Translate

Ειδήσεις, Άγιοι και Εκκλησία

Εγκαίνια γηπέδου από τον Επίσκοπο Επιδαύρου κ.κ. Καλλίνικο.


ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥ Ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Αργολίδος με την ΝΔ Γιάννος Ανδριανός εγκαινίασε μαζί με τις τοπικές αρχές του Δήμου Άργους Μυκηνών το δημοτικό αθλητικό στάδιο στην Προσύμνη Λιμνών . Ο βουλευτής Αργολίδος Γιάννος Ανδριανός μετά τα εγκαίνια για το καλό της ποδοσφαιρικής χρονιάς σούταρε από τη θέση του πέναλτι προς το τέρμα. Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος , ο οποίος μαζί με τους Ιερείς ευλόγησε και την βασιλόπιτα. Διαβάστε περισσότερα »

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συκεών Θεσσαλονίκης.

 
Δελτίο Τύπου «Αν το Ευαγγέλιο είχε χαθεί και είχε μείνει μόνον αυτή η παραβολή ήταν αρκετή για να μας αποκαλύπτει το μυστήριο της αβύσσου της αγάπης του Θεού» με αυτήν τη φράση άρχισε το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Συκεών, στον οποίο ιερούργησε την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε με ενάργεια τις φάσεις της αποστασίας του ασώτου υιού: Διαβάστε περισσότερα »

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον μακαριστό Μητροπολίτη Ιωακείμ Λεπτίδη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

 
Με λαμπρότητα τελέσθηκαν οι *λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας Ιωακείμ Λεπτίδη*, *κατά την Αρχιερατεία του οποίου απελευθέρωθηκε η Καστοριά από τον τουρκικό ζυγό.* Έτσι, σήμερα *Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015,* στον *Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς,* τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του *Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκοπίου* και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών *Δράμας κ. Παύλου και Καστορίας κ. Σεραφείμ.* Διαβάστε περισσότερα »

Έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ).


Στις 18 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 100 χρόνια πό την ίδρυση της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος του ομώνυμου χωριού της Πιερίας. Οι επετειακές εκδηλώσεις άρχισαν την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Τριώδιο και συγκεκριμένα στην παραβολή του Ασώτου, τονίζοντας ότι η σωτηρία για τον κάθε άνθρωπο αρχίζει από τη στιγμή που ο καθένας μας συνειδητοποιήσει την ανάγκη επιστροφής στον Θεό-Πατέρα. *η συνέχεια Εδώ*

ρία χρόνια από την εύρεση και ανακομιδή των Σεπτών Ιερών Λειψάνων της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης – Αγγελίνης.

 
Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV Επί τη ευκαιρία της συμπληρώσεως τριών ετών από την κατά θαυμαστό τρόπο εύρεση και ανακομιδή των Σεπτών Ιερών Λειψάνων της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης – Αγγελίνης (8 Φεβρουάριου 2012), τελέσθηκαν εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις, εις τον πάνσεπτον και ιστορικό Ιερό Ναό των Ταξιαρχών Όσσης, τόπο ευρέσεως των Λειψάνων της Αγίας Κυράννης της Οσσαίας και της Αγίας Ακυλίνης-Αγγελίνης της εξ Ζαγκλιβερίου καταγομένης. Το Σάββατό 07 Φεβρουαρίου ε.έ., τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του ... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους