Translate

Πρωινό της Τρίτης 13 Νοεμβρίου

Νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης από υπαλλήλους της Βουλής τις τελευταίες ώρες - Από 27 έγιναν 45

Μεγαλώνει από ώρα σε ώρα το κύμα φυγής από τις «χρυσές θέσεις» στις υπηρεσίες της Βουλής με τους υπαλλήλους που έχουν υποβάλει αίτηση γα να βγουν στη σύνταξη να αυξάνονται από τους 27, αισίως στους 45... Οι αποφάσεις της κυβέρνησης να κόψει τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής και να τους εντάξει στο ενιαίο πλαίσιο των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση με αποτέλεσμα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, να αυξάνονται συνεχώς. Διευθυντικά στελέχη και υψηλόβαθμοι εντός της Βουλής ετοιμάζονται να «την κάνουν» με βήμα γοργό μήπως ... περισσότερα »

Με βέτο επί του προϋπολογισμού της ΕΕ απειλεί η Αυστρία

Με βέτο επί του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλεί ο αναπληρωτής καγκελάριος της Αυστρίας σε περίπτωση που διακοπούν οι επιστροφές ή οι επιδοτήσεις για την αγροτική ανάπτυξη. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό δίκτυο ORF... , ο Μίχαελ Σπίντελεγκερ ξεκαθάρισε ότι εάν δεν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, «δεν υπάρχει συμφωνία εκ μέρους της Αυστρίας, το οποίο σημαίνει βέτο». Η Αυστρία είναι άλλη μία χώρα της Ε.Ε. που απειλεί να ασκήσει βέτο εν όψει της συνόδου της Ε.Ε. στις 22-23 Νοεμβρίου, όπου θα συζητηθεί το πρόγραμμα δαπανών ύψους 1 τρισ. ευρώ για τα έτ... περισσότερα »

Αντιδρούν οι Αλβανοί για τις έρευνες πετρελαίου στο Ιόνιο

Ο αλβανικός τύπος αντιμετωπίζει με μεγάλη εχθρότητα την έναρξη των ερευνών για πετρέλαιο στο Ιόνιο, στις περιοχές περί την Κέρκυρα. Όπως είναι γνωστό, ενώ οι η αλβανική κυβέρνηση υπέγραψε την συμφωνία καθορισμού των θαλασσίων συνόρων μας, το σοσιαλιστικό κόμμα της Αλβανίας προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας τους και πέτυχε την ακύρωση της συμφωνίας. Ο αντιπολιτευόμενος αλβανικός τύπος τότε, κατηγορούσε τον κ. Μπερίσα ότι «ξεπούλησε θαλάσσιο χώρο της Αλβανίας, περί τα 220 τετρ. χλμ.».... Υπήρξαν πάντως φήμες, ότι η κίνηση του σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας υποδαυλίστ... περισσότερα »

Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται

Δεν κατέστη δυνατό να συμφωνήσουν ΔΝΤ και ΕΕ σε λύση για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup της Δευτέρας και έτσι η συζήτηση μετατέθηκε για την επόμενη Τρίτη, 20 Νοέμβρη όταν και θα πραγματοποιηθεί η νέα σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, τόσο ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, χαιρέτισαν τις αποφάσεις της ........ χώρας μας, ωστόσο είπαν πως παραμένουν ακόμα ορισμένα προαπαιτούμενα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα. Πάντως, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών... περισσότερα »

Αυξημένα τα ποσοστά των πολιτών με ακροδεξιές πεποιθήσεις στη Γερμανία

Ο αριθμός των Γερμανών με ακροδεξιές πολιτικές πεποιθήσεις έχει αυξηθεί κατά την τελευταία διετία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Το Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ ανακοίνωσε πως το 9% των Γερμανών εκφράζει ακροδεξιές πολιτικές απόψεις, από 8,2% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2010... Το Ίδρυμα, που πρόσκειται στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), αποκαλύπτει πως το 15,8% των κατοίκων της πρώην Ανατολικής Γερμανίας ασπάζεται ακροδεξιές πεποιθήσεις- από 10,5% το 2010. Στον δυτικό τομέα της χώρας, το αντίστοιχο ποσοστό έχει πέσει στο 7,3% από 7,6%. Στη... περισσότερα »

Αντιδράσεις για το οικόπεδο «9»

Τουλάχιστον τρεις διαφορετικοί κολοσσοί που υπέβαλαν προτάσεις για το ζηλευτό «Οικόπεδο 9» και δεν επιλέγηκαν, έχουν αναθέσει σε νομικούς να αναζητήσουν στοιχεία και να τους συμβουλεύσουν αν έχουν νομικούς τρόπους αντίδρασης στην απόφαση της κυβέρνησης να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας, εξόρυξης και εκμετάλλευσης... στη γαλλορωσική κοινοπραξία «Total-Novatec-GPB». Ο «Φ» αποκαλύπτει σήμερα τις συνολικές τεχνικές και οικονομικές βαθμολογίες που έδωσαν τόσο η Επιτροπή που σύστησε η κυβέρνηση, όσο και οι Γάλλοι σύμβουλοι της Beicip, για τα «Οικόπεδα» για τα... περισσότερα »

Εγκαίνια Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Σπαρτιάς 11.11.2012.

[image: Εγκαίνια Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Σπαρτιάς 11.11.2012] Τον Ενοριακό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο χωριό Νέα Σπαρτιά Εγκαινίασε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Ο Ναός είναι περίλαμπρος, Βυζαντινού ρυθμού και σχεδόν αγιογραφημένος χάρις στην ευλάβεια των κατοίκων και όσων κατάγονται από εκεί. Τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος έφθασε νωρίς το πρωί, τον περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Ολόκληρο το χωριό, μαζί νέους με παραδοσιακές φορεσιές, τον υπεδέχθησαν με αισθήματα χαράς και σεβασμού. Κατά την διάρκεια των Εγκαινίων, ο Ιεροκήρυκ... περισσότερα »

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

[image: dscn9885] Στην Καλαμάτα μετέβη απόψε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' και εχοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη ιερα μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που τελέσθηκε στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό της πόλεως, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ζιχνών κ. Ιεροθέου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου και του εορτάζοντος τα ονόματήριά του επιχωρίου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, παρουσία πολιτευτού του Νομού, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους λαού. Διαβάστε περισσότερα »

Ε.Ε.: Πρόταση για τις εκπομπές CO2 στις αεροπορικές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την αναστολή της εφαρμογής του ευρωπαϊκού φόρου για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στις αεροπορικές εταιρείες έως την ερχόμενη γενική συνέλευση της Οργάνωσης Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας (OACI) το φθινόπωρο του 2013, για να επιτευχθεί μια διεθνής συμφωνία... «Πρότεινα τη διακοπή», δήλωσε η Επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδια για το Κλίμα, Κόνι Χέντεγκορτ, «καθώς έχουμε ενδείξεις ότι μπορεί να συναφθεί μια συμφωνία σε διεθνές επίπεδο». «Ωστόσο για να είμαστε σαφείς, αν καμία συμφωνία δεν επιτευχθεί έως αυτήν την ημερομηνία, θα ξαναρχίσουμε ... περισσότερα »

Υποχρεωτική διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στην Ελληνική Μέση Εκπαίδευση!

24GRστο24GR
Με πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, που αποδέχθηκε το υπουργείο Παιδείας! *Όλοι ενθυμούνται τα ανοίγματα προς την Άγκυρα και την Ελληνοτουρκική «προσέγγιση» τωνκυβερνήσεων Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου. * * * *Στο πλαίσιο αυτό, είχε προωθηθεί μεταξύ άλλων νομοθετική ρύθμιση για τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα Ελληνικά γυμνάσια και λύκεια της Θράκης και ενδεχομένως άλλων συνοριακών περιοχών της Ελλάδος.* Οι έντονες αντιδράσεις της... κοινής γνώμης και η συνέχιση της γνωστής πολιτικής από την πλευρά της Άγκυρας έδωσαν την εντύπωση ότι οι υπεύθυνοι της ελληνικής εξωτε... περισσότερα »

Δείτε τι μισθούς παίρνουν οι... "εθνοπατέρες" στην Ευρώπη!

24GRστο24GR
Αυστρία Βασική Αμοιβή: € 4,080. Πρόσθετες Αμοιβές: - ... Άλλες Παροχές: Γραμματεία στη Βουλή, ταχυδρομική και τηλεφωνική ατέλεια, δαπάνες ταξιδιών. Συνταξιοδοτικό σχήμα: Όχι. Φορολόγηση: Ναι. Έλεγχος: Ναι. Υπάρχουν στοιχεία στο site; Ναι. Βέλγιο Βασική Αμοιβή: € 6,369. Πρόσθετες Αμοιβές: Επίδομα δαπανών (περίπου στο 25% της βασικής αμοιβής) - Δεν φορολογείται. Άλλες Παροχές: Γραμματεία στη Βουλή,ταχυδρομική και τηλεφωνική ατέλεια, δαπάνες ταξιδιών. Συνταξιοδοτικό σχήμα: Ναι. Φορολόγηση: Ναι. Έλεγχος: Ναι. Υπάρχουν στοιχεία στο site; Όχι. Βουλγαρία Βασική Αμοιβή: € 1,126. Πρόσθετες ... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους