Translate

Ξημερώνει Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

"Θά ιδήτε τρείς φαμίλιες σ΄ένα σπίτι"

24GRστο24GR
*"Θά ιδήτε τρείς φαμίλιες σ΄ένα σπίτι" είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, και όπως θα δείτε από το κύμα εξώσεων και κατασχέσεων στην Ισπανία, οι άνθρωποι για να αποφύγουν τη διαβίωση στους δρόμους προσπαθούν να μείνουν στους συγγενείς τους. * Αν υπολογίσει πρόχειρα κάποιος πόσα δάνεια είναι στο "κόκκινο" στη χώρα μας τότε το "τρεις οικογένειες σε ένα σπίτι" δεν φαντάζει υπερβολικό, αφού με το τέλος του Μνημονίου 3 καλά θα είναι αν ένα 35% έχει κρατήσει το σπίτι του. Ακολουθεί άρθρο των New York Times που εξηγεί τα ανησυχητικά τεκταινόμενα στην Ισπανία που σύντομα θα χτυπήσουν και την ... περισσότερα »

Οι εκβιασμοί των Γερμανών ευνοούν μόνο τα δύο άκρα

24GRστο24GR
*Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας* *Μαζί με παρέα καλών φίλων μιλούσαμε προ ημερών με έμπειρο πολιτικό, που χειρίστηκε ευαίσθητα θέματα από υπεύθυνη θέση κατά την τελευταία δεκαετία. * Μας έλεγε ότι του κάνει κακή εντύπωση η επιμονή των Γερμανών και άλλων δανειστών μας, οι οποίοι εμμένουν σε συνεχείς εκβιασμούς και σε σκληρά μέτρα χωρίς πάντα να υπάρχει οικονομική λογική. Από τις πολυετείς επαφές του με... Ευρωπαίους εταίρους έχει πεισθεί ότι ορισμένα -όχι όλα- από τα μέτρα που προτείνει η τρόικα είναι αποκλειστικά και μόνο μία μορφή τιμωρίας. Το βλέπουμε τώρα και με τις απαράδεκτες... περισσότερα »

Κανένας δεν μπορεί να σώσει μια χώρα, αν η ίδια δεν δείχνει αποφασισμένη να σωθεί…

24GRστο24GR
*Γράφει ο Κώστας Ροδινός * *Η διαφωνία που ξέσπασε μεταξύ Γερμανίας-Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο (ιδιοτελής ή προσχηματική δεν έχει σημασία) επιβεβαιώνει, για μια ακόμα φορά, αυτό που όλοι γνωρίζουν εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά αρνούνται να ομολογήσουν δημοσίως.* Το πρόγραμμα … «σωτηρίας» της Ελλάδος, που εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια, υπό την επίβλεψη και καθ’ υπόδειξιν της τρόϊκα, είναι για τα ….μπάζα! Εχει πέσει έξω σε όλες τις εκτιμήσεις του, ενώ ουδείς ουσιαστικός στόχος επετεύχθη. Εκτός, εάν….. Θυμίζω ότι το Μνημόνιο Ι, που μας ανακοίνωσαν οι κύριοι Παπανδρέου-Παπακωνστ... περισσότερα »

Είμαστε σε κατάσταση πολέμου…

24GRστο24GR
*Πόλεμος. * * **Το μέσον κατάκτησης λαών και κρατών. * * **Συνήθως διεξάγεται με την χρήση στρατιωτικών όπλων. * Ο στόχος, η κοινωνική και οικονομική καταστροφή και στη συνέχεια, η κατάκτηση – υποδούλωση των ανθρώπων και –κυρίως- της οικονομίας. Γίνεται πάντα με προϋπολογισμό εσόδων και εξόδων. Στις ημέρες μας... διεξάγονται αρκετοί πόλεμοι, οι οποίοι άλλοτε χαρακτηρίζονται ανθρωπιστικοί (για την απελευθέρωση λαών από σκληρά καθεστώτα) και άλλοτε θρησκευτικοί (για την ανάκτηση θρησκευτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων). Οι πόλεμοι, όμως, δεν έχουν πάντα στρατιωτικά χαρακτηριστικά, α... περισσότερα »

Το εθνικό ακαθάριστο πνευματικό πολιτικό προϊόν

24GRστο24GR
Περί συνειδήσεως ή σπουδή σε νεκρά φύση Γράφει η Δέσποινα Β. Τσαμόγλου / Δικηγόρος *Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε όλοι τηλεόραση. * *Όλοι. Ακόμη κι όσοι την μετατρέψαμε σε οθόνη προβολής οπτικών δίσκων, σε οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή ή την χρησιμοποιούμε ως βάση για τη γυάλα με τα χρυσόψαρα, αρνούμενοι να υποστούμε κατάπνιξη της νοημοσύνης μας παρακολουθώντας τις «ειδήσεις των οκτώ» ή να καφροποιηθούμε* μέσω των τουρκικών σίριαλ. * Ήταν η ανάγκη των Ελλήνων να... πείσουμε τον εαυτό μας ότι ζούμε ακόμα σε μία ελεύθερη, πολιτειακά, κατάσταση, ότι έχουμε το δικαίωμα -έστω κ... περισσότερα »

Μαγαζάκι της Κεφαλογιάννη το Υπουργείο Τουρισμού!

24GRστο24GR
*Τα... χούγια του αφεντικού της, του Σαμαρά, απέκτησε και η... "Αυτοκράτειρα" Όλγα, και μοιράζει εικοσαχίλιαρα σε υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες σαν τα... μαρουλόφυλλα, λες και είναι δικά της!!!* Δείτε τι πληρώνει ο υπερχρεωμένος και ταλαίπωρος Ελληνικός λαός κάθε μήνα για τις... υπερωρίες (*να τους πάρουμε και πετσέτα για τον ιδρώτα)* των υποτακτικών της υπουργού τουρισμού...!!! Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι εκτός απο τις υπερωρίες, τα νυχτερινά και τις αργίες, η Κεφαλογιάννη καθιέρωσε και την... απογευματινή εργασία με το αζημίωτο φυσικά...!!!

Τέλος Νοεμβρίου ολοκληρώνεται ο φράχτης στον Έβρο

24GRστο24GR
*Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στην περιοχή της Νέας Βύσσας προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του ειδικού φράχτη.* Το έργο, συνολικής έκτασης πάνω από... 10 χιλιομέτρων, που είχε θεμελιώσει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής αναμένεται να κοστίσει συνολικά 3.200.000 ευρώ και θα διαθέτει δυο σειρές συρματοπλέγματα, εξωτερικό ύψους 2,5 μέτρων και εσωτερικό ύψους 3 μέτρων. Στο μεσοδιάστημα των δυο συρματοπλεγμάτων που έχει μήκος 1,20 μ. τοποθετούνται κονσερτίνες, των οποίων το ύψος θα υπερβαίνει τα 4 μέτρα. Το καλοκαίρι ο υπουργός Δημόσιας... περισσότερα »

ΔΩΔΩΝΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

*Της Ρέας Βιτάλη* Αγαπητέ Τάσο Τέλλογλου Προχθές διάβασα ένα κείμενό σου «Φιλόξενη χώρα για επενδυτές». Ξεχωρίζω τους ανθρώπους σ' αυτούς που καταλαβαίνουν, σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν και σ΄αυτούς που δεν θέλουν να καταλάβουν. Σε κατατάσσω στην πρώτη κατηγορία. Εσκεμμένα δεν γράφω «συναδέλφους». Με τρομάζει η λέξη καθώς χρόνια μεταφραζόταν λάθος. Άλλωστε είμαι χρονογράφος. Ωραίο ακούγεται ως παράκαμψη και διαφύλαξη. Πάμε στο θέμα μας. Διάβασα το ...... κείμενό σου και με τρώει η γλώσσα μου να σου δώσω πληροφορίες. Χθες στο εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗ κατέβηκε ένα τεράστιο πανό πο... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους