Translate

Μεσημέρι της Τρίτης 13 Νοεμβρίου

Να μην χάσουμε την «ψυχή» της Αριστεράς

Εντός μίας εβδομάδας κοινοβουλευτικού οργασμού -με την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού- διασφαλίστηκε ότι ο φαύλος κύκλος της λιτότητας θα συνεχίσει να αποδομεί την κοινωνία και να καταστρέφει την οικονομία, αν δεν υπάρξει σχετικά σύντομα πολιτική αλλαγή. Πέραν των οικονομικών ζητημάτων, βασικά ερωτήματα που τίθενται, μετά την πλούσια συζήτηση για τον προϋπολογισμό, είναι τα εξής: Τί θα απογίνουν οι αξίες της Αριστεράς, μέσα σε μια κοινωνία που ισοπεδώνεται και ταυτόχρονα βράζει από οργή;.... Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ οσμώνεται με τα κοινωνικά στρώματα που συναντιέται σε αυτή τη νέα περ... περισσότερα »

Αλλάζουν η σύνθεση και οι όροι λειτουργίας της κυβέρνησης…

Το μνημόνιο πέρασε με 153 ψήφους. Ο προϋπολογισμός με 167, αλλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν μαζί μόλις 151 βουλευτές. Η νέα αριθμητική της Βουλής, αλλά και η εμπειρία από τη λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης τους τέσσερις πρώτους μήνες, οδηγούν τους τρεις αρχηγούς σε αλλαγές. Για την ώρα, επισήμως, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης θέτουν θέμα αλλαγής των όρων λειτουργίας... Να ενημερώνουν οι υπουργοί, να κατατίθενται κοινά σχέδια νόμου κοκ. Πίσω, όμως, από τις θεσμικές βελτιώσεις κρύβονται τα πρόσωπα. Καθώς η νέα κυβέρνηση, με την «πρόικα» της δόσης θα επιχειρήσει να αλλάξει το κλ... περισσότερα »

Το λόμπι της Αλέκας

Νά λοιπόν που αποκαλύπτεται ότι υπάρχει και μαρξισμός της δραχμής: Η ελληνική αστική τάξη είναι χωρισμένη στα δυο, ένα τμήμα της είναι με το ευρώ και το εκπροσωπούν πολιτικά ο Σαμαράς και οι δορυφόροι του, κι ένα άλλο τμήμα της είναι με τη δραχμή και το εκπροσωπούν πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δορυφόροι του. Την αυτουργία και την τιμή της άποψης έχει η Αλέκα Παπαρήγα... και η ανακοίνωσή της έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Υπήρξε δε τόσο πειστική, ώστε να συγκινήσει ακόμα και τo δίδυμο Σαμαρά-Στουρνάρα, που τη βρήκε «συνεπή» – σε αντίθεση με τις ασυνεπείς από... περισσότερα »

Έρχεται το "βραχιολάκι" αντί της προσωρινής κράτησης - Πλησιάζει το "τσιπάκι" στο σώμα!

24GRστο24GR
*Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών μέσων και της ψηφιακής τεχνολογίας για ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, το ολοκληρωμένο σύστημα πρακτικών δικαστηρίων, το... εθνικό ποινικό μητρώο, το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα των καταστημάτων κράτησης, η εφαρμογή του «βραχιολιού» αντί της προσωρινής κράτησης, αλλά και η εισαγωγή σχεδίου νόμου που θα κωδικοποιεί τη νομοθεσία ναρκωτικών, με εξορθολογισμό των ποινών για μικροδιακίνηση και αυστηρότερο πλαίσιο, είναι μερικές από τις δράσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, στις οποίες αναφέρθηκε σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός, Κώστας Καραγκούνης.* Πάντως ... περισσότερα »

Σκορδάς: "Θα δοθεί νέα παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών"

24GRστο24GR
*Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει νέα παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών.* Ο υφυπουργός Ανάπτυξης ενημερώνει ότι... διεξάγεται κύκλος διαβούλευσης με καταναλωτικές οργανώσεις, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κ.λπ., σχετικά με τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα αντιμετωπίζει την παρούσα οικονομική συγκυρία και τις δυσκολίες που αυτή επιφέρει στον δανειολήπτη, χωρίς να υπονομεύεται η προσπάθεια ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος μέσω της ανακεφαλαιοποίησης του. Ως ... περισσότερα »

Ψήφισαν στα κρυφά νέο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!

24GRστο24GR
*Πριν προλάβουμε να εξοφλήσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ και να στρέψουμε την προσοχή μας στο Ενιαίο Τέλος Ακινήτων, μας φορτώνουν νέο χαράτσι στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. * *Το ψήφισαν κιόλας στα… μουλωχτά, μέσω του μεσοπρόθεσμου! * *Οι δήμοι αποκτούν το δικαίωμα ακόμη και να… 10πλασιάσουν το ΤΑΠ που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.* Ήδη, έχει ξεσηκωθεί το σύμπαν ενώ η ΠΟΜΙΔΑ με ανακοίνωσή της έχει δώσει παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό το χαράτσι στην πράξη. *Δείτε την ανακοίνωση: * Δεκαπλασιασμό (περίπου) του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέ... περισσότερα »

Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια οι γιατροί κατά της δραστικής!

24GRστο24GR
Οι δανειστές μας επιβάλλουν μέτρα «που φαλκιδεύουν την άσκηση της ιατρικής και κάνουν τους ασθενείς πειραματόζωα», τονίζουν οι γιατροί *Στα δικαστήρια της Ελλάδας και της Ευρώπης, αλλά και στους ευρωπαϊκούς φορείς και οργανισμούς, προσφεύγουν πλέον οι γιατροί, αγανακτισμένοι από τα νέα μέτρα για τη συνταγογράφηση με δραστική ουσία, που φαλκιδεύουν την άσκηση της ιατρικής και κάνουν τους ασθενείς πειραματόζωα.* Την ίδια στιγμή, αποφάσισαν ότι... θα συνεχίσουν να γράφουν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στο βιβλιάριο του ασθενή το φάρμακο που οι ίδιοι πιστεύουν ότι είναι κατάλληλο ... περισσότερα »

Η Αριστερά στηρίζει τα μνημόνια!

24GRστο24GR
*Η ΝΔ έμεινε με 125 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ με 26. Το σύνολο και των δύο κομμάτων ανέρχεται σε 151 βουλευτές. * Επομένως, αν η ΔΗΜΑΡ με τους 13 βουλευτές της άρει την εμπιστοσύνη της τότε η κυβέρνηση είναι αδύνατο να σταθεί με 151 βουλευτές πέρα από λίγες μέρες. Τι βλέπουμε λοιπόν; Βλέπουμε πως... στην ουσία η Αριστερά στη χώρα μας στηρίζει πλήρως τα μνημόνια και την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού!!! Μην νομίζει κανείς ότι η υπόλοιπη Αριστερά (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) είναι διαφορετική, απλά… το παίζει εκ του ασφαλούς εκτός κυβέρνησης για να εισπράττει τη φθορά. Σε ότι αφορά την ΔΗΜΑΡ, δ... περισσότερα »

Η Μέρκελ θα «στραγγαλίζει» την Ελλάδα ως τις γερμανικές εκλογές

«Κύριε καθηγητά, έχουμε κι εμείς εκλογές». Αυτό είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ελληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα, όταν ο τελευταίος τηλεφώνησε για να διαμαρτυρηθεί για τις καθυστερήσεις στη δόση... Η φράση αυτή του κ. Σόιμπλε είναι ενδεικτική της στάσης που θα κρατήσει το Βερολίνο απέναντι στη χώρα μας στους επόμενους μήνες ως τις γερμανικές εκλογές. Ολα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί για σχεδόν ένα χρόνο ακόμη αυτό το τρενάκι του τρόμου για την Ελλάδα. Δεν είναι απίθανο να παραταθεί για πολλούς μήνες η αγωνία της Ε... περισσότερα »

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την ονομαστική του εορτή.

Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ἐπί τῇ ἐγγιζούσῃ ὀνομαστικῇ του ἑορτῇ ἀπέστειλε πρός τόν εὐαγῆ Κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ λαό τῆς Μητροπολιτικῆς του περιφερείας τήν κάτωθι Ἀνακοίνωσι: * «᾿Αγαπητοί Πατέρες καί ᾿Αδελφοί, Ἐναύλως κατά τάς δυσχειμέρους ἡμέρας ταύτας καθ’ ἅς ἐπερίσσευσεν ἡ ἀνοησία καί τά ἐγκλήματα ἐν τῇ Ἁγιωτάτῃ ἡμῶν ᾿Αποστολικῇ καί Ὀρθοδόξῳ Καθολικῇ Ἐκκλησίᾳ ἀκούεται ὁ Παύλειος λόγος: «τίς ἀσθενεῖ, καί οὐκ ἀσθενῶ; τίς σκανδαλίζεται καί οὐκ ἐγώ πυροῦμαι; (Β΄ Κορ. 11:29) καί ὑποχρεοῖ τούς διακόνους τοῦ εὐχαριστιακοῦ σώματος εἰς συσταύρωσιν μετά τοῦ δοκιμαζομένου κα... περισσότερα »

Η Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Χωριό Λουκά Μαντινείας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 και την Τρίτη 13η Νοεμβρίου 2012 η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Χωριό Λουκά της Τριπόλεως, απ' όπου έλκει την καταγωγή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Σημειωτέων ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου του Χωρίου Λουκά είναι ο μοναδικός σε όλη την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Διαβάστε περισσότερα »

Επιασαν για απάτη γνωστό συνδεσμίτη

24GRστο24GR
Επαιζε μεγάλα ποσά σε στοίχημα στο διαδίκτυο *Βόμβα στα ποδοσφαιρικά στέκια της Αττικής έπεσε με τη σύλληψη οργανωμένου οπαδού μεγάλης ΠΑΕ, ο οποίος κατηγορείται από την Αστυνομία για απάτη κατ’ εξακολούθησιν, παράβαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας, προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών και ρύθμισης αγοράς των παιγνίων.* Ο 34χρονος... σκληροπυρηνικός οπαδός συνελήφθη στο σπίτι του στο Ιλιον έπειτα από καταγγελία ιδιοκτήτριας ψιλικατζίδικου στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της και, προφασιζόμενος φιλικό πρόσωπο και πελάτη της, την έπεισε να το... περισσότερα »

Ο ιός του τρόμου στη Θεσσαλονίκη

24GRστο24GR
Εξι ακόμα νεογνά μολύνθηκαν από το μικρόβιο κλεμπσιέλα *Μάχη για τη ζωή δίνει νεογνό στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, χτυπημένο από το θανατηφόρο μικρόβιο κλεμπσιέλα. * Συνολικά έξι είναι τα νεογνά που μολύνθηκαν και νοσηλεύονται, ενώ άλλα τέσσερα βρήκαν τραγικό θάνατο στην ίδια μονάδα σε διάστημα μιας εβδομάδας πριν από λίγες μέρες. Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας... (ΕΚΕΠΥ) χτύπησε συναγερμό, ειδικοί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, στο νοσοκομείο επικρατεί αναστάτωση, αλλά η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας παραμένει ανοιχτή. Το μικρόβιο που προκαλεί σηψαιμία ... περισσότερα »

Σύνδρομο στέρησης…

24GRστο24GR
*Νούμερα, νούμερα, μέτρα και ξανά μέτρα, νομοσχέδια και κόντρα νομοσχέδια, νόμοι καινούργιοι μαζί με τους παλιούς, πολιτικοί πουλημένοι φτιάχνουν μια βουλή μαζί μ’ εκείνους τους πολιτικούς τους απούλητους, τράπεζες χρεοκοπημένες δανείζουν σε χρεοκοπημένους επιχειρηματίες κάτι αόρατα λεφτά σε ομόλογα και δεν ξέρω πόσες ακόμη ονομασίες σκαρφιστικανε για να υπάρχει μεγαλύτερο χρέος, χρέος που να υπερβαίνει κατά πολύ το πραγματικό χρήμα που κυκλοφορεί.* Ε και ; γιατί τους βρίζουμε; αυτήν την δουλειά (απατεώνες) μάθανε, αυτήν κάνουνε…. Εμείς; ποιος είναι ο ρόλος μας μέσα σ’ αυτό το μπά... περισσότερα »

Ισπανία: Οι αυτοκτονίες μπλοκο στις κατασχέσεις σπιτών

24GRστο24GR
Πάγωσαν οι εξώσεις *Ο Χοσέ Μιγκέλ Ντομίνγκο κρεμάστηκε λίγες ώρες προτού του κατασχέσουν το σπίτι. * Για τους δικούς του ανθρώπους, η απόφαση της ισπανικής Ενωσης Τραπεζών να προχωρήσει στο πάγωμα των εξώσεων για δύο χρόνια ήρθε αργά. Ο Ντομίνγκο, όπως και... τα άλλα θύματα της κρίσης και των τραπεζών, στάθηκαν η αφορμή για τη θύελλα διαμαρτυριών που ακολούθησε. Επί εβδομάδες εκατοντάδες διαδηλωτές κατασκήνωναν έξω από την Bankia και άλλες τράπεζες και ζητούσαν μια κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για τους δανειολήπτες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν. Σε ανακοίνωσή της η ισπανική Τρ... περισσότερα »

Η λατρεία του Χίτλερ "ανθεί" στην Ινδονησία!

24GRστο24GR
*Η λατρεία του Χίτλερ είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των νέων Ινδονήσιων σήμερα. * Πολλοί νέοι άνδρες και γυναίκες φορούν ναζιστικά σύμβολα, εικόνες του Χίτλερ, SS και σβάστικες σε ζώνες, και T-shirts. Είναι πολύ εύκολο να τα αγοράσεις στην πόλη της Γιογκιακάρτα. Το ίδιο συμβαίνει σήμερα και σε άλλες χώρες της Ασίας. Αυτό που συμβαίνει... μπορεί εν μέρει να εξηγηθεί από το γεγονός ότι οι νέοι είναι πολύ μακριά από το Ολοκαύτωμα. Τρεις καθηγητές γερμανικών, που εργάζονται στο κρατικό πανεπιστήμιο της Γιογκιακάρτα, έχουν την λατρεία του Χίτλερ στο πανεπιστήμιο. Αποφάσισαν να διοργ... περισσότερα »

Παροξυσμός Αλβανών: Απειλές κατά της Ελλάδας από την αλβανική κυβέρνηση για έρευνες και μειονότητα!

24GRστο24GR
*Επίθεση και απειλές κατά της Ελλάδας είχαμε από το υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Εντμόν Παναρίτι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στα Τίρανα, με τον ομόλογό του από το Κόσοβο Ενβέρ Χοτζάι. * * * *Λαμβάνοντας θέση 100% υπέρ των εξτρεμιστών της Αλβανίας και το κυριότερο έθεσε...* * **** επίσημα θέμα δικαιωμάτων της Ελλάδας να κάνει έρευνες πετρελαίου στο Βόρειο Ιόνιο χωρίς την άδεια της ... Αλβανίας!*. *Χρησιμοποιώντας την απόλυτα ανώδυνη φράση του* *Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, για «έξαρση του σοβινισμο... περισσότερα »

Προνοιακά επιδόματα: Πότε θα δοθούν στους δικαιούχους

24GRστο24GR
*Τα προνοιακά επιδόματα Σεπτεμβρίου –Οκτωβρίου θα δοθούν στις αρχές Δεκεμβρίου, με δύο μήνες καθυστέρηση, επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γ. Ιωαννίδης.* Περίπου 240.000 οικογένειες περιμένουν πως και πως αυτή την οικονομική βοήθεια, η οποία... αντί για το Φθινόπωρο θα δοθεί τελικά λίγο πριν τα Χριστούγεννα! Ο κος Ιωαννίδης αφού τόνισε πως το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει τον δικό του κουμπαρά, επεσήμανε πως τα χρήματα αυτά προέρχονται από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης! .

Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο άνθρωπος του Σόρος, που θα διαχειριστεί τα “πορτοκαλί κονδύλια” στην Ελλάδα - Όλο το παρασκήνιο

24GRστο24GR
-Το Γεύμα με πασίγνωστο εκσυγχρονιστή, στην Αθηναϊκή λέσχη… ME ONOMATA -Καλεσμένος στην δεξίωση της Μέρκελ στην Αθήνα! -Η εκχώρηση της χώρας στους γερμανούς, στην τελική ευθεία *Ο άνθρωπος που βλέπετε δίπλα στον μαϊμού νομπελίστα, κατάπτυστο κερδοσκόπο Ρουμπινί, λέγεται Στέλιος Ζαβός.* Τον δε Ρουμπινί, όλοι τον γνωρίζετε ως “φίλο” του Παπανδρέου, που μετά από κάθε συνάντηση με το ελληνόφωνο πολιτικό ανδρείκελο, έκανε και μία δήλωση που απογείωνε τα Spreads. Τον κύριο Ζαβό όμως... δεν τον γνωρίζουν οι περισσότεροι. Και όμως, είναι ο άνθρωπος που θα διαχειριστεί το χρήμα του Σόρος για... περισσότερα »

Η (μαύρη) λίστα Καμίνη

24GRστο24GR
Πρώτος από όλους έσπευσε να δώσει ονόματα προς απόλυση *Στον καλύτερο συνεργάτη της τρόικας και των μνημονιακών δυνάμεων που έχουν διαλύσει τη χώρα αναδεικνύεται ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης. * Και αυτό γιατί προτού το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκδώσει τη διευκρινιστική εγκύκλιο... κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας, έχει ήδη έτοιμη τη λίστα με τους πρώτους 68 υπαλλήλους αορίστου χρόνου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικότητας διοικητικού - λογιστικού, οι οποίοι θα απολυθούν έπειτα από πολλά χρόνια δουλειάς στον δήμο. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχει... περισσότερα »

Γονυπετείς... ξεροσταλιάζουν

*Γράφει ο Σταύρος Χριστακόπουλος * Η Ευρώπη ζητάει όλο και περισσότερες δεσμεύσεις σε επίπεδο εθνικής κυριαρχίας για να δώσει χρηματοδοτικές ανάσες στην Ελλάδα και επιμένει στην επιμήκυνση. Το ΔΝΤ δεν αποδέχεται την επιμήκυνση ως λύση και ζητάει καθαρή λύση με κούρεμα εις βάρος των κρατών - δανειστών. Η κυβέρνηση, στον κόσμο της, μιλάει για ανάπτυξη... Το χάος όμως που επικρατεί γύρω από το ελληνικό θέμα μεταξύ των δανειστών και της τρόικας αφορά κυρίως την*.......* πολιτική σφαίρα. Εκεί απλώς αποτυπώνεται η δυστοκία εξεύρεσης μιας μόνιμης ή, έστω, σχετικά μακροπρόθεσμης λύσης στο... περισσότερα »

Το …τέλος του ΠΑΣΟΚ

«Κανένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που μπήκε στο ΔΝΤ δεν επέζησε. Όσα κόμματα μπήκαν στον ΔΝΤ εξαφανίστηκαν», δήλωσε χθες ο πράσινος αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ο...... κ.Βενιζέλος να πάει σε ανοιχτό συνέδριο, χωρίς αποκλεισμούς. «Να τα πούμε “έξω από τα δόντια”», είπε για το θέμα της ηγεσίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι «είναι νωπή η εκλογή Βενιζέλου από τη βάση και άκομψο να θέτουμε θέμα ηγεσίας». Δεν παρέλειψε βεβαίως να επανέλθει στο θέμα Λοβέρδου, αναρωτηθείς «πότε συμμετείχε στην ΚΟ ο κ.Λοβέρδος και τώρα ζητάει τη σύγκλησή της», ενώ ... περισσότερα »

Δραματικό νεροπίστολο

*Γράφει ο Μικρός Φωκίων* Αγαπητοί δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι μην περιμένετε να πληρωθείτε. Η τρόικα δεν μας δίνει την δόση άμεσα. Σύμφωνα με τον αξιόπιστο, πατριώτη, ειλικρινή, σωτήρα Αντώνη Σαμαρά, Σφουγγαράκη ή Κομανέτση, στις 16 Νοεμβρίου η Ελλάδα δεν θα έχει διαθέσιμα για......... μισθούς και συντάξεις. Οπότε; Ή θα πεινάσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ή για άλλη μια φορά το παραμύθι πήγε σύννεφο… Όποιος είδε την υπογραφή του Ρουπακιώτη κατάλαβε γιατί στην αρχή δεν ήθελε να υπογράψει για τα μέτρα. Πώς να την περιγράψω για να την καταλάβεις; Πως είναι η κόκκινη κορ... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους