίματος. Δώστε ΑΙΜΑ όσο είστε γεροί και αχρείαστο να είναι. Μα αν χρειαστεί να ξέρετε ότι ο η Τράπεζα αίματος της ενορίας μας, θα είναι η πρώτη που θα βρεθεί δίπλα σας. Η αιμοδοσία, αποτελεί την πιο μεγάλη, την πιο ασύγκριτη αλτρουϊστική πράξη αλληλεγγύης του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Μια προσφορά τόσο ανώδυνη αλλά και τόσο χρήσιμη. Ο εθελοντής αιμοδότης αντιλαμβάνεται την αιμοδοσία ως κοινωνικό χρέος και συμμετέχει ενεργά, στην επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος. Το αίμα συλλέγεται και χορηγείται εντελώς δωρεάν και ο εθελοντής αιμοδότης δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.
  Η προσφορά αίματος είναι χρέος όλων μας. Δικό μας χρέος είναι να ευαισθητοποιήσουμε για την ανάγκη και την αξία αυτής της προσφοράς. Να δώσουμε λίγο αίμα για να γεμίσει η ψυχή μας με τη χαρά και την ευτυχία μιας ζωντανής και γεμάτης νόημα παρουσίας μας στον κόσμο, να χαρίζουμε ζωή σε αυτούς που έχουν ανάγκη αίματος. Να αισθανθούμε τη χαρά προσφέροντας αίμα στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. Να βοηθήσουμε στο να γίνουν όσοι μπορούν εθελοντές αιμοδότες. Να νιώσουμε ίδιοι και ίσοι με τους εθελοντές αιμοδότες της άλλης άκρης της πατρίδας μας, της άλλης άκρης του κόσμου. Υπάρχει άραγε πιο ωραία ανθρώπινη χειρονομία αλληλεγγύης από την αιμοδοσία που σώζει ζωές; Το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι εκείνο της πανανθρώπινης αλληλεγγύης. Ακρογωνιαίος λίθος της αιμοδοσίας, είναι ο πρώτος εθελοντής αιμοδότης ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ο οποίος έδωσε το αίμα του, για την δική μας λύτρωση, σωτηρία και αγιασμό και εν συνεχεία ο κάθε ένας από εμάς ενεργός εθελοντής αιμοδότης, αλλά και ο εν δυνάμει αιμοδότης, που κρύβει μέσα του ένα παιδί, ένας έφηβος, ένας διστακτικός και αναποφάσιστος ενήλικας. 
Εμείς οι Έλληνες είμαστε φιλότιμοι άνθρωποι και αλτρουϊστές αρκεί να πειστούμε.  Στο ερώτημα τι έχει να κερδίσει ο εθελοντής αιμοδότης, η απάντηση είναι κανένα μα κανένα φυσικά υλικό αγαθό. Θα έχει κερδίσει όμως τον αυτοσεβασμό και την ήρεμη συνείδηση, ότι έχει κάνει το χρέος του απέναντι στους συνανθρώπους του. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι τρόπος ζωής, είναι συμπεριφορά, βίωμα, αξία, προσωπική επιλογή. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η έμπρακτη απόδειξη "ΑΓΑΠΗΣ"  στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Είναι μια μικρή θυσία με την οποία χαρίζουμε πολλά. Αυτό που εισπράττουμε είναι η χαρά της προσφοράς. Πρέπει να κατανοήσουμε επιτέλους, όλοι μας, Κλήρος και Λαός, ότι η αιμοδοσία ως παροχή κοινωνικών υπηρεσιών έχει την αφετηρία της, στην θυσία του Χριστού για την σωτηρία του κόσμου και πως «τοιαύταις θυσίαις και από εμάς σήμερα ευαρεστείται ο Θεός».

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους