Translate

Πρωϊνό Τετάρτης 14 Νοεμβρίου

Το ΣτΕ καταργεί τον νομό Ραγκούση για το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες

24GRστο24GR
*Αντισυνταγματικές έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τις δύο επίμαχες διατάξεις που αφορούν την ιθαγενοποίηση αλλοδαπών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας αλλά και το δικαίωμα των αλλοδαπών να συμμετέχουν ως υποψήφιοι ή ως ψηφοφόροι στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.* *Βάσει του νόμου Ραγκούση περίπου 266.250 αλλοδαποί απέκτησαν δικαίωμα ψήφου. * Η υπόθεση έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ύστερα από... προσφυγή Έλληνα πολίτη, ο οποίος ζητούσε να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι δύο διατάξεις του νόμου. Οι δικαστικοί λειτουργοί αποφάνθηκαν ότι το δικαίωμα ... περισσότερα »

Αρχισαν τώρα να γέρνουν και τα ελικόπτερα!

24GRστο24GR
Σκάνδαλο (του 2003) με τα Apache *Εκπλήξεις (ίσως σημαντικότερες και από το τεράστιο σκάνδαλο των υποβρυχίων) μπορεί να κρύβει η διενέργεια έρευνας που διέταξε χθες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Παν. Φάκου με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα αγόρασε τα ελικόπτερα Apache με «καπέλο» 70.000.000 δολάρια!* Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, καταρχάς θα... υπάρξουν δυσκολίες για την απόδειξη του ύψους του «καπέλου», επειδή σε αγορές αμυντικού υλικού το κόστος ορισμένων -ειδικά σχεδιασμένων- συστημάτων μπορεί να υπερτιμολογηθ... περισσότερα »

Μεταλλαγμένα: Κατάπιαν... αμάσητη τη γαλλική έρευνα για τον καρκίνο!

24GRστο24GR
*Η απόφαση της EFSA ήταν περισσότερο από αναμενόμενη, αφού η Ευρωπαϊκή Αρχή δεν θα μπορούσε να «αδειάσει» τον εαυτό της γνωμοδοτώντας ότι το 2003 είχε κάνει λάθος δίνοντας το πράσινο φως για την κυκλοφορία του µεταλλαγμένου καλαµποκιού... και θεωρώντας ότι η διάθεση της γενετικά τροποποιηµένης ποικιλίας στην αγορά ως τροφίµου ή ζωοτροφής ή προς επεξεργασία «δεν αναµένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων ή των ζώων ή στο περιβάλλον».* Έτσι η Αρχή που υποτίθεται ότι... έχει την ευθύνη για την ασφάλεια τροφίµων στην Ευρώπη, έκρινε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να... περισσότερα »

Προκαλούν ξανά οι γυφτοσκοπιανοί: "Τα χρήματά μας πηγαίνουν στην Ελλάδα"!

24GRστο24GR
*Σε μεγάλη εκροή κεφαλαίων από ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια προς τις μητρικές εταιρίες τους, είχε αναφερθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των Σκοπίων, Ντιμίταρ Μπόγκοβ.* Ο κεντρικός τραπεζίτης των Σκοπίων είχε υποστηρίξει ότι... μόνο τους πρώτους οχτώ μήνες του 2012 καταγράφηκε εκροή κεφαλαίων προς γειτονική χώρα (την οποία δεν κατονόμασε), ίση με το 1% του ΑΕΠ των Σκοπίων . Δεδομένου ότι το ΑΕΠ των Σκοπίων είναι 7 δισ.ευρώ, οι Σκοπιανοί υπολόγισαν την εκροή στα 70 εκατ.ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το ύψος της εκροής κεφαλαίων... περισσότερα »

ΤΑΙΠΕΔ: Προσανατολίζεται στην πώληση 100% του Ελληνικού

Πριν το τέλος του 2013 πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τον προτιμητέο επενδυτή Στην πώληση του 100% της εταιρείας Ελληνικό προσανατολίζεται το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, αλλάζοντας την στρατηγική, η οποία αρχικά προέβλεπε την πώληση ποσοστού μέχρι 70%, σύμφωνα με την Καθημερινή... Η αξιοποίηση του Ελληνικού αποτελεί πλέον βασική προτεραιότητα, καθώς η τρόικα πιέζει η σύμβαση παραχώρησης του ακινήτου να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2013. Στο σχέδιο Μνημονίου μάλιστα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρεται ότι τα όποια έσοδα από την ... περισσότερα »

Σε διαθεσιμότητα από σήμερα οι πρώτοι 2.000 υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

24GRστο24GR
Απειλούν και με πρόστιμα όσους δεν δώσουν ονόματα *Σε... πόλεμο με τους δημοσίους υπαλλήλους βρίσκονται από χθες η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. * Και αυτό γιατί με τη δημοσίευση του Μνημονίου 3 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πάνω από... 2.000 υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, αντιμετωπίζουν, άμεσα, το φάσμα της απόλυσης μέσω της ένταξής τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Την ίδια ώρα οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα βρίσκονται σε κινητ... περισσότερα »

Βίντεο – σοκ από την Συρία: Αυτά τα καθάρματα χρηματοδοτεί ο Σόρος και αναγνωρίζουν ως “συνομιλητές” οι δυτικοί - Ντροπή σας!!

24GRστο24GR
*ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ* * * *Η στυγνή αλήθεια των ισλαμοφασιστικών καθαρμάτων που αναβιώνουν τις γενοκτονίες του κεμάλ προσπαθώντας να γκρεμίσουν την δημοκρατία στην Συρία. * Καμμία συνδιαλλαγή με τα κτήνη και τους βαθύπλουτους χρηματοδότες τους. *ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ!!* .

Αποκάλυψη – βόμβα από τον Μαγκούφη του ΠΑΣΟΚ: Η συμμορία του Σημίτη έβγαλε στο εξωτερικό 65 δις Ευρώ από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου!

24GRστο24GR
*Μία αποκάλυψη μεγατόνων έκανε ο τ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πραίτορας του ΓΑΠ, Χρήστος Μαγκούφης.* Σήμερα το πρωΐ ήταν καλεσμένος της Πόπης Τσαπανίδου λόγω της “διαμάχης” που έχει ξεσπάσει μεταξύ Σημίτη και Παπανδρέου. Ο Πόπη τον είχε... καλέσει επειδή ο Μαγκούφης είχε χαρακτηρίσει παλαιότερα τον Σημίτη “πολιτικό νάνο”. Και έβγαλε λαυράκια. Ο Χρήστος Μαγκούφης επιβεβαίωσε με τον ηχηρότερο τρόπο αυτό που υποστηρίζουμε εδώ και χρόνια: *Η κατάρρευση της Ελλάδας ήταν σχεδιασμός μίας συγκεκριμένης συμμορίας που ακόμα και σήμερα κρατά τα ηνία*. *“Από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, χά... περισσότερα »

Δατσέρης: Το ΠΑΣΟΚ απομειώνεται, ξεφουσκώνει…

Με ένα άρθρο επανέρχεται ο παραιτηθείς γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δατσέρης επί των δηλώσεών του για τη «φούσκα του ΠΑΣΟΚ» που τάραξε τα νερά στην Ιπποκράτους, αποδοκιμάστηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και προκάλεσε την παραίτησή του... Ο κ. Δατσέρης, σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα «Έθνος» επιμένει: «Στην πολιτική, η ωμή αλήθεια δεν είναι αρεστή. Είναι εθισμένη στον έμμεσο και αναλογικό λόγο και αναδεικνύει επιφαινόμενα», σημειώνει στην εισαγωγή του. Σύμφωνα με τον κ. Δατσέρη, η χώρα κατά τη μεταπολίτευση διπλασίασε το οικονομικό της μέγεθος και επταπλασίασε το... περισσότερα »

Αυξάνουν τη βοήθεια προς της Συρία οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την αποστολή επιπλέον 30 εκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία και χαρακτήρισαν το σχηματισμό του νέου συνασπισμού της αντιπολίτευσης σημαντικό βήμα που θα βοηθήσει την Ουάσινγκτον να ελέγξει τη ροή της αμερικανικής βοήθειας... Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον προέβη στην ανακοίνωση αυτή ύστερα από συνομιλίες που είχε στο Περθ με τον αυστραλό ομόλογό της Μπομπ Καρ, ενώ ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα είχε συνομιλίες με τον αυστραλό ομόλογό του Στίβεν Σμιθ. Ωστόσο οι ΗΠΑ επιφυλάχτηκαν να αναγνωρίσουν πλήρως τη συριακή αντιπο... περισσότερα »

Μιχελογιαννάκης:Έκανα λάθος που πήγα στη ΔΗΜ.ΑΡ

«Όσον αφορά στο μη σεβασμό από τη Δημοκρατική Αριστερά στην προγραμματική συμφωνία, στο πρόγραμμά της και στην έλλειψη διαπραγματευτικού λόγου από αυτόν που ήθελα έκανα λάθος που πήγα στη ΔΗΜ.ΑΡ», τόνισε ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος μίλησε και για την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα:... «Συναντήθηκα με τον κ. Τσίπρα και του είπα ότι μετά το μνημόνιο 3 και τον προϋπολογισμό η κατάσταση θα φτάσει στην πλήρη εξαθλίωση. Θα είμαι ανεξάρτητος και θα συνεργάζομαι με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα νομοσχέδια. Θέλω να κατέβω στις ε... περισσότερα »

Βαρουφάκης:"Κοσοβοποιούν" την Ελλάδα

«Είμαι πολύ πιο απαισιόδοξος μετά την ανακοίνωση ότι θα πάρουμε τη δόση, η μαύρη τρύπα μεγαλώνει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ... «Η κόντρα για το χρέος μας είναι η πιο σημαντική εξέλιξη των τριών τελευταίων ετών και θα πρέπει να την εκμεταλλευτεί η ελληνική κυβέρνηση», επεσήμανε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Το ελληνικό χρέος θα κουρευτεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ζητούμενο είναι αυτό να βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας. Αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική θα οδηγηθούμε στην «Κοσοβοποίηση» της Ελλάδας. Δείτε το βίντεο από τ... περισσότερα »

Η Ελένη Ζαρούλια θέλει στρατιωτική θητεία και για τις γυναίκες

Την ώρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πάγωσε την αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες (λόγω οικονομικής κρίσης), η σύζυγος του «Αρχηγού» της Χρυσής Αυγής κυρία Ελένη Ζαρούλια ζητά υποχρεωτική στράτευση των γυναικών από τα 18 τους χρόνια... Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, η κυρία Ζαρούλια, της οποίας η κόρη, η Ουρανία δεν «κινδυνεύει» να στρατευθεί αφού είναι ήδη 25 ετών, λέει ότι το ισχύον σύστημα στρατεύσεως αποτελεί μία διάκριση εναντίον του «ασθενούς φύλου». Πηγή: newpost.gr

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους