Translate

Άγιοι και Εκκλησία

Όταν υποδέχθηκε τον γιό δεν τον εξευτέλισε ούτε τον ταπείνωσε.

[image: the-prodigal-son]
Το σημερινό μάθημα είναι δύσκολο. Δεν είναι για αρχαρίους. Απαιτεί μελέτη πολλή *Σεβ. Μητροπολίτου Χονγκ-Κονγκ κ. Νεκταρίου* Το σημερινό μάθημα είναι δύσκολο. Δεν είναι για αρχαρίους. Απαιτεί μελέτη πολλή. Ο Πατέρας περίμενε με υπομονή και μακροθυμία την επιστροφή του ασώτου γιού. Δεν τον κατέκρινε ούτε τον κατηγόρησε όσο περίμενε την επιστροφή του. Όταν υποδέχθηκε τον γιό δεν τον εξευτέλισε ούτε τον ταπείνωσε. Διαβάστε περισσότερα »

Πειραιώς Σεραφείμ: Του Ασώτου (video).

Το κήρυγμα της Κυριακής (ΙΖ´ Λουκά - Του Ασώτου) από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περαιώς κ. Σεραφείμ.

Ρώσοι Ιεράρχες και Κληρικοί στον Αρχιεπίσκοπο.

 
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης Αντιπροσωπεία Ρώσων Ιεραρχών και Κληρικών επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμο στο πλαίσιο της ολιγοήμερης επίσκεψής τους στην Ελλάδα. Διαβάστε περισσότερα »

Η Επιστροφή του Ασώτου !


*« Πατέρα, συγχώρεσέ με » !* Είχε πέσει στ’ αλήθεια πολύ χαμηλά. Είχε αμαρτήσει βαριά. Είχε προδώσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη του Πατέρα. Είχε ξεστρατίσει σε άτακτη ζωή. Να ο γκρεμός, η τελική καταστροφή έχασκε μπροστά του. Αλλά πώς να γυρίσει πίσω; Αυτός με τόση αυτοπεποίθηση, όσο και αυθάδεια, είχε απαιτήσει: «*πάτερ, δός μοι τό ἐπιβάλλον μέρος τῆς οὐσίας *»! Πατέρα, δος μου το μερίδιο της περιουσίας που μου ανήκει! Κι όταν ο φιλόστοργος πατέρας του «*διεῖλε*», μοίρασε σ’ αυτόν και τον αδελφό του «*τόν βίον*», την περιουσία, αυτός άρπαξε το μερίδιο του και αμέσως «*ἀπεδή...
περισσότερα »

Ο αλήτης.

 
*Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ* Τριώδιο. Διανύσαμε ήδη την πρώτη εβδομάδα του Τριωδίου και οδεύουμε ολοταχώς προς τη δεύτερη. Διδαχθήκαμε πως το λάθος του Φαρισαίου ήταν ότι έθεσε το Θεό στο περιθώριο και έβαλε ως κέντρο της ζωής του το εγώ, τον εαυτό του, τη φιλαυτία του. («Ο Φαρισαίος σταθείς προς εαυτόν ταύτα προσηύχετο . . . ο Θεός ευχαριστώ σοι ότι ουκ ειμί . . .»). Ο Τελώνης δικαιώθηκε, γιατί στην προσευχή του ο Θεός είναι το υποκείμενο («Ο Θεός ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ»). Έτσι, τά αμαρτήματά του μπορεί να έχουν διαβρώσει τον εαυτό του, μέσα στην ψυχή του όμως υ... περισσότερα »

Η συμμετοχή της Εκκλησίας σε δράσεις πολιτισμού και οι ορίζοντες που ανοίγονται - Άρθρο του Σεβ.Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.Ιγνατίου στην Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (07/02/2015).

 
   
Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2015 Εγκαινιάζεται σήμερα στον Βόλο μια έκθεση, με άρωμα θάλασσας και Ελλάδας. Ελλάδας από τα χρόνια εκείνα, που, η Ελληνική λαλιά ήταν διαβατήριο δραστήριου εμπορίου και ευφυούς επιχειρηματικότητας. Τότε, που οι ολκάδες, τα μικρά και ευέλικτα Ελληνικά εμπορικά πλοία, μετέφεραν, μαζί με τις πραμάτειες, τους θησαυρούς του Ελληνικού πολιτισμού στα λιμάνια της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Τίτλος της έκθεσης: Διαβάστε περισσότερα »

Η πανήγυρη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Λουκά στην ομώνυμη Ιερά Μονή του.

   
Το Σάββατο εορτή της μνήμης του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Λουκά του εν Στειρίω, πανηγυρίζει η ομώνυμη ιερά Μονή του στο Στείρι της Λιβαδειάς. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, παρουσία στο ιερό βήμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου και συγχοροστατούντων των Σεβ. μητροπολιτών Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, του γέροντος Θεοφιλεστάτου επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. μητροπολίτης Ξάνθης ... περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος λειτούργησε μετά από 789 ημέρες (ΦΩΤΟ).

   
*Του Θωμά Αναστασιάδη* Το Σάββατο 7-2-15, εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, με το παλαιό εορτολόγιο, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ.κ.Ιωάννης, λειτούργησε στο παρεκκλήσι του Αγ. Μαξίμου, στο Σταυροπηγιακό Μοναστήρι του Αγ.Ιωάννου του Χρυσοστόμου, το οποίο βρίσκεται στη Νιζέπολη του Μοναστηρίου (Bitola) της πΓΔΜ στην Πελαγονία, της πάλαι ποτέ Άνω Μακεδονίας. *η συνέχεια Εδώ *

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Δωδώνης (ΦΩΤΟ).

 
Με την ευλογία και την άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, τελέσθηκε σήμερα 7 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα μνήμης των Αγίων Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκoυ και του Οσίου Λουκά του εν Στειρίω, η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Στέφανου Βερλέκη στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Όπλων, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτες π. Φιλούμενο Ρούμπη και π. Παύλο Σάλλαχ, τον κατά σάρκα πατέρα του νεοχειροτονημένου π. Ηρακλή Βερλέκη από την Ι. Μ. Άρτης, τον σύγαμπρό του... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους