Translate

Βραδινό της Τρίτης 13 Νοεμβρίου

Η Χαλκίδα Εόρτασε την Ιερά Μνήμη του Αγίου Ιωάννου Του Χρυσόστομου κλήρος και λαός Ευχήθηκε στον Εορτάζοντα Ποιμενάρχη του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.

[image: dscn9956] Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, συνιερουργησάντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου κ. Παύλου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και του άγοντος τα ονοματήριά του επιχωρίου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Τον θείο Λόγο εκήρυξε Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, αναφερθείς στο έργο και τη ζωή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και στην μέχρι ... περισσότερα »

Μακριά οι…επενδυτές!

*Του Θανάση Νικολαΐδη * ΔΕΝ είδαμε νομοθετημένες ουσιαστικές (και θεαματικές) αλλαγές στο «μέγα» πολυνομοσχέδιο. Ωστόσο, τις επενδύσεις τις περιμένουνε. Να’ ρθουν οι ξένοι, ενθουσιασμένοι για τις «παραδόσεις» και την πρακτική μας (απεργίες, καταλήψεις…) και γοητευμένοι απ’ την εργασιακή ειρήνη και το κλίμα. Και βέβαια, θα βρουν και φτηνά εργατικά χέρια, αλλά και αλλού τα βρίσκουν. Είναι θέμα επιλογής τους και επιλογών μας. Αυτοί είναι οι κανόνες της Ε.Ε., στο....... πνεύμα της παγκοσμιοποίησης. ΤΙ άλλο (αν έρθουν); Θα «φάνε τα μούρα τους» στη γραφειοκρατία μας (γι αυτό και δεν θ... περισσότερα »

Άξιοι! Τα δίνουνε… όλα, στο παιχνίδι του «μεγάλου θησαυρού»!

*Δια χειρός Αλιθέρση* Ήδη από νωρίς το απόγευμα, σήμερα Κυριακή 11/11/2012, πολύ πριν αρχίσει η ψηφοφορία για την ψήφιση και του προϋπολογισμού, δεκάδες χιλιάδες κόσμου έχουν ήδη κατέβει στο Σύνταγμα. Πλήθη λαού γεμίζουν τις πλατείες, σε πόλεις και χωριά όλης της επικράτειας. Παντού επικρατεί μια γενική ευφορία! «Λέμε ναι και στον προϋπολογισμό! Παίρνουμε τη… δόση! Μένουμε… ευρώ! Συναγερμός και… αγαλλίαση, απ’ άκρου σ’ άκρο όλης της*.........* χώρας! Ανάταση και… Ανάσταση!» Οι… «πανηγυρισμοί» στην πλατεία Συντάγματος παίρνουν διάσταση θριάμβου! Χιλιάδες καπνογόνα και... περισσότερα »

Ας σταματήσει επιτέλους αυτός ο μύθος...

*Γράφει ο Γιώργος Καλαμάρης* Τις τελευταίες μέρες ακούω διάφορα σε συζητήσεις που έχω με παρέες κ με μεγάλους ανθρώπους που έχουν ζήσει τα γεγονότα του εμφυλίου, ενώ βλέπω και διαβάζω σε πολλά άρθρα στο διαδίκτυο, διάφορα άρθρα και απόψεις για το θέμα των στρατιωτικών λεσχών εφέδρων που τα..... περισσότερα συγκλίνουν στο εξής συμπέρασμα δυστυχώς. Ότι όλοι εμείς που έχουμε δημιουργήσει και συμμετέχουμε σε αυτές τις λέσχες εφέδρων είμαστε η επόμενη γενιά φανατικών ακροδεξιών, απόγονοι Χιτών, ταγμάτων ασφαλείας, ορθόδοξων εθνικιστών, ακόμα και οι συνεχιστές των περίφημων Μ.Α.Υ.δων και ... περισσότερα »

Τζόγος: Το πλυντήριο για το ξέπλυμα του μαύρου και παράνομου χρήματος!

*Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός* * * Η είδηση … Διεθνή επενδυτικά fund, κολοσσοί της παγκόσμιας βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών και ιντερνετικού τζόγου, επιχειρηματικά γκρουπ από Κίνα-Γερμανία-Καναδά-ΗΠΑ, η Intralot του ομίλου Κόκκαλη, Τσέχος μεγαλομέτοχος της Τρ. Πειραιώς και ο επιχειρηματίας Γ. Μελισσανίδης περιλαμβάνονται στη λίστα υποψηφίων αγοραστών του αποκρατικοποιούμενου ΟΠΑΠ. Ο σχολιασμός … ------------------------------ Πραγματικά είναι άξιο λόγου το ενδιαφέρον όλων αυτών των “εντίμων” διεθνών επιχειρήσεων αλλά και των εγχώριων κυρίων για την αγορά του ΟΠΑΠ (και των υπολοίπων... περισσότερα »

…φοροελαφρύνσεις

* καταλήστευση μικρομεσαίων * * Ανθηροστόμου αν-οσίου *

Καλύτερα κατσίκα παρά άνθρωπος;

*Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης* Οταν ο Ανταμ Σμιθ χρησιμοποίησε μεταφορικά την έννοια “*Αόρατος Χείρ”*για να περιγράψει την αρχή της “πεφωτισμένης ιδιοτέλειας” δηλαδή του “προσωπικού οφέλους”, που ανεπαίσθητα λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας, η γνωστή ρήση του Πλάτωνος *«το κοινό συμφέρον συνδέει την κοινωνία ενώ το ίδιο συμφέρον την διασπά»*, πέρασε στο...... χρονοντούλαπο της ιστορίας ως μια αρχή που οδηγεί στον κομμουνισμό ή στον απολυταρχισμό. Σήμερα, με όλα αυτά που βιώνουμε, διαπιστώνουμε ότι και οι δυο τους είχαν δίκιο, μόνο που ο πρώτος μιλούσε για «μια κοινωνί... περισσότερα »

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές διατάξεις στο Νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια

Αντισυνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τη διάταξη του νόμου που έδωσε τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών να συμμετέχουν στις εκλογές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης 'Α βαθμού, όπως και η διάταξη που έκανε ευκολότερη την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων το ΣτΕ... , σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις αυτές του νόμου 3838/2010. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου από το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, το οποίο έκρ... περισσότερα »

Τέλος Νοεμβρίου ολοκληρώνεται ο φράχτης στον Έβρο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στην περιοχή της Νέας Βύσσας προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του ειδικού φράχτη. Το έργο, συνολικής έκτασης πάνω από 10 χιλιομέτρων, που είχε θεμελιώσει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη... Χρήστος Παπουτσής αναμένεται να κοστίσει συνολικά 3.200.000 ευρώ και θα διαθέτει δυο σειρές συρματοπλέγματα, εξωτερικό ύψους 2,5 μέτρων και εσωτερικό ύψους 3 μέτρων. Στο μεσοδιάστημα των δυο συρματοπλεγμάτων που έχει μήκος 1,20 μ. τοποθετούνται κονσερτίνες, των οποίων το ύψος θα υπερβαίνει τα 4 μέτρα. Το καλοκαίρι ο υπουργός Δημόσιας Τάξ... περισσότερα »

Η τρέλα για τον ΠΑΟΚ περνάει πρώτα από το... στομάχι

Το ότι οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι από τους πιο ένθερμους στην Ελλάδα και αγαπούν υπερβολικά την ομάδα τους είναι γνωστό. Το ότι θα έφθαναν, όμως, να εκδηλώσουν τη λατρεία τους ακόμη και κατά τη διάρκεια της «ιερής» στιγμής ενός μπάρμπεκιου είναι πραγματικά εντυπωσιακό... Ποδόσφαιρο και φαγητό είναι δύο από τα βασικά στοιχεία της καθημερινότητας των Ελλήνων και όταν αυτά συνδέονται δημιουργούν ξεκαρδιστικές στιγμές και εξωφρενικές εικόνες που μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό των φιλάθλων. Απολαύστε :

Οι Έλληνες θέλουν πλέον Προεδρική Δημοκρατία!!!

24GRστο24GR
*Στη γνωστή δημοσκόπηση της εταιρίας Κάπα Research που δημοσίευσε προχθές η εφημερίδα το «Το Βήμα της Κυριακής», υπήρχε και μια ερώτηση την οποία δεν πρόβαλαν καθόλου τα ΜΜΕ. * Η ερώτηση αυτή έλεγε: *«Θα θέλατε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συνεχίσει να εκλέγεται από τη Βουλή ή να εκλέγεται απευθείας από το λαό;»*. Η απάντηση... που έδωσαν οι πολίτες είναι: 1) Να εκλέγεται απευθείας από το λαό *74,1%!!!! *, 2) Να συνεχίσει να εκλέγεται από τη Βουλή 18,7% και 3) ΔΓ/ΔΑ 7,2%. Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η ίδια εταιρία…. είχε κάν... περισσότερα »

Το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης

24GRστο24GR
*Σημείωση : Όσοι αποτολμήσουν να εμβαθύνουν στις πηγές της ιστορίας μακριά από τη Ρεπούσεια συλλογιστική θα διαπιστώσουν ότι σε όλα σχεδόν τα νησιά του Αιγαίου υπήρξε από ένα ολοκαύτωμα αντίστοιχο με τη σφαγή της Χίου είτε πρόκειται για την περίοδο της τουρκοκρατίας είτε στη περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης. Ένα από αυτά είναι και το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης στις 1 Σεπτέμβρη 1821.* * **Γράφει ο Δρ. Φάνης Μαλκίδης** (το άρθρο αναδημοσιεύεται με την ευεγενική άδεια του συγγραφέα)* *Η Σαμοθράκη από το 1459 ήταν υπόδουλη με έντονη την οθωμανική παρουσία. * * **Η κήρυξη της επανάστασης ... περισσότερα »

Εισαγγελική έρευνα για την αγορά Apache με "καπέλο" 70 εκατ.δολάρια!

24GRστο24GR
*Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διενέργεια έρευνας, με αφορμή δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα αγόρασε τα ελικόπτερα «Apache» με «καπέλο» 70 εκατ. δολάρια.* Συγκεκριμένα, το 2003 η Ελλάδα... υπέγραψε συμφωνία για την αγορά 12 επιθετικών ελικοπτέρων Apache, με συνολικό κόστος 593.546.882 δολάρια, κόστος το οποίο τελικά έφθασε στα 663.226.367 δολάρια. Η συγκεκριμένη αγορά από την Eλληνική κυβέρνηση έγινε μέσω swap agreement που προσέφερε η Deutsche Bank (!), σύμφωνα με δημοσίευμα της "Real News". Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευ... περισσότερα »

Η γνώση γεωπολιτικής κλειδί για διεξόδους και λύσεις

Η κόντρα ΔΝΤ και Γερμανίας για το ελληνικό χρέος συνεχίζεται, χωρίς να βρίσκεται φόρμουλα λύσης. Οι Η.Π.Α. (δηλαδή το ΔΝΤ) ανησυχούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά για τις ελληνό-αμερικανικές σχέσεις, οι οποίες σύμφωνα με πηγές από την Ουάσινγκτον έχουν φτάσει σε χαμηλό επίπεδο. Με την κυβέρνηση Σημίτη η Ελλάδα έδειξε να προσεγγίζει τα γερμανικά συμφέροντα, ενώ με τον Καραμανλή επιχειρήθηκε να ακολουθηθεί, ίσως με «άτσαλο» τρόπο... , μια τακτική ίσων αποστάσεων με άνοιγμα και προς την Ρωσία, κάτι που εμπόδισαν με νύχια και με δόντια οι Αμερικανοί. Αλλά και με τον αμερικανό-θρεμμένο, ... περισσότερα »

Μπόλαρης : Το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε εμιράτο από διορισμένους παρατρεχάμενους

Νέο «χτύπημα» από τον διαγραφέντα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο οποίος επισημαίνει ότι η δημοκρατική λειτουργία του κόμματος βρίσκεται υπό ομηρία και αφήνει σαφείς αιχμές κατά του προέδρου, Ευάγγελου Βενιζέλου και των ενεργειών του. Ο Μάρκος Μπόλαρης, σε ανακοίνωση που ανάρτησε... στην προσωπική του ιστοσελίδα σχολιάζει με τρόπο δηκτικό τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος και στέλνει μηνύματα προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με τη διαγραφή του. Επισημαίνει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τιμάριο ούτε εμιράτο» και κάνει λόγο για διαγραφές χωρίς να τηρηθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες... περισσότερα »

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ – ΚΑΤΣΙΜΗ Επιστρέφουν στη δημόσια τηλεόραση

Θα επιστρέψουν στην τηλεοπτική τους θέση όπως όλα δείχνουν, η Μαριλένα Κατσίμη και ο Κώστας Αρβανίτης. Μάλιστα η Π.Ο.Ε.ΣΥ. ανακοίνωσε ότι η απεργία των εργαζομένων της ΕΡΤ αναστέλλεται και επανέρχεται η πρωινή εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση»... Διαβάστε την ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.ΣΥ.: Μετά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ προς την επιτροπή απεργών δημοσιογράφων και των αιρετών εκπροσώπων τους, ότι θα συμπορευθούν με τους εργαζόμενους για την επίλυση του ζητήματος των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου. Μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις που έδωσαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαρι... περισσότερα »

Αγρια κόντρα στελεχών της ΔΗΜΑΡ με τον βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη

Βαθαίνει κι άλλο το χάσμα στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη με «πυρ ομαδόν» από διάφορα στελέχη που αμφισβητούν, πλέον, ανοικτά τις προθέσεις του κ. Βουδούρη, ο οποίος συνεχίζει να διαφοροποιείται από τη γραμμή του κόμματος . Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Πελοποννήσου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής... του κόμματος, Μπάμπης Βακαλόπουλος, σε ανακοίνωσή του, στηλιτεύει τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Βουδούρη και την κριτική που εκείνος ασκεί στους χειρισμούς του Φώτη Κουβέλη. Επιτίθεται, ακόμη, στον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ για το παρελθόν του, όταν ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ψήφιζε το πρώτο μνημόνιο «Είσασ... περισσότερα »

Μπεγλίτης : Ανασχηματισμός και συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ με κορυφαία στελέχη

Την ανάγκη αλλαγής προσώπων στον κυβερνητικό σχηματισμό τονίζει ο πρώην υπουργός Πάνος Μπεγλίτης επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε από την αρχή να έχουν λάβει πόστα και στελέχη των άλλων δύο κομμάτων, πλην της ΝΔ, συμπεριλαμβανομένου και του Ευάγγελου Βενιζέλου... Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ εκτίμησε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε διαφορετικές ισορροπίες, ενώ θα έδινε άλλη δυναμική στο κυβερνητικό σχήμα. Χαρακτήρισε, τέλος, ανησυχητικές τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του πως «μετά τα τραύματα της προηγούμενης εβδομάδας, μπορεί να υπάρξει και άμ... περισσότερα »

Αίτηση Neoset για υπαγωγή στο άρθρο 99

Αίτηση για υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 99 φέρεται να κατέθεσε η Neoset, σύμφωνα με πληροφορίες... Να σημειωθεί πως η είδηση δεν επιβεβαιώθηκε από τη διοίκηση της εταιρεία

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους