Translate

Ξεκίνησε το φετινό κατασκηνωτικό μας ταξίδι…

Από: http://eisagios.blogspot.gr/2015/07/blog-post_194.html

00Για μια ακόμη χρονιά 

οι Κατασκηνώσεις 
της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης 
«Η Φανερωμένη» 
αποτελούν τον αγαπημένο 
καλοκαιρινό προορισμό 
για περίπου τριακόσια παιδιά
και νέους 
της τοπικής  Εκκλησίας.


Για μια ακόμη χρονιά οι Εκκλησιαστικές Μαθητικές Κατασκηνώσεις της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης «Η Φανερωμένη» αποτελούν τον αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό για περίπου τριακόσια παιδιά και νέους της τοπικής μας Εκκλησίας.

Το φετινό κατασκηνωτικό ταξίδι ξεκίνησε, με την Χάρη του Θεού και την πατρική ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015, με την κατασκηνωτική περίοδο κοριτσιών Δημοτικού.
Εξήντα τρία κορίτσια, ηλικίας 8 έως 12 ετών, με επικεφαλής την αρχηγό τους, κ. Μαρία Παπαδοπούλου, τελειόφοιτο Φιλολογίας και δεκαπέντε μεγαλύτερα κορίτσια (φοιτήτριες και μαθήτριες Λυκείου, που διακόνησαν θυσιαστικά και ανιδιοτελώς ως στελέχη της κατασκήνωσης), έζησαν για μια ολόκληρη εβδομάδα την υπέροχη περιπέτεια της κατασκηνωτικής ζωής, που αποτυπώθηκε ανεξίτηλα στις καρδιές μικρών και μεγάλων.
Από χθες (13.07.2015) βρίσκονται και πάλι στα σπίτια τους, φορτωμένα όμως μνήμες αλησμόνητες, μηνύματα ωφέλιμα, βιώματα ανεπανάληπτα από την κοινή ζωή, τις λατρευτικές εμπειρίες, την πολυποίκιλη ψυχαγωγία, τις εποικοδομητικές συζητήσεις, τις νέες παρέες και όλα όσα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στο ευλογημένο αυτό και ασφαλές καταφύγιο, το κατασκηνωτικό «Λιμάνι του Θεού», όπου αναπαύθηκαν οι ψυχές τους, παίρνοντας δύναμη, έμπνευση και διάθεση αγωνιστική για το υπόλοιπο του ταξιδιού.
Σταθμοί ανεφοδιασμού σ’ αυτό το σύντομο, αλλά τόσο περιεκτικό ταξίδι υπήρξαν:
  • η ζωή μέσα στον «ανοιχτό ναό του Θεού», το φυσικό περιβάλλον
  • η τακτική συνομιλία με το Θεό μέσω της προσευχής
  • η συμμετοχή στα αγιαστικά μυστήρια της Εκκλησίας μας, και δη τη Μετάνοια – Εξομολόγηση και τη Θεία Λειτουργία
  • τα όμορφα τραγούδια και τα φροντισμένα παιχνίδια· οι αθλητικές δραστηριότητες (Kid’s Athletics, με τη βοήθεια του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας)
  • τα εκπαιδευτικά ταξίδια στον… εαυτό μας (με τη βοήθεια του Κέντρου Πρόληψης Λευκάδας «Δίαυλος»), στον κόσμο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου (με τη βοήθεια της Σχολικής Συμβούλου Π.Ε. κ. Κιτσάκη) και στην Ι. Μονή Φανερωμένης (με τη βοήθεια του αδελφού της Ι. Μονής, π. Σιλουανού Μεταξά)
  • οι διαγωνισμοί γνώσεων, μαγειρικής και καλλιτεχνικών
  • οι «διαστημικές» πτήσεις προς τους πλανήτες της προθυμίας, της συγχωρητικότητας, της ενότητας και στο, λουσμένο από το Φως του Χριστού, σύμπαν των αρετών
  • η τακτική επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και τους κληρικούς μας
  • η γνωριμία με τους Αγίους «Παιδομάρτυρες», που θυσιάσθηκαν σε νεαρή ηλικία για την αγάπη του Χριστού, ως γνήσια «Τέκνα Θεού» -όπως ήταν και η ονομασία της κατασκηνωτικής περιόδου.
Το επόμενο λιμάνι της κοινής ζωής δεν είναι για τα παιδιά μας ασφαλώς το επόμενο καλοκαίρι, αλλά οι πολλές ευκαιρίες που δημιουργεί για τους νέους μας η ποιμαντική μέριμνα της τοπικής μας Εκκλησίας -από την «Κατασκήνωση στην Πόλη»τον ερχόμενο Αύγουστο και την «Ημέρα για τους γονείς στην Κατασκήνωση» τον προσεχή Σεπτέμβριο μέχρι τις Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές που λειτουργούν ολοχρονίς στις Ενορίες μας.

111111111111111111

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους