Translate

Άγιοι και Εκκλησία: Διήμερο Σεμινάριο Πνευματικών στη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Διήμερο Σεμινάριο Πνευματικών στη Μητρόπολη Δημητριάδος.


Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, 2015 Στα πλαίσια της διαρκούς μερίμνης για τον καταρτισμό των Πνευματικών και των υποψηφίων Πνευματικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, θα πραγματοποιηθεί Διήμερο Σεμινάριο Πνευματικών, 11 και 13/2, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Την πρώτη ημέρα (11/2) θα ομιλήσουν: Διαβάστε περισσότερα »

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Ο ΑΧΡΙΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

. [image: Ενσωματωμένη εικόνα 1] . O πρωθιερέας π.Νικόλαος Balashov, υποδέχεται τον Αρχιεπίσκοπο. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Ο ΑΧΡΙΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. . . επιμέλεια: Θωμάς Αναστασιάδης Αφίχθηκε σήμερα Κυριακή 8-2-15 στη Ρωσία για θεραπεία, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ.Ιωάννης (Vranishkovsky), ύστερα από πρόσκληση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ.Κύριλλου. Στο αεροδρόμιο "Βνούκοβο" της Μόσχας, τον Μακαριώτατο Ιωάννη υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκ... περισσότερα »

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ ΤΩΝ ΚΑΡΟΥΛΙΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.

Ο π. Μιχαήλ, ο Ζηλωτής μοναχός που ζει σε μια ερημιά ανάμεσα στα Κατουνάκια και τα Καρούλια, είναι ένας άνθρωπος εκπληκτικά ανόμοιος με τους άλλους τους καλογήρους. Όχι τόσο επειδή τούτος εδώ ό καλόγερος με την καθαρότητα της καρδιάς, την απλότητα και την αγαθότητα που τον διακρίνουν κατορθώνει να συγκινήσει κάθε διαβάτη που θα ζητούσε να ξαποστάσει για λίγο στο φτωχικό του καλύβι, όσο γιατί ό π. Μιχαήλ, αν και Ζηλωτής και πραγματικός ασκητής, ωστόσο στα μεγάλα προβλήματα της ζωής δείχνει να έχει προσβάσεις καθόλου ευκαταφρόνητες. Διαβάστε περισσότερα »

Πως νοιώθεις όταν πνίγεσαι;


[image: 1111]Επίκαιρη ομιλία του π. Ανδρέα Κονάνου στο Διδυμότειχο «Πως νοιώθεις όταν πνίγεσαι;» ήταν το θέμα της επίκαιρης ομιλίας του π. Ανδρέα Κονάνου που μίλησε την Κυριακή του Ασώτου, 8 του μηνός Φεβρουαρίου ε.ε., στον κατάμεστο από κάθε ηλικία ακροατές Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ο ύ. Διαβάστε περισσότερα »

Τιμήθηκε ο Άγιος Χαράλαμπος στην Ιερά Μονή. Αγίου Στεφάνου Μετεώρων (ΦΩΤΟ).

*Του Θανάση Βλάχου | Romfea.gr* Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες-χιονόπτωση με ισχυρούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες-αρκετοί ήταν οι πιστοί που έσπευσαν και φέτος να προσκυνήσουν στη χάρη του Αγίου, η Τιμία Κάρα του οποίου φυλάσσεται ως γνωστό στο ιστορικό Μοναστήρι της Μετεωρίτικης πολιτείας. *η συνέχεια **Εδώ *

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΕΛΙΔΟΝΙΟΥ.


Την Κυριακή 8η Φεβρουαρίου 2015 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος τέλεσε τον Αγιασμό και τα Εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Μουσείου (Κειμηλιαρχείου) της Ενορίας Αγίας Σοφίας Μελιδονίου Μυλοποτάμου. Στα Εγκαίνια παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος, ο Άρχων Ιερομνήμων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Μιχαήλ Τρούλης και πολύς κόσμος. Διαβάστε περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους