Translate

Ειδήσεις: Άγιοι και Εκκλησία

Μετά τη θεομήνια…

 
[image: 00]Στη παραμεθόρια κωμόπολη των Καστανεών, στα ελληνοτουρκικά σύνορα Στη παραμεθόρια κωμόπολη των Καστανεών, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός, την Κυριακή του Ασώτου, 8 του μηνός Φεβρουαρίου ε.ε., λίγες μέρες μετά τη φοβερή θεομηνία που έπληξε την περιοχή του Βορείου Έβρου, με την υπερχύλιση των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροποτάμου. Δυστυχώς χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να πληγή σοβαρά η αγροτική οικονομία της περιοχής. Στις Καστανιές και στα υπόλοιπα παρέβρια χωριά, σε πολλές περιπ... περισσότερα »

Αυτός ο Ραδιοφωνικός Σταθμός στηρίζεται στη Χάρη του Θεού.

 
[image: DSC 6821]Για 26 ολόκληρα χρόνια μέσα από τα ερτζιανά γίνεται ο Άμβωνας που έλεγε ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, ο οποίος θα ακούγεται σε όλο τον κόσμο Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα για τους παραγωγούς και συνεργάτες του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία», ευλόγησε χθες Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ. Εξ αρχής ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά και τη συγκίνησή του για τις Ευλογίες που μας χαρίζει ο Θεός, διατυπώνοντας παράλληλα και τις ευχαριστίες του στους συνεργάτες του Ραδιοφωνικού Σταθμού «για αυτήν την υπεροχ... περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος στη Χαλκίδα.

 
[image: arx]Με απλότητα και πατρική αγάπη ευλόγησε τα παιδιά των Κατηχητικών Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στην Χαλκίδα και συγκεκριμένα στην Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ, ο οποίος προσήλθε στην Θεία Λειτουργία, προκειμένου να προεξάρχει στο τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του συμμαθητού του από τα γυμνασιακά χρόνια, αοιδ. Ιωάννου Βεργή. Διαβάστε περισσότερα »

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη.


[image: 111]Στην Ανδρώα Κοινοβιακή Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών διαφυλάσσεται από αιώνες τμήμα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 η Ανδρώα Κοινοβιακή Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών πανηγύρισε με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη τον Άγιο Παρθένιο, επίσκοπο Λαμψάκου τον θαυματουργό, του οποίου τμήμα της Τιμίας Κάρας διαφυλάσσεται από αιώνες στην Ιερά Μονή. Διαβάστε περισσότερα »

Η αδελφότητα των Τηνίων εν Αθήναις εόρτασε την επέτειο της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος της Μεγαλόχαρης.

 
Στην Αθήνα βρέθηκε την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος προκειμένου να συμμετάσχει, μετά από πρόσκληση της αδελφότητος των Τηνίων εν Αθήναις, στους εορτασμούς για την επέτειο των 192 χρόνων από την εύρεση της Θαματουργού Εικόνος της Παναγίας Ευαγγελιστρίας εν Τήνω. Το πρωί, ιερούργησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου της οδού Μετσόβου και εκήρυξε το θείο λόγο. Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ.

 
*Ευχαριστούμε πολύ τους κυρίους Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά. * Ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία ένας κύκλος εκπαιδευτικού προγράμματος στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, για την επιμόρφωση των κληρικών της Μητροπόλεως με θέμα η Ποιμαντική προσέγγιση του παιδιού και του εφήβου στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ένα πρόγραμμα που γίνεται με την συνεργασία του Ιδρύματος ποιμαντικής επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Μητροπόλεως Αργολίδος. Τις εργασίες της έναρξης του επιμορφωτικού προγράμματος ευλόγησε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος. Διαβάστε πε... περισσότερα »

Παιδικά τιτιβίσματα και τραγούδια στον Άγιο Τρύφωνα Κολωνού (ΦΩΤΟ).

 
*του Σπύρου Παπαγεωργίου* Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Κατηχητικών του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Κολωνού, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Νεότητος του Ναού, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου του 2015. Διαβάστε περισσότερα »

Πειραιώς Σεραφείμ: "Η κτιστή πραγματικότητα δεν προσφέρει αθάνατη ζωή..."

 
*του Μάρκου Παπαγεωργίου* Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιώς Της Θείας Λειτουργίας, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ' Φαλήρου κ. Σεραφείμ, με την συμμετοχή των ιερέων του Ναού. Διαβάστε περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους